Vad du ska göra när en streamingtjänst blockerar ditt VPN

0
57
Justin Duino/Review Geek

Om en streamingtjänst blockerar ditt VPN, börja med att välja en ny serverplats. Testa sedan några alternativa VPN-protokoll och överväg att skaffa ett dedikerat VPN. Observera att dessa steg kräver en förstklassig VPN-tjänst — ett billigt eller gratis alternativ kommer inte att minska det.

Vi använder VPN-tjänster för att strömma geobegränsat innehåll och skydda vår integritet. Men vissa streamingtjänster, särskilt Netflix, gör en samlad ansträngning för att blockera VPN. Tack och lov finns det flera enkla steg du kan ta för att komma runt VPN-blockering.

Innehållsförteckning

Hur upptäcker strömningstjänsten en VPN?
Använd en Premium VPN-tjänst
Ändra din VPN-server är vanligtvis en snabbfix
Ändra ditt protokoll eller använd en obfuskerad server
Skaffa en dedikerad VPN-server

Hur upptäcker streamingtjänsten ett VPN?

Innan en streamingtjänst kan blockera ditt VPN måste den upptäcka att du använder ett VPN. Och detta är sällan en svår uppgift. De flesta VPN-leverantörer äger bara en handfull servrar, som delas av hundratals eller tusentals användare. Detektering är ofta ett enkelt fall av att titta på IP-adresser.

Naturligtvis kanske det inte räcker att ändra din VPN-server (och i förlängningen din IP-adress) för att komma förbi ett block. Streamingföretag kan ta några dramatiska steg för att identifiera en VPN-anslutning, och avancerade förebyggande metoder uppnås ofta genom antibedrägeritjänster som IPQualityScore.

Här är några sätt som streamingtjänster kan upptäcka en VPN-anslutning:

p>

  • Grundläggande IP-blockering: Om en webbplats ser en löjlig mängd trafik från en enda IP-adress kan den anta att denna IP-adress är associerad med ett VPN.
  • VPN-portblockering: Vissa webbplatser använder en brandvägg för att blockera UPD- och TCP-portarna som vanligtvis används av VPN.
  • Deep Packet Inspection (DPI): En app eller webbplats kan använda DPI för att observera data när den färdas genom ett nätverk. En VPN kommer att kryptera din data för att förhindra DPI-spionage, men DPI kan fortfarande identifiera protokollet (WireGuard, OpenVPN, etc) som används av ditt VPN.
  • Platsspårning: Om din GPS-plats inte stämmer överens med din IP-adress kan en webbplats eller app berätta att du använder ett VPN. Alla streamingplattformar kräver dock inte GPS-platsdata.

De flesta av dessa upptäcktsmetoder är ganska enkla (och relativt lätta att ta sig runt). Men Deep Packet Inspection kan vara lite knepigt. Premium VPN-leverantörer är bäst på att komma runt dessa upptäcktsmetoder.

Jag bör förtydliga att blockering av VPN vanligtvis är en fråga om säkerhet. Webbplatser kan blockera VPN för att förhindra dåliga aktörer från att utföra DOS-attacker eller anonymt kapa andra människor’ konton. Men streamingtjänster är också oroade över sina relationer med studior, distributörer och internetleverantörer. Dessa branscher vill observera din webbaktivitet, och de vill inte att du förfalskar din plats för att komma runt geografiskt begränsat innehåll.

Använd en Premium VPN-tjänst

Tro det eller ej, men premium VPN-tjänster kostar pengar eftersom de är bra. Billiga och gratis VPN-leverantörer ger dig ett bra lager av integritet, men de är sällan utrustade för att hantera avancerade uppgifter. De låter vanligtvis inte kunderna välja en VPN-plats, till exempel, och vidtar inte alltid nödvändiga åtgärder för att undvika att bli blockerade.

De flesta av förslagen som jag gör i den här artikeln kräver en premium VPN-tjänst, som kan kosta någonstans mellan $3 och $20 i månaden. Innan du går vidare rekommenderar jag starkt att du kollar vår lista över de bästa VPN-tjänsterna. Om du inte känner för att läsa vår lista, vet bara att ExpressVPN är den mest hårda när det gäller tillgång till streaming.

Jag bör också notera att VPN-leverantörer måste tjäna pengar. Annars kan de inte äga eller driva sina servrar. Om du inte betalar din VPN-leverantör kontant, finns det en anständig chans att de säljer din data. Av denna anledning föreslår jag inte att du använder ett gratis VPN såvida det inte följer med något som du har betalat för (t.ex. en Google One-prenumeration).

The Best VPN Services of 2023 Best Overall VPN ExpressVPN ExpressVPN Bästa budget VPN privat internetåtkomstbutik Bästa VPN för Windows NordVPN Shop Bästa gratis VPN Windscribe Windscribe Bästa VPN för iPhone Proton VPN Shop Bästa VPN för Android Hide.me Shop Bästa VPN för strömmande ExpressVPN ExpressVPN Bästa VPN för spel TorGuard TorGuard Bästa VPN för Torrenting IVPN IVPN Bästa VPN för Kina VyprVPN VyprVPN < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" /> Bästa VPN för integritet Mullvad VPN Mullvad

Att ändra din VPN-server är vanligtvis en snabbfix

Jason Montoya/Review Geek

I de flesta fall är det att identifiera en VPN en enkel fråga om att blockera misstänkta IP-adresser. Om hundra användare besöker en webbplats från samma IP-adress är det säkert att anta att IP-adressen är kopplad till ett VPN.

En bra VPN-leverantör kommer regelbundet att uppdatera sina servrar’ IP-adresser. Och den kan använda flera IP-adresser för en enda serverplats, och därigenom minska antalet personer på varje adress. Men billiga och gratis VPN-leverantörer vidtar inte alltid dessa åtgärder. För att inte tala om, populära serverplatser kommer alltid att ha ett stort antal användare, så de kommer alltid att vara lätta att identifiera.

RELATERATVet din internetleverantör att du använder ett VPN?

Så, om en webbplats blockerar ditt VPN är ditt första steg ganska enkelt—ändra din VPN-serverplats. Billiga och gratis VPN-leverantörer erbjuder inte alltid den här funktionen, men de flesta betalda VPN-tjänster gör det. Om du försöker få åtkomst till geografiskt begränsat innehåll är detta en viktig funktion.

Tänk bara på att populära VPN-servrar ofta är de enklaste att identifiera, eftersom de har det största antalet användare. Eftersom ditt avstånd från en VPN-server påverkar din hastighet, kommer de flesta att ansluta till en server som är nära deras hem. Så du kan behöva undvika servrar som finns i tätbefolkade områden eller kuststäder, som Atlanta eller New York.

Ändra ditt protokoll eller Använd en obfuskerad server

Justin Duino/Recensionsnörd

Tillsammans med IP-blockering kan streamingtjänster blockera UPD- och TCP-portarna som vanligtvis används av VPN-leverantörer. De flesta VPN-leverantörer kommer automatiskt att välja ditt VPN-protokoll (och i förlängningen din port) för att komma runt denna typ av problem och säkerställa bästa möjliga hastigheter. Att manuellt välja ett VPN-protokoll kan ändå hjälpa dig att komma runt ett VPN-block.

Premium VPN-leverantörer låter dig vanligtvis välja ditt protokoll, även om den här funktionen inte är garanterad med gratis eller billiga alternativ. Att manuellt välja ett protokoll bör inte ta mer än några sekunder—öppna bara din VPN-app, gå till inställningar och välj det protokoll du vill använda.

Jag föreslår att du försöker WireGuard först. Därifrån väljer du OpenVPN, IKEv2 och L2TP. Om du använder ExpressVPN bör du också prova dess Lightway-protokoll, och NordVPN har dess NordLynx-protokoll. (Undvik PPTP-protokollet helt, eller använd åtminstone inte det när du utför privata eller känsliga uppgifter.)

RELATERATExpressVPNs Aircove-router lägger till en VPN till ditt hemnätverk

Om du fortsätter att ha problem efter att du ändrat din serverplats och VPN-protokoll kan Deep Packet Inspection (DPI) vara skyldig. Webbplatser och internetleverantörer använder DPI för att inspektera din webbaktivitet, och även om en vanlig VPN-server kommer att kryptera dina data (för att förhindra faktisk spioneri), kan bara en fördunklad server dölja de kontrollanta tecknen på en VPN i din dataström (även om den vann& #8217;inte alltid lyckas med det).

Obfuskerade servrar finns för att hjälpa människor att komma runt hårda brandväggar (som de som används av myndigheter, skolor och ibland streamingtjänster). Att använda en obfuskerad server kommer att göra webben långsammare, och det kommer att öka din CPU-användning. Men om din VPN-leverantör erbjuder obfuskerade servrar, och du inte kan ta dig förbi en streamingtjänsts VPN-block, är det värt ett försök.

Skaffa en dedikerad VPN-server

Justin Duino/Review Geek

När allt annat misslyckas kan du prova att använda en dedikerad VPN-server. Istället för att dela en VPN-server och IP-adress med massor av människor får du något mer privat, vilket minskar upptäckbarheten.

Problemet med en dedikerad server är att den kan minska din webbsekretess. Eftersom det är färre personer som använder IP-adressen har webbplatser en bättre chans att associera den med dina onlinevanor och konton. (Naturligtvis, om du bara använder ett VPN för att förfalska din plats och titta på Netflix är integritet inte det största problemet.)

RELATERATVad man ska leta efter hos en VPN-tjänsteleverantör

Hur som helst, en dedikerad VPN-server (även kallad en statisk IP-adress) ) är exklusivt för en enskild användare. Vissa VPN-leverantörer, som Surfshark, erbjuder statiska IP-adresser gratis. Men NordVPN och andra tar ut en månadsavgift för dedikerad åtkomst. (ExpressVPN, som vi rekommenderade tidigare, erbjuder inte dedikerade servrar).

Du kan också bygga själv en personlig VPN-server, även om det här alternativet vanligtvis inte är värt besväret. Du behöver inte bara betala för serverutrymme och en statisk IP, utan du måste ställa in allt själv. Det är billigare och enklare att betala en VPN-leverantör för deras tjänst.