Pradyot betreurt 'schelden' na Tripura CM Saha's 'instructie' om hem geen Maharaj te noemen

0
61

Nadat hoofdminister van Tripura, Manik Saha, naar verluidt BJP-werknemers had gevraagd om TIPRA Motha-chef Pradyot Kishore Debbarma aan te spreken met “Pradyotji” in plaats van “Maharaj”, heeft de telg van de voormalige koninklijke familie gezegd dat hij “niemands certificaat nodig heeft om te zijn wat Ik ben”.

“Het is jammer dat mensen hier schelden. Dit zou niet mogen gebeuren… Ik heb niemands certificaat nodig om te zijn wat ik ben. Ik wil ook niemand een certificaat geven. Ik ben wat ik ben', zei Pradyot donderdag tegen verslaggevers op Agartala's Maharaja Bir Bikram Airport.

Terwijl Saha's opmerking, naar verluidt gemaakt tijdens een BJP-staatsbestuursvergadering een paar dagen geleden, kon niet door hem worden geverifieerd, een BJP-woordvoerder weigerde te bevestigen of te ontkennen of de eerste minister het had gemaakt.

Hoewel alle voormalige koninklijke families overbodig zijn geworden na de onafhankelijkheid, worden Pradyot, en zijn vader vóór hem, “Maharaj” genoemd als een teken van respect door mensen, vooral die van de stamgemeenschappen.

Pradyot zei dat hij had een afspraak gezocht met de deelstaatregering en dat Motha een aparte vergadering zou hebben om de partij de komende maand volledig te herstructureren. “We zullen onze beweging (voor Greater Tipraland) versterken door de partij van boven naar beneden te herstructureren met nieuwe verantwoordelijkheden en er nieuw leven in te blazen”, zei hij.

Pradyots “herstructurerings”-opmerking is geïnterpreteerd als een verwijzing naar een paar Motha-leiders waarvan bekend is dat ze het met hem oneens zijn over belangrijke kwesties en die gezien worden als hobbels met leiders van andere partijen.

Hij zei dat zijn laatste ontmoeting met Union minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah over de gesprekspartner en andere kwesties eindigde op een positieve noot, maar de versie van de centrale leiders van de BJP was “anders” dan die van de staatsleiders van de partij. Hij zei dat hij de zaak aan de BJP-leiders zou overlaten.

Advertentie

Pradyot zei dat Motha de kwesties van de 10.323 teruggetrokken onderwijzers aan de orde zou stellen, maximale autonomie zou verzekeren voor de door de partij bestuurde Autonome Districtsraad, banen voor jongeren, invoering van het Romeinse schrift voor Kokborok en Greater Tipraland.

Lees ook

Chhattisgarh-ambtenaar laat reservoir leeglopen om mobiel te vinden die hij heeft laten vallen tijdens…

Bengaalse schoolbanenzwendel: SC weigert Calcutta te blijven HC-bestelling staat CB toe… copy.jpg?resize=450,250″ />

Moesson zal dit jaar waarschijnlijk 'normaal' zijn, Noordwest-India kan 92% regen zien…

Het congres claimt geen gedocumenteerd bewijs van 'Sengol' als symbool van overdracht…

In een waarschuwing aan de deelstaatregering zei Pradyot dat zijn partij haar eigen weg zou vinden als de eerste weigerde mee te werken. “Onze prioriteit is de Tiprasa. Onze inzet voor Greater Tipraland en een constitutionele oplossing is volledig en definitief. Maar als de deelstaatregering niet met ons samenwerkt, vinden we onze eigen weg. Onze strijd is niet politiek; het is voor onze gemeenschap. Als iemand wil heersen over Tripura en zijn 30 procent stamleden buiten beschouwing wil laten, dan zullen de stamleden ongelukkig zijn en reageren. Ze zouden erover moeten nadenken', zei hij.