Home Dutch Premier Modi haalt regeringen voorbij: het echte werk om Rlys te veranderen begon na 2014

Premier Modi haalt regeringen voorbij: het echte werk om Rlys te veranderen begon na 2014

0

Premier Narendra Modi bekritiseerde eerdere regeringen in het centrum omdat ze bezig waren met “corruptie en dynastieke politiek” en het werk aan infrastructuurontwikkeling negeerden. Premier Narendra Modi zei donderdag dat het “alomvattende werk om de spoorwegen te transformeren na 2014 begon”.

p>

Bij het afkondigen van de inaugurele rit van de Vande Bharat Express van Dehradun naar Delhi via videoconferentie, zei Modi: “Hoewel eerdere regeringen enorme beloften hebben gedaan met betrekking tot hogesnelheidstreinen in India, hebben ze niet eens ontdoen van onbemande poorten van het spoorwegnet. De staat van elektrificatie van sporen was slechter.”

Lees ook | Nu het aantal touringcars is verdubbeld, ziet Secunderabad-Tirupati Vande Bharat Express meer patronage

Hij zei: “India van de 21e eeuw kan nog sneller bloeien door zijn infrastructuur te moderniseren. Partijen die lang geleden aan de macht waren, beseften dit niet. Hun focus lag op toegeven aan oplichting en corruptie. Ze konden niet ontsnappen aan de beperkingen van de dynastieke politiek. Ze maakten ook grote beweringen over hogesnelheidstreinen, maar er gingen jaren voorbij en er gebeurde niets.”

Locals op het treinstation van Dehradun tijdens de vlaggenceremonie van de Delhi-Dehradun Vande Bharat Express-trein . (PTI)

Modi herinnerde zich ook zijn tournee door drie landen – van Japan, Papoea-Nieuw-Guinea en Australië – en zei dat de wereld nu met hoge verwachtingen naar India kijkt. “India is een sprankje hoop voor de wereld geworden als het gaat om het versterken van de economie en het bestrijden van armoede”, zei hij en sprak over de aanpak van de Covid-19-pandemie door India en de grootste vaccinatiecampagne ter wereld die in de land.

Beweren dat slechts een derde van de Indiase spoorwegen’ netwerk was geëlektrificeerd in 2014, waardoor het onmogelijk was om “zelfs maar aan een snel rijdende trein te denken”, zei hij dat het werk aan de eerste hogesnelheidstrein van het land pas in volle gang begon na 2014. Hij zei dat slechts ongeveer 600 Voor 2014 werd gemiddeld jaarlijks km spoor geëlektrificeerd, wat nu is opgelopen tot bijna 6.000 km per jaar.

“Vandaag de dag is meer dan 90% van het spoorwegnet van het land geëlektrificeerd. In Uttarakhand is 100% elektrificatie van het spoorwegnet bereikt”, zei hij.

Modi schreef dit ontwikkelingswerk toe aan “juiste intentie, beleid en toewijding”. Hij benadrukte dat een staat als Uttarakhand, met een overvloedige natuurlijke schoonheid, het beste zou moeten maken van de huidige situatie waarin mensen van over de hele wereld naar India willen komen en benadrukte dat de Vande Bharat-trein de staat zal helpen om hier ten volle van te profiteren.

Advertentie Minister-president Pushkar Singh Dhami met minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnav bij de lancering van de eerste Dehradun -Delhi Vande Bharat-trein. (Express Photo)

Dit is de eerste Vande Bharat Express die wordt geïntroduceerd in Uttarakhand en zal de afstand tussen Dehradun en Delhi in vier en een half uur overbruggen.

Lees ook | 17e Vande Bharat zal worden afgevlagd, 4 belangrijke nieuwe onderweg

Hoofdminister Pushkar Singh Dhami zei: “Elk kind van Uttarakhand droomt ervan een trein in de bergen te zien. Die droom komt uit. Het werk aan de spoorlijn Rishikesh-Karnprayag vordert in hoog tempo en onder de visie van de premier wordt er gewerkt aan het verbinden van afgelegen gebieden van Uttarakhand met de hoofdstroom van ontwikkeling via wegen, treinen, helikopters en kabelbaandiensten.

Lees ook

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij tijdens… Mob behandelt vrouw, man van verschillende religies die hotel Indore verlaten na… ” />

Acht CM's om NITI Aayog-bijeenkomst over te slaan

NITI Aayog-vergadering voorgezeten door premier Modi begint, 10 CM's missen het

Minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnav zei dat de premier een “emotionele band heeft met Devbhoomi Uttarakhand” en onder “zijn leiding is het werk wordt gedaan aan veel grote projecten in de staat met de hulp van de centrale overheid”.

© The Indian Express (P) Ltd