Samsung Galaxy Watch laadt niet op? 6 oplossingen om te proberen

0
125

Uw Samsung Galaxy Watch zou moeten opladen wanneer u hem (met de voorkant naar boven) op het draadloze oplaadstation legt. Als dit niet het geval is, is er waarschijnlijk een probleem met de oplaadaccessoires, het stopcontact, het besturingssysteem of de batterij van uw horloge.

We laten je zien wat je moet doen als je Samsung Galaxy Watch niet oplaadt. De stappen voor probleemoplossing in deze zelfstudie zijn van toepassing op alle Samsung Galaxy Watch-modellen. Als uw horloge niet kan worden ingeschakeld of opgeladen, raadpleegt u onze tutorial over het repareren van een Samsung Galaxy Watch die niet kan worden ingeschakeld.

Inhoudsopgave

  1. Laad het horloge op de juiste manier op

  Zorg ervoor dat de achterkant van uw Galaxy Watch goed zit en is uitgelijnd met het midden van de draadloze oplader. Oplaadaccessoires van derden die niet door Samsung zijn gecertificeerd, kunnen uw Galaxy Watch mogelijk niet opladen. Ze kunnen zelfs uw Galaxy Watch of de batterij beschadigen.

  We raden aan om de meegeleverde draadloze oplaadkabel en een compatibele USB-wandoplader of -adapter te gebruiken. Als de draadloze oplader van uw Galaxy Watch ontbreekt of beschadigd raakt, koop dan een gecertificeerde vervanging in de officiële winkel van Samsung.

  Galaxy Watches (en andere apparaten) worden niet opgeladen via Wireless PowerShare als de batterij van uw Samsung-telefoon minder dan 30% is. Laad je telefoon meer dan 30% op en controleer of je horloge oplaadt via Wireless Powershare.

  Plaats uw horloge horizontaal op de achterkant van uw telefoon en lijn het correct uit totdat het begint op te laden. Verwijder een hoes of beschermlaag aan de achterkant van uw telefoon als uw Galaxy Watch nog steeds niet oplaadt.

  Het is ook vermeldenswaard dat Qi-compatibele Samsung-telefoons je Galaxy Watch niet opladen als het horloge Wireless PowerShare niet ondersteunt. Deze Galaxy Watch-modellen kunnen worden opgeladen via Wireless PowerShare:

  • Gear S3
  • Gear Sport
  • Galaxy Watch
  • Galaxy Watch Actief
  • Galaxy Watch Active2
  • Galaxy Watch3
  • Galaxy Watch4
  • Galaxy Watch4 Classic
  • Galaxy Watch5
  • Galaxy Watch5 Pro en nieuwere modellen

  2. Probeer een andere voedingsadapter of ander stopcontact

  Samsung Galaxy Watches worden alleen geleverd met een draadloze oplader. U moet apart een compatibele wandoplader of voedingsadapter aanschaffen. Voedingsadapters met een uitgangsvermogen van minder dan 5 volt en 1 ampère (5V, 1A) laden uw Galaxy Watch mogelijk niet goed op.

  Sluit uw draadloze oplader aan op een andere adapter met een hoger uitgangsvermogen en controleer of uw Galaxy Watch oplaadt. Zorg er ook voor dat de stroombron (stopcontact, stekkerdoos, enz.) is ingeschakeld en werkt. Laad uw Galaxy Watch op via een ander stopcontact als het probleem zich blijft voordoen.

  3. Uw Galaxy Watch en draadloze oplader reinigen

  Uw Galaxy Watch laadt mogelijk niet op als er zich vreemd materiaal (vuil, stof, pluisjes enz.) tussen het horloge en de draadloze oplader bevindt. Gebruik een schone en droge doek om de achterkant van uw Galaxy Watch en het oppervlak van de draadloze oplader schoon te vegen.

  4. Laat je horloge afkoelen

  Samsung Galaxy Watches hebben een thermisch beveiligingssysteem dat het opladen stopt als de batterij van je horloge te heet wordt. Als uw Galaxy Watch willekeurig stopt met opladen, koppelt u deze los van de draadloze oplader en wacht u 10-15 minuten totdat deze is afgekoeld.

  Plaats het horloge weer op de oplader en controleer of het oplaadt. Vervang uw USB-lichtnetadapter of draadloze oplader als het probleem zich blijft voordoen.

  Nogmaals, vermijd het gebruik van niet-gecertificeerde accessoires, aangezien deze ervoor kunnen zorgen dat de batterij van uw Galaxy Watch oververhit raakt tijdens het opladen. Ze kunnen ook onherstelbare schade toebrengen aan uw horloge of de batterij.

  5. Start uw Galaxy Watch opnieuw op

  Als uw Galaxy Watch is ingeschakeld maar niet wordt opgeladen, start u het horloge opnieuw op en probeert u het opnieuw op te laden. Koppel het horloge los van de draadloze oplader voordat u het opnieuw opstart.

  Veeg omlaag vanaf de wijzerplaat, tik op het Power-pictogram en selecteer Uitschakelen.

  Wacht 15 seconden totdat uw horloge is uitgeschakeld. Houd daarna de aan/uit-knop 3-5 seconden ingedrukt om hem weer in te schakelen.

  Forceer het opnieuw opstarten van uw Galaxy Watch als deze niet reageert of vastloopt. Houd de Power- en Home-knoppen minimaal 7-10 seconden ingedrukt. Laat beide knoppen los wanneer u het bericht “Opnieuw opstarten …” op uw horlogescherm ziet.

  Sluit de draadloze oplader aan op een stopcontact, plaats je Galaxy Watch op de oplader en controleer of deze oplaadt.

  6. Update uw Galaxy Watch-software

  Uw horloge kan ongewone prestaties vertonen als het besturingssysteem fouten bevat of verouderd is. Werk de software van uw horloge bij en controleer of dat het oplaadprobleem oplost.

  Verbind uw Galaxy Watch met wifi, open de app Instellingen, selecteer Software-update en tik op Downloaden en installeren.

  U kunt uw horloge ook bijwerken via de Galaxy Wearable-app op uw Android-apparaat. Open de app, ga naar Watch-instellingen > Bekijk de software-update en tik op Downloaden en installeren.

  Wacht terwijl uw smartwatch of Galaxy Wearable-app controleert op nieuwe software en volg de prompt om beschikbare updates te installeren.

  Laat uw Watch repareren

  Maak een back-up van uw Galaxy Watch en reset deze naar de fabrieksinstellingen als deze niet oplaadt nadat u alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd. Neem contact op met Samsung Support of bezoek een Samsung Service Center in de buurt om uw Galaxy Watch te laten repareren.

  Samsung kan uw horloge gratis repareren/onderhouden als het onder de garantie valt. Houd er echter rekening mee dat schade veroorzaakt door niet-gecertificeerde oplaadaccessoires mogelijk niet door de garantie wordt gedekt.