PM Modi markeert de eerste Vande Bharat Express van Uttarakhand

0
65

Premier Narendra Modi heeft donderdag de Uttarakhand's eerste semi-hoge snelheid Vande Bharat Express afgevlagd.

“Uttarakhand krijgt vandaag zijn eerste Vande Bharat Express van Dehradun naar Delhi. Deze Express zal de reistijd van de mensen verkorten,” Dat zei premier Modi tijdens de virtuele afvlagceremonie. De premier heeft ook 100 procent elektrificatie van spoorlijnen in de staat ingehuldigd.

De trein, de 17e Vande Bharat Express die in het land wordt afgevlagd, zal Dehradun verbinden met de nationale hoofdstad, New Delhi.

“Er wordt hoopvol naar India gekeken. De wereld wil naar India komen om India te zien en de essentie van India te begrijpen. In een dergelijke situatie zijn er uitstekende kansen voor staten als Uttarakhand,” zei Modi. “Vande Bharat-trein gaat Uttarakhand ook helpen om deze kans ten volle te benutten.

Treinoperators voor de Delhi-Dehradun Vande Bharat Express beginnen op 29 mei. Het zal een afstand van ongeveer 302 km afleggen in vier uur en 45 minuten en zes dagen per week rijden, behalve op woensdag.

Lees ook

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij liet vallen tijdens…

Moesson waarschijnlijk 'normaal' dit jaar, noordwesten India kan 92% regen zien…

Bengaalse schoolbanenzwendel: SC weigert Calcutta te blijven HC geeft CB toestemming…

Het congres claimt geen gedocumenteerd bewijs van 'Sengol' symbool zijn van transf…

Tijdens de virtuele inauguratie beschuldigde premier Modi, die donderdagochtend terugkeerde van een driedaags bezoek aan Australië, “vorige regeringen” de spoorwegsector te negeren. “Vorige regeringen gaven alleen om dynastieën. De gewone man was niet hun prioriteit. De eerdere regering deed alleen beloften en kwam ze nooit na, maar we hebben alle beloften waargemaakt, & #8221; zei hij.