Samsung Galaxy Watch laddas inte? 6 korrigeringar att prova

0
54

Din Samsung Galaxy Watch bör laddas när du placerar den (uppåt) på den trådlösa laddningsdockan. Om det inte gör det finns det troligtvis ett problem med din klockas laddningstillbehör, eluttag, operativsystem eller batteri.

Vi visar dig vad du ska göra om din Samsung Galaxy Watch inte laddas. Felsökningsstegen i den här handledningen gäller alla Samsung Galaxy Watch-modeller. Om din klocka inte går att slå på eller ladda, se vår handledning om hur du fixar en Samsung Galaxy Watch som inte går att slå på.

Innehållsförteckning

  1. Ladda klockan korrekt

  Se till att baksidan av din Galaxy Watch sitter och är i linje med mitten av den trådlösa laddaren. Laddningstillbehör från tredje part som inte är certifierade av Samsung kanske inte laddar din Galaxy Watch. De kan till och med skada din Galaxy Watch eller dess batteri.

  Vi rekommenderar att du använder den trådlösa laddningskabeln som medföljer i kartongen och en kompatibel USB-väggladdare eller adapter. Om din Galaxy Watchs trådlösa laddare saknas eller skadas, köp en certifierad ersättning från Samsungs officiella butik.

  Galaxy Watches (och andra enheter) laddas inte via Wireless PowerShare om batteriet i din Samsung-telefon är under 30 %. Ladda din telefon över 30 % och kontrollera om din klocka laddas via Wireless Powershare.

  Placera klockan horisontellt på telefonens baksida och rikta in den på rätt sätt tills den börjar laddas. Ta bort eventuella fodral eller skyddsöverdrag på baksidan av din telefon om din Galaxy Watch fortfarande inte kan laddas.

  Det är också värt att nämna att Qi-kompatibla Samsung-telefoner inte laddar din Galaxy Watch om klockan inte stöder Wireless PowerShare. Dessa Galaxy Watch-modeller kan laddas via Wireless PowerShare:

  • Gear S3
  • Gear Sport
  • Galaxy Watch
  • Galaxy Watch Active
  • Galaxy Watch Active2
  • Galaxy Watch3 < /li>
  • Galaxy Watch4
  • Galaxy Watch4 Classic
  • Galaxy Watch5
  • Galaxy Watch5 Pro och nyare modeller

  2. Prova en annan nätadapter eller ett annat uttag

  Samsung Galaxy Watches levereras endast med en trådlös laddare. Du måste köpa en kompatibel väggladdare eller nätadapter separat. Strömadaptrar vars uteffekt är lägre än 5 volt och 1 ampere (5V, 1A) kanske inte laddar din Galaxy Watch ordentligt.

  Anslut din trådlösa laddare till en annan adapter med en högre uteffekt och kontrollera om din Galaxy Watch laddas. Se också till att strömkällan (vägguttag, grenuttag, etc.) är påslagen och fungerar. Ladda din Galaxy Watch från ett annat eluttag om problemet kvarstår.

  3. Rengör din Galaxy Watch och den trådlösa laddaren

  Din Galaxy Watch kanske inte laddas om det finns främmande material (smuts, skräp, ludd, etc.) mellan klockan och den trådlösa laddaren. Använd en ren och torr trasa för att torka av baksidan av din Galaxy Watch och den trådlösa laddarens yta.

  4. Låt din klocka svalna

  Samsung Galaxy Watches har ett termiskt skyddssystem som stoppar laddningen om din klockas batteri blir för varmt. Om din Galaxy Watch slumpmässigt slutar ladda, koppla bort den från den trådlösa laddaren och vänta 10-15 minuter tills den svalnar.

  Placera klockan på laddaren igen och kontrollera om den laddas. Byt ut din USB-strömadapter eller trådlös laddare om problemet kvarstår.

  Återigen, undvik att använda icke-certifierade tillbehör, eftersom de kan få din Galaxy Watchs batteri att överhettas under laddning. De kan också orsaka irreparabel skada på din klocka eller dess batteri.

  5. Starta om din Galaxy Watch

  Om din Galaxy Watch är på men inte laddas, starta om klockan och försök ladda den igen. Koppla bort klockan från den trådlösa laddaren innan du startar om den.

  Svep nedåt från urtavlan, tryck på strömikonen och välj Stäng av.

  Vänta 15 sekunder tills klockan stängs av. Efteråt, tryck och håll in strömknappen i 3-5 sekunder för att slå på den igen.

  Tvinga omstart av din Galaxy Watch om den inte svarar eller fryser. Tryck och håll ned ström- och hemknapparna i minst 7-10 sekunder. Släpp båda knapparna när du ser meddelandet “Startar om…” på din klocka.

  Anslut den trådlösa laddaren till ett eluttag, placera din Galaxy Watch på laddaren och kontrollera om den laddas.

  6. Uppdatera din Galaxy Watch-programvara

  Din klocka kan uppvisa ovanliga prestanda om dess operativsystem är buggigt eller föråldrat. Uppdatera klockans programvara och kontrollera om det löser laddningsproblemet.

  Anslut din Galaxy Watch till Wi-Fi, öppna appen Inställningar, välj Programuppdatering och tryck på Ladda ner och installera.

  Du kan också uppdatera din klocka via Galaxy Wearable-appen på din Android enhet. Öppna appen, gå till Watch settings > Titta på programuppdatering och tryck på Ladda ner och installera.

  Vänta medan din smartklocka eller Galaxy Wearable-app söker efter ny programvara och följ uppmaningen för att installera tillgängliga uppdateringar.

  Få din klocka på service

  Säkerhetskopiera och fabriksåterställ din Galaxy Watch om den inte laddas efter att ha provat alla felsökningsstegen ovan. Kontakta Samsungs support eller besök ett närliggande Samsung-servicecenter för att få din Galaxy Watch på service.

  Samsung kan reparera/serva din klocka gratis om den är under garanti. Observera dock att skador orsakade av icke-certifierade laddningstillbehör kanske inte täcks av garantin.