Op de school van Gujarat doet peon na jaren een examen voor klasse 10 en slaagt samen met zijn zoon

0
59

Donderdagochtend was het een dubbele vreugde voor de familie Sisodia in Ahmedabad toen een vader-zoon-duo samen de Class 10 Gujarat Secondary and Higher Secondary Education Board (GSHSEB) goedkeurde.

Virbhadrasinh Sisodia, 42, en zijn zoon Yuvraj, 16, verschenen samen voor de examens van de staatsraad en werden goedgekeurd met respectievelijk 45 en 79 percentiel. Yuvraj verscheen als een gewone student, terwijl zijn vader een particuliere kandidaat was voor de examens die in maart werden gehouden.

“We hebben ons samen voorbereid op de examens en ik zou mijn vader helpen als een vriend”, zei Yuvraj over de ervaring van het afleggen van de examens met zijn vader.

“Mijn zoon was mijn inspiratie om voor de examens te verschijnen en verschijnen na bijna 25 jaar,” zei Virbhadrasinh, die zijn laatste examens (klas 10) aflegde in 1998 in Dungarpur in Rajasthan, zijn geboorteplaats.

Er was nog een gemeenschappelijke factor tussen het vader-zoon-duo. Virbhadra werkt als peon in dezelfde school – DP High School aan Nava Vadaj in Ahmedabad, waar Yuvraj studeert.

“Ik had nooit gepland of gedacht dat ik mijn examens na zoveel jaar opnieuw zou afleggen, maar toen mijn zoon in klas 10 kwam, Ik dacht dat ik dat ook kon en vulde met de steun van de school het formulier in”, zei hij. Hij heeft een jongste dochter, die in klas 5 zit.

Lees ook | GSEB Gujarat Board 10e resultaat 2023 (uit): 64,62% ​​leerlingen slagen, meisjes presteren beter

“Dit is het eerste geval op onze school”, zei Chirag Shah, het schoolhoofd, eraan toevoegend dat de school alle hulp en ondersteuning bood naar de vader om zich voor te bereiden op de bestuursexamens. Terwijl Yuvraj privélessen volgde, bereidde zijn vader zich voor door middel van zelfstudie en de steun van de school.

Advertentie

“Na 17.30 uur, wanneer zijn dienst zou eindigen, was er een leraar die bij hem zat en hem les gaf als hij moeilijkheden vond in een vak”, voegde Shah eraan toe.

Virbhadra, die werkt met een salaris van Rs 25.000, streeft ernaar om verder te studeren. “De schoolleiding heeft me niet alleen geholpen, maar ook gepusht. Ze vertelden me dat ik betere kansen zou hebben als ik studeerde en mijn SSC behaalde.”

Lees ook

PSEB 10e resultaat 2023 Link: Websites om Punjab Board Class 10-resul…

PSEB 10e resultaten 2023 (uit): Punjab Board Klasse 10 resultaat link om act…

PSEB 10e resultaat 2023 verklaard: Punjab Board Class 10 resultaatlink wordt een…< figuur class="non_premium_icon"> Kerala +2 Resultaat 2023 Updates: 4.897 studenten van het district Malappuram scoren…

Toen hem werd gevraagd naar het meest uitdagende onderwerp, zei Virbhadra dat het Gujarati is. “Aangezien ik uit Rajasthan kom, ken ik Gujarati niet goed. Het schrijven en lezen van de taal was het moeilijkst voor mij', grinnikte hij en zei dat hij voor het vak was geslaagd met 45 punten.

© The Indian Express (P) Ltd