Statsminister Modi kritiserer tidligere regjeringer: Virkelig arbeid for å endre Rlys startet etter 2014

0
76

Statsminister Narendra Modi kritiserte tidligere regjeringer i senteret for å være opptatt av «korrupsjon og dynastisk politikk» og ignorerer arbeidet med utvikling av infrastruktur, og sa torsdag at «det allsidige arbeidet med å transformere jernbanen begynte etter 2014».

Modi sa, selv om det ble gitt enorme løfter fra tidligere regjeringer angående høyhastighetstog i India, fra Dehradun til Delhi via videokonferanser. kvitt ubemannede porter fra jernbanenettet. Tilstanden for elektrifisering av spor var verre.”

Les også | Med doblet antall busser, ser Secunderabad-Tirupati Vande Bharat Express økt beskyttelse

Han sa: “India i det 21. århundre kan blomstre enda raskere ved å modernisere sin infrastruktur. Partiene som hadde makten i lang tid tidligere skjønte ikke dette. Deres fokus var på å hengi seg til svindel og korrupsjon. De kunne ikke komme seg ut av begrensningene til dynastisk politikk. De kom også med høye påstander om høyhastighetstog, men årene gikk og ingenting skjedde.»

Lokalbefolkningen på Dehradun jernbanestasjon under utflaggingsseremonien til Delhi-Dehradun Express-toget Vande Bharat . (PTI)

Modi husket også sin turné på tre nasjoner – i Japan, Papua Ny-Guinea og Australia – og sa at verden nå ser på India med store forhåpninger. “India har blitt en stråle av håp for verden når det gjelder å styrke økonomien og bekjempe fattigdom,” sa han og snakket om Indias takling av Covid-19-pandemien og verdens største vaksinasjonskampanje utført i land.

Påstår at bare en tredjedel av Indian Railways’ nettverket hadde blitt elektrifisert innen 2014, noe som gjorde det umulig å “engang tenke på” et raskt kjørende tog. Han sa at arbeidet begynte med landets første høyhastighetstog i full gang først etter 2014. Han sa at bare rundt 600 km spor ble elektrifisert i gjennomsnitt årlig før 2014, som nå har økt til nesten 6000 km årlig.

“I dag er mer enn 90 % av landets jernbanenettverk blitt elektrifisert. I Uttarakhand har man oppnådd 100 % elektrifisering av jernbanenettet,” sa han.

Modi krediterte dette utviklingsarbeidet “riktig intensjon, politikk og dedikasjon”. Han understreket at en stat som Uttarakhand, med rikelig naturlig skjønnhet, bør gjøre det meste ut av dagens situasjon når folk fra hele verden ønsker å komme til India og understreket at Vande Bharat-toget vil hjelpe staten med å dra full nytte av dette.

Annonse Sjefminister Pushkar Singh Dhami med jernbaneminister Ashwini Vaishnav ved lanseringen av første Dehradun -Delhi Vande Bharat-tog. (Express Photo)

Dette er den første Vande Bharat Express som ble introdusert i Uttarakhand, og skal dekke avstanden mellom Dehradun og Delhi på fire og en halv time.

Les også | 17. Vande Bharat vil bli flagget, 4 viktige nye på vei

Sjefsminister Pushkar Singh Dhami sa: “Hvert barn av Uttarakhand drømmer om å se et tog i fjellene. Den drømmen går i oppfyllelse. Arbeidet med jernbanelinjen Rishikesh-Karnprayag skrider frem i raskt tempo, og under statsministerens visjon jobbes det med å koble avsidesliggende områder av Uttarakhand med hovedstrømmen av utvikling gjennom veier, tog, helikopter og taubanetjenester.

Les også

Chhattisgarhs offisielle tømmer reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

Mob manhandles kvinne, mann fra forskjellige trosretninger som forlater Indore-hotellet etter…

Åtte CM-er for å hoppe over NITI Aayog-møte

NITI Aayog-møte ledet av statsminister Modi begynner, 10 CM gir det en glipp

Jernbaneminister Ashwini Vaishnav sa at statsministeren har en “emosjonell kontakt med Devbhoomi Uttarakhand” og under “hans veiledning er arbeidet gjøres på mange store prosjekter i staten ved hjelp av sentralregjeringen.”

© The Indian Express (P) Ltd