'Vandaag wil de wereld weten wat India denkt': premier Modi landt in Delhi na een bezoek aan drie landen

0
58

Premier Narendra Modi zei donderdag dat de wereld vandaag wil weten wat India denkt.

Ter afsluiting van zijn drielandenbezoek arriveerde premier Modi in de ochtend in Delhi en richtte zich tot zijn bewonderaars die zich hadden verzameld om hem te verwelkomen. “De mensen hier vroegen me waarom ik de vaccins aan de wereld gaf. Ik wil zeggen dat dit het land is van Boeddha en Gandhi. We geven zelfs om onze vijanden… Vandaag wil de wereld weten wat India denkt,” persbureau ANI citeerde Modi.

De premier prees de “sfeer van democratie” tijdens het Indiase diaspora-evenement in Sydney, waarbij hij opmerkte dat niet alleen de Australische premier en de leiders van de regerende partij deelnamen, maar ook een voormalige premier en leden van de oppositie.

Zijn commentaar komen in de achtergrond van 20 oppositiepartijen die boycottende inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw, zeggend dat de regering “buitenspel heeft gezet” President Droupadi Murmu en beledigde het hoge ambt van de president. Premier Modi verwees hier echter niet rechtstreeks naar in zijn toespraak.

Hij zei dat hij de wereld recht in de ogen kan kijken terwijl hij praat over de cultuur van zijn land en dit komt omdat de mensen hielpen bij het vormen van een regering met absolute meerderheid in India. “Degenen die hier zijn gekomen zijn mensen die van India houden, niet premier Modi,” voegde hij eraan toe.

Over de uitgave van de Tok Pisin-vertaling van het boek ‘Thirukkural’ in Papoea-Nieuw-Guinea zei premier Modi: 'Tamil is onze taal. Het is de taal van elke Indiër. Het is de oudste taal ter wereld. Ik had de gelegenheid om de Tok Pisin-vertaling van het boek ‘Thirukkural’ in Papoea-Nieuw-Guinea.

PM Modi bezocht onlangs drie landen — Japan, Papoea-Nieuw-Guinea en Australië.

Advertentie

Donderdag landde Modi op de luchthaven Palam in Delhi, waar hij bij zijn aankomst werd begroet door BJP National President JP Nadda en andere partijleden.

Lees ook

Nog twee cheetawelpjes sterven in Kuno National Park, derde deze week

Nieuws over het parlementsgebouw Live updates: temidden van de oproep van de Oppn om inau te boycotten … Spoorwegen worstelen om Vande Bharat-nummer, snelheidsdoelen te halen

< /figuur>Botsingen in Manipur als gevolg van HC-bevel… iedereen zal gerechtigheid krijgen: Amit Shah in Assam

De nationale president van de BJP, Nadda, waardeerde premier Modi en zei: “De wereld waardeert uw bestuursmodel.” De Amerikaanse president Joe Biden vroeg om uw handtekening, dit laat zien hoe de wereld onder uw leiding naar India kijkt… De manier waarop de premier van Papoea-Nieuw-Guinea je voeten aanraakte, laat zien hoeveel respect je daar hebt. De mensen in India zijn trots als ze zien dat onze premier op deze manier wordt verwelkomd,” zei hij.

–met input van ANI

© IE Online Media Services Pvt Ltd