Varför har jeans de där små fickorna?

0
55
Shea Simmons/LifeSavvy

Har du någonsin undrat över syftet med de där bitsiga fickorna som finns i dina favoritjeans? Du vet, de som ligger inbäddade i de större jeansfickorna framtill, verkar för små för att rymma något av värde?

Vi är på väg att låsa upp hemligheten bakom dessa miniatyrfickor—och nej, de" #8217;re inte för att hålla myrstora plånböcker eller lyckomynt. De tjänar faktiskt ett mycket praktiskt syfte.

Åtminstone tjänade de ett praktiskt syfte redan i slutet av 1800-talet. Eftersom fickur var så populära och även utsatta för skador när de knuffades runt i jeansbyxans rymligare fickor, behövde folk en lösning. Därmed föddes en babyficka.

I-MART Smooth Vintage fickur med kedja< /h3>

Letar du efter en bedårande accessoar som passar i din förtjusande jeansficka? Prova detta fickur.

Amazon

7,99 USD
 

Den skickligt utformade fickan i den större gav den perfekta passformen för ett fickur. Det höll klockan säker och skyddad från oavsiktliga stötar och repor. Snart blev det ett kännetecken för jeans, som gått i arv i generationer.

Snabbspola fram till nutid, och våra älskade jeans fortsätter att innehålla dessa rester från det förflutna. Även om de kanske inte längre tjänar sitt ursprungliga syfte, symboliserar de nu en koppling till en svunnen tid och ett bevis på denimens hållbarhet och tidlösa stil.

Om du undrar vad du ska göra med det liten ficka i dina favoritjeans idag, ja… kanske använd den för din myrstora plånbok eller lyckomynt. Eller så kan du alltid använda ett fickur.