Samsung Galaxy Watch lader ikke? 6 rettelser å prøve

0
99

Samsung Galaxy Watch bør lades når du plasserer den (forsiden opp) på den trådløse ladedokken. Hvis den ikke gjør det, er det sannsynligvis et problem med klokkens ladetilbehør, strømuttak, operativsystem eller batteri.

Vi viser deg hva du skal gjøre hvis Samsung Galaxy Watch ikke lades. Feilsøkingstrinnene i denne opplæringen gjelder for alle Samsung Galaxy Watch-modeller. Hvis klokken din ikke vil slå seg på eller lades, se veiledningen vår for å fikse en Samsung Galaxy Watch som ikke vil slå seg på.

Innholdsfortegnelse

  Vi anbefaler å bruke den trådløse ladekabelen som følger med i esken og en kompatibel USB-vegglader eller -adapter. Hvis den trådløse laderen til din Galaxy Watch mangler eller blir skadet, kjøp en sertifisert erstatning fra Samsungs offisielle butikk.

  Galaxy Watches (og andre enheter) lades ikke via Wireless PowerShare hvis Samsung-telefonbatteriet er under 30 %. Lad telefonen over 30 % og sjekk om klokken lades via Wireless Powershare.

  Plasser klokken horisontalt på baksiden av telefonen og juster den riktig til den begynner å lades. Fjern ethvert etui eller beskyttelsesdeksel på baksiden av telefonen din hvis Galaxy Watch fortsatt ikke vil lade.

  Det er også verdt å nevne at Qi-kompatible Samsung-telefoner ikke vil lade Galaxy Watch hvis klokken ikke støtter Wireless PowerShare. Disse Galaxy Watch-modellene kan lades via Wireless PowerShare:

  • Gear S3
  • Gear Sport
  • Galaxy Watch
  • Galaxy Watch Active
  • Galaxy Watch Active2
  • Galaxy Watch3 < /li>
  • Galaxy Watch4
  • Galaxy Watch4 Classic
  • Galaxy Watch5
  • Galaxy Watch5 Pro og nyere modeller

  2. Prøv en annen strømadapter eller stikkontakt

  Samsung Galaxy Watches leveres kun med en trådløs lader. Du må kjøpe en kompatibel vegglader eller strømadapter separat. Strømadaptere hvis utgangsverdier er under 5 volt og 1 ampere (5V, 1A) kan ikke lade Galaxy Watch ordentlig.

  Koble den trådløse laderen til en annen adapter med en høyere utgangsvurdering og sjekk om Galaxy Watch lades. Sørg også for at strømkilden (veggkontakt, strømskinne osv.) er slått på og fungerer. Lad Galaxy Watch fra et annet strømuttak hvis problemet vedvarer.

  3. Rengjør Galaxy Watch og den trådløse laderen

  Det kan hende at Galaxy Watch ikke lades hvis det er fremmedlegemer (smuss, rusk, lo osv.) mellom klokken og den trådløse laderen. Bruk en ren og tørr klut til å tørke av baksiden av Galaxy Watch og overflaten til den trådløse laderen.

  4. La klokken stå kjølig

  Samsung Galaxy Watches har et termisk beskyttelsessystem som stopper ladingen hvis klokkens batteri blir for varmt. Hvis Galaxy Watch slutter å lade tilfeldig, koble den fra den trådløse laderen og vent 10-15 minutter til den er avkjølt.

  Plasser klokken på laderen igjen og sjekk om den lades. Bytt ut USB-strømadapteren eller den trådløse laderen hvis problemet vedvarer.

  Igjen, unngå å bruke ikke-sertifisert tilbehør, da det kan føre til at Galaxy Watch-batteriet overopphetes under lading. De kan også forårsake uopprettelig skade på klokken eller batteriet.

  5. Start Galaxy Watch på nytt

  Hvis Galaxy Watch er på, men ikke vil lade, starter du klokken på nytt og prøver å lade den på nytt. Koble klokken fra den trådløse laderen før du starter den på nytt.

  Sveip ned fra urskiven, trykk på strømikonet og velg Slå av.

  Vent 15 sekunder til klokken slår seg av. Etterpå, trykk og hold inne strømknappen i 3-5 sekunder for å slå den på igjen.

  Tving omstart av Galaxy Watch hvis den ikke svarer eller fryser. Trykk og hold inne Power- og Hjem-knappene i minst 7-10 sekunder. Slipp begge knappene når du ser meldingen “Starter på nytt …” på klokkeskjermen.

  Koble den trådløse laderen til en stikkontakt, plasser Galaxy Watch på laderen, og sjekk om den lades.

  6. Oppdater Galaxy Watch-programvaren

  Klokken din kan vise uvanlig ytelse hvis operativsystemet er buggy eller utdatert. Oppdater klokkens programvare og sjekk om det løser ladeproblemet.

  Koble Galaxy Watch til Wi-Fi, åpne Innstillinger-appen, velg Programvareoppdatering og trykk på Last ned og installer.

  Du kan også oppdatere klokken din via Galaxy Wearable-appen på Android enhet. Åpne appen, gå til Klokkeinnstillinger > Se programvareoppdatering, og trykk på Last ned og installer.

  Vent mens smartklokken eller Galaxy Wearable-appen ser etter ny programvare og følg ledeteksten for å installere tilgjengelige oppdateringer.

  Få klokken din på service

  Sikkerhetskopier og tilbakestill Galaxy Watch til fabrikkstandard hvis den ikke lades etter å ha prøvd alle feilsøkingstrinnene ovenfor. Kontakt Samsung Support eller besøk et nærliggende Samsung-servicesenter for å få service på Galaxy Watch.

  Samsung kan reparere/servicere klokken din gratis hvis den er under garanti. Vær imidlertid oppmerksom på at skader forårsaket av ikke-sertifisert ladetilbehør kanskje ikke dekkes av garantien.