Premiärminister Modi kritiserar tidigare regeringar: Verkligt arbete för att förändra Rlys började efter 2014

0
50

Premiärminister Narendra Modi kritiserade tidigare regeringar i centrum för att vara upptagna av “korruption och dynastisk politik” och ignorerar arbetet med utveckling av infrastruktur, och sa på torsdagen att “allsidigt arbete för att omvandla järnvägarna började efter 2014”.

Flaggade invigningen av Vande Bharat Express från Dehradun till Delhi via videokonferenser, sa Modi: “Även om enorma löften gjordes av tidigare regeringar angående höghastighetståg i Indien, lyckades de inte ens få bli av med obemannade grindar från järnvägsnätet. Tillståndet för elektrifiering av spår var värre.”

Läs också | Med fördubblat antal bussar ser Secunderabad-Tirupati Vande Bharat Express ökat beskydd

Han sa: “2000-talets Indien kan blomstra ännu snabbare genom att modernisera sin infrastruktur. Det insåg inte maktpartier under lång tid tidigare. Deras fokus låg på att ägna sig åt bedrägerier och korruption. De kunde inte ta sig ur den dynastiska politikens begränsningar. De gjorde också höga påståenden om höghastighetståg men åren gick och ingenting hände.”

Lokalbefolkningen på Dehraduns järnvägsstation under flaggningsceremonin för Delhi-Dehradun Express-tåget Vande Bharat . (PTI)

Modi påminde också om sin turné i tre nationer – i Japan, Papua Nya Guinea och Australien – och sa att världen nu ser på Indien med stora förhoppningar. “Indien har blivit en stråle av hopp för världen när det gäller att stärka ekonomin och bekämpa fattigdom,” sa han och talade om Indiens tackling av covid-19-pandemin och världens största vaccinationskampanj som genomfördes i land.

Påstår att endast en tredjedel av Indian Railways’ nätverket hade elektrifierats till 2014, vilket gjorde det omöjligt att “ens tänka på” ett snabbtåg, sade han att arbetet med landets första höghastighetståg i full gång började först efter 2014. Han sa att endast cirka 600 km spår elektrifierades i genomsnitt årligen före 2014, vilket nu har ökat till nästan 6 000 km årligen.

“Idag har mer än 90 % av landets järnvägsnät varit elektrifierad. I Uttarakhand har 100 % elektrifiering av järnvägsnätet uppnåtts”, sa han.

Modi krediterade detta utvecklingsarbete till “rätt avsikt, policy och engagemang”. Han betonade att en stat som Uttarakhand, med riklig naturlig skönhet, borde göra det bästa av dagens situation när människor från hela världen vill komma till Indien och betonade att Vande Bharat-tåget kommer att hjälpa staten att dra full nytta av detta.

Annons Chefsminister Pushkar Singh Dhami med järnvägsminister Ashwini Vaishnav vid lanseringen av första Dehradun -Delhi Vande Bharat tåg. (Expressfoto)

Detta är den första Vande Bharat Express som introduceras i Uttarakhand och kommer att täcka avståndet mellan Dehradun och Delhi på fyra och en halv timme.

Läs också | 17:e Vande Bharat kommer att flaggas, fyra viktiga nya på väg

Chiefminister Pushkar Singh Dhami sa: “Varje barn i Uttarakhand drömmer om att se ett tåg i bergen. Den drömmen går i uppfyllelse. Arbetet med järnvägslinjen Rishikesh-Karnprayag fortskrider i snabb takt, och enligt premiärministerns vision pågår arbete för att koppla samman avlägsna områden i Uttarakhand med huvudströmmen av utveckling genom vägar, tåg, helikopter och linbanor.

Läs även

Chhattisgarhs officiella tömning av reservoaren för att hitta mobiltelefon han tappade under…

Mob manhandles kvinna, man från olika trosriktningar lämnar Indore hotel efter…

Åtta CM för att hoppa över NITI Aayog-möte

NITI Aayog-möte under ordförandeskap av premiärminister Modi börjar, 10 CM ger det en miss

Järnvägsminister Ashwini Vaishnav sa att premiärministern har en “känslomässig kontakt med Devbhoomi Uttarakhand” och under “hans ledning är arbetet görs på många stora projekt i staten med hjälp av centralregeringen.”

© The Indian Express (P) Ltd