Ron DeSantis sluit zich aan bij de Witte Huis-race, gestruikeld door chaotische Twitter-lancering

0
72

Gouverneur van Florida Ron DeSantis kende een chaotische start van zijn race voor de presidentsverkiezingen van 2024 op woensdag toen glitches een online forum ontsierden dat werd gehost door Twitter-eigenaar Elon Musk en dat bedoeld was om DeSantis’ geschiktheid voor de baan.

De Twitter-uitzending van het interview van een uur, dat bedoeld was als de formele lancering van de DeSantis-campagne, verloor lange tijd geluid en duizenden gebruikers konden niet meedoen of zijn geschrapt.

Het was een ongunstige start voor een campagne die was gebaseerd op de uitvoerende competentie van de gouverneur. “We moeten een einde maken aan de cultuur van verliezen die de Republikeinse Partij de afgelopen jaren heeft besmet,” DeSantis zei in het evenement met Musk zodra de problemen grotendeels waren opgelost. De hashtag #DeSaster was trending op Twitter.

DeSantis’ deelname aan de Republikeinse wedstrijd zorgt voor een confrontatie met zijn eenmalige bondgenoot, voormalig president Donald Trump, die de presidentsverkiezingen van 2020 verloor van Democraat Joe Biden. De gouverneur van Florida presenteerde zichzelf als een uitvoerende macht die zich verzette tegen de federale regering vanwege het Covid-beleid en die een onuitwisbaar conservatief stempel op zijn thuisstaat heeft gedrukt.

Hij verdedigde zijn inspanningen in Florida om verbied het onderwijzen van concepten zoals genderidentiteit en systemisch racisme als bescherming van jonge kinderen en verzet tegen progressieve ideologieën.

Met een toenemend nationaal profiel en naar verwachting grote financiële middelen , DeSantis, 44, werd meteen de grootste rivaal van Trump voor de Republikeinse nominatie.

“Overheid gaat niet om entertainment, niet om het bouwen van een merk,” Zei DeSantis terwijl hij een verhulde uithaal naar Trump deed. Met name noemde hij Trump nooit bij naam tijdens het evenement.

De 76-jarige Trump aarzelde niet om DeSantis op zijn socialemediaplatform Truth Social te bespotten vanwege de strompelende start van zijn campagne. “Mijn rode knop is groter, beter, sterker en werkt (WAARHEID!)” Trump plaatste: “Die van jou niet.

Musk gaf toe dat er “technische problemen waren vanwege de enorme schaal” van het evenement, maar voegde eraan toe dat “het is gewoon geweldig voor de mensen om rechtstreeks van presidentskandidaten te horen.” Op een gegeven moment trok het Twitter-evenement meer dan 600.000 luisteraars. Volgens de conclusie waren het er minder dan 300.000. DeSantis’ campagnewoordvoerder Bryan Griffin zei op Twitter dat het enthousiasme voor DeSantis “letterlijk het internet had doen barsten

De campagne bracht in een uur tijd $ 1 miljoen op, zei Griffin.

< p>Trump aan kop in peilingen

Advertentie

Uit peilingen blijkt dat Trump meer dan 2-tegen-1 voorsprong heeft op de gouverneur van Florida, die lange tijd werd beschouwd als een Republikeinse rijzende ster en de voorbode van een nieuwe generatie van leiders in de partij. Trump, die in november aankondigde, heeft ook een voorsprong bij het organiseren van zijn campagne in belangrijke staten waar vroeg gestemd kan worden.

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (Reuters)

DeSantis’ centraal argument voor zijn kandidatuur zal waarschijnlijk zijn dat hij de enige Republikein is die Biden kan verslaan. “Hoewel het hem aan kracht ontbreekt, worstelt onze president met de uitdagingen van ons land en neemt hij signalen op van de ontwaakte menigte,” Zei DeSantis.

De heersende Republikeinen zullen DeSantis nauwlettend in de gaten houden om te zien of hij kan herstellen van zijn misstappen op het gebied van buitenlands beleid, zoals zijn aanvankelijke onwil om steun te betuigen aan Oekraïne in zijn oorlog met Rusland.

Advertentie

In de weken voorafgaand aan zijn presidentiële bod toerde DeSantis door het land en bezocht hij staten als Iowa en New Hampshire die vroege nominatiewedstrijden zullen houden. Hij pochte op zijn staat van dienst als gouverneur van Florida, inclusief zijn strijd met de federale regering over het pandemiebeleid.

DeSantis en zijn adviseurs waren vastbesloten om te wachten met deelname aan de race totdat de wetgevende macht van Florida hem een ​​reeks beleidsoverwinningen kon bezorgen – en de wetgevers hebben precies dat gedaan. Hij ondertekende onder meer maatregelen die abortussen in de staat ernstig beperkten, het voor inwoners gemakkelijker maakten om verborgen wapens te dragen, een voucherprogramma uitbreidden zodat studenten naar privéscholen konden gaan en de financiering voor diversiteitsprogramma's aan openbare universiteiten afschaften.

DeSantis blijft in een veldslag verwikkeld met Walt Disney Co over de kritiek van het bedrijf op wetten die het onderwijzen van genderidentiteitsconcepten op openbare scholen verbieden. Het bedrijf heeft een federale rechtszaak aangespannen waarin DeSantis wordt beschuldigd van het bewapenen van de deelstaatregering om haar activiteiten te bestraffen.

Lees ook

Tipu Sultans slaapkamerzwaard geveild voor 14 miljoen pond in Londen

Tiener van Indiase afkomst gearresteerd wegens bedreiging met crash van Amerikaanse president…

Bevelen van premier Singapore peilen naar ministers' huizen te midden van publieke woede

Imran Khan, echtgenote mag het land niet verlaten: Pakistaanse media

Andere verklaarde Republikeinse kandidaten zijn Nikki Haley, voormalig Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties, en Tim Scott, een Amerikaanse senator uit South Carolina.