Varför du ska köpa en bärbar dator istället för en mini-dator

0
63
Joe Fedewa/How-To Geek

Mini-datorer är ett utmärkt alternativ till de klassiska stora, skrymmande stationära datorerna. Men om du letar efter en kompakt dator att använda med en bildskärm, mus och tangentbord, en bra ol’ bärbar dator är en ännu bättre mini-dator.

En mini-dator är lika bokstavlig som namnet låter—en dator med funktionerna hos en stationär dator i ett mindre paket. Om du tycker att det låter mycket som en bärbar dator, skulle du inte ha fel. Så varför inte köpa en bärbar dator istället?

Du behöver fortfarande kringutrustning

Joe Fedewa/How-To Geek

Du förväntar dig förmodligen att jag ska säga något som “en bärbar dator är redan en mini-dator och du behöver inte köpa en bildskärm, mus och tangentbord!’ 8221; Det är sant, men om du är intresserad av att skaffa en mini-PC vill du förmodligen inte använda en liten bärbar datorskärm, tangentbord och styrplatta. Tja, du behöver inte!

Det är ganska enkelt att använda en bärbar dator på samma sätt som du skulle använda en mini-PC. Anslut bara en bildskärm, anslut tangentbordet och musen och du är redo att gå. En dockningsstation för bärbar dator eller stativ kan göra det ännu enklare, men du kanske inte ens behöver dem.

På bilden ovan har jag min bärbara dator ansluten till ström och en ultrabred bildskärm. Det är det. Min mus och tangentbord ansluter via Bluetooth. Det är en superenkel installation som tar mig 30 sekunder att ansluta, men det är mycket, mycket bekvämare än att använda den bärbara datorn på egen hand.

Om du är intresserad av en mini-PC, antingen har du redan den kringutrustning du gillar, eller så kommer du att köpa dem också. Du behöver inte ge upp dem bara för att du använder en bärbar dator.

The Best Laptop Stands of 2023 Best Laptop Stand Overall Rain Design iLevel 2 Buy at Amazon Best Budget Laptop Stand Nulaxy Laptop Stand Buy at Amazon Bästa bärbara skrivbordsstället Ergotron WorkFit-T Standing Desk Converter Köp på Amazon Bästa bärbara bärbara datornsstället Nexstand Laptopställ Köp på Amazon Bästa justerbara bärbara stativet Lifelong Upryze Ergonomic Stand Köp på Amazon Bästa kylplatta för bärbar dator Havit HV-F2056 kylplatta Köp på Amazon

Flexibilitet att ta den var som helst

Tar min “Mini PC” till kaféet. Joe Fedewa/How-To Geek

Nu kanske du tänker, “Men om jag bara ska ansluta den bärbara datorn till min bildskärm, mus och tangentbord, vad’ är poängen?” Du behöver inte alltid ha den fastspänd vid skrivbordet. En bärbar dator kan följa med dig.

Detta är den ultimata anledningen till att en bärbar dator är den bästa mini-datorn. Som jag sa, en bärbar dator kan användas på samma sätt som en mini PC, men en mini PC kan inte användas på samma sätt som en bärbar dator. Du kan stoppa en bärbar dator i en väska och ta den med dig. Ska du packa ihop din mini-dator, bildskärm, tangentbord och mus?

En bärbar dator kan frigöra två flugor med en nyckel. Det kan vara din stationära arbetsstation med en stor bildskärm, snyggt tangentbord och mus, och även din bärbara dator för att ta med till lektionerna, kaféer och resa. Även om du inte ofta behöver en bärbar dator, är det trevligt att ha möjligheten. Flexibilitet är en bra sak att ha.

Mini-datorer använder bärbara delar

Hannah Stryker/How-To Geek

Låt oss smutsa ner och prata om specifikationer. Mini-datorer kan vara mini genom att använda mindre komponenter än stationära datorer. Ofta betyder det processorer, RAM-minne, strömförsörjning och andra komponenter avsedda för bärbara datorer. det är också vanligt att mini-datorer saknar dedikerade GPU:er och fläktar.

I huvudsak kan du ha en mini-dator som bokstavligen bara är bärbara delar i ett mindre fodral. Om det är vad du får, varför inte också ha möjligheten att använda datorn utanför skrivbordet? Det verkar som att du begränsar dig själv i onödan.

Naturligtvis använder inte alla mini-datorer lågenergidelar för bärbara datorer. Det finns gott om mini-datorer med Intel Core i9, Ryzen 9 eller Apple M2-processorer, GPU:er, fläktar och alla bells and whistles du kan förvänta dig av en stationär PC. Som sagt, du kan också få en bärbar dator med komponenter av desktop-klass.

Det finns många anledningar att gilla mini-datorer, men bärbara datorer delar många av samma skäl. Mini-datorer känns som en produktkategori som försöker åstadkomma samma saker som en bärbar dator, men utan flexibiliteten. Jag förstår inte varför du inte kan få din tårta och äta den också.

Du kan ha en kompakt enhet som inte kostar lika mycket som en stationär dator, som är perfekt för daglig datoranvändning, har mindre komponenter, fungerar med vilken kringutrustning du än väljer och kan resa med dig om du behöver det. Låter som den perfekta mini-datorn, eller hur?

The Best Laptops of 2023 Bästa bärbara dator totalt sett Dell XPS 13 Dell Bästa budgetbärbara dator Acer Aspire 5 A515-45-R74Z Slim Laptop Köp på Amazon Bästa spel Laptop Lenovo Legion 7i Köp hos Lenovo Bästa bärbara datorn för studenter HP Envy 13 Köp på Amazon Bästa 2-i-1 bärbara datorn Lenovo – Yoga 9i 14 2.8K Touch 2-i-1 bärbar dator med penna Best Buy Bästa bärbara datorn för video- och fotoredigering Apple MacBook Pro (14,2 tum, M2 Pro) Köp på Amazon Bästa bärbara datorn för företag Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 Köp på Lenovo Bästa bärbara datorn för barn Acer Chromebook Spin 311 Convertible Laptop Köp på Amazon Bästa bärbara dator med pekskärm Surface 4 Shop Bästa MacBook MacBook Air (M2, 2022) Köp på Amazon Bästa Chromebook Acer Chromebook Spin 714 Köp på Amazon Bästa bärbara datorn för Linux Dell XPS 13 ( Med Ubuntu) Dell LÄS NÄSTA

  • › Google Chrome’s läsarläge har tyst tagits bort
  • › Vivaldi-webbläsaren kommer till iPhone
  • › Acers nya Swift Edge 16-dator är tunn och har Wi-Fi 7
  • › Hur man emulerar PS3 på ett Steam-däck med RPCS3
  • › Acer Predator Triton 16 Gaming Laptop har en RTX 4070
  • › Vad är ChatGPT Plus?