Maoist-rammede Abhujmad sikrer nytt rom for håp og bedring: En operasjonsstue

0
52

Folk i Abhujmad-området i Chhattisgarhs Bastar-region, ansett som et maoistisk arnested, ville reise minst 65 km til Narayanpur by for selv en mindre medisinsk prosedyre. Men det var til onsdag da “game-changer” – for helse og håp – ble satt på plass.

Uten å lage mye støy åpnet distriktsmyndighetene en operasjonsstue (OT) – Abhujmads første slike permanente anlegg — der det ble utført mer enn 20 operasjoner den første dagen.

Narayanpur-distriktssamleren Ajeet Vasant sa at OT ble bygget ved samfunnshelsesenteret i Orchha-blokken ved å bruke District Mineral Fund. Nytt utstyr ble også kjøpt ved hjelp av fondet, sa han.

“Hele befolkningen i Abhujmad er stammefolk. Vi bringer utvikling i området som er berørt av venstreekstremisme (LWE). Jeg ser på dette som en game-changer, sa Vasant til The Indian Express. “I fremtiden ønsker vi å utvide flere medisinske fasiliteter her som keisersnittskirurgi, sonografi og alle andre tilgjengelige fasiliteter på distriktssykehuset.”

Chief Medical Health Officer Dr T R Kunwar sa: “Orchha hadde allerede fire leger og fem sykepleiere. Vi laget et spesialteam på fire kirurger, to tannleger og 12 sykepleiere (for operasjonene). Tre kirurger, inkludert meg, er fra Narayanpur og en fra nabodistriktet Kondagaon.»

«Mer enn 20 operasjoner har blitt utført. Vi har campet her de siste tre dagene. Vi vil fullføre mer enn 30 operasjoner før vi returnerer til Narayanpur,” sa han.

“Vi utførte laparoskopi samt operasjoner for blant annet brokk og lipom. Folk fra de primitive Abhujmadiya-stammene hadde kommet for vasektomi, men vi fortalte dem at spesiell tillatelse ville være nødvendig på grunn av deres knappe befolkning,” sa legen.

Annonse Les også | Raipur-museet tilbyr innsikt, perspektiver på årelang konflikt

Dr. Kunwar snakket om vanskelighetene de sto overfor, sa: «Det er et LWE-berørt område, så vi dro dit uten politisikkerhet. For det andre er mobilnett et stort problem her. Så helseoffiserene måtte personlig henvende seg til landsbyboere og identifisere pasienter.»

«Vi stilte en diagnose av de utvalgte pasientene og listet ut de som trengte operasjoner. Det var en 62 år gammel pasient som hadde problemer med hydrocele i 15 år. Han kunne ikke gå ordentlig. Vi rådet ham til å komme til Narayanpur, men han kom aldri. Vi overbeviste ham og utførte operasjonen i dag. Han er nå glad,» sa han.

Les også

Senter for å lansere ny mynt på 75 Rs for å markere ny innsettelse av parlamentet: Her…

Kerala, Tamil Nadu, Telangana toppstater i Covid-året, Delhi verste UT: H…

Nyheter om det nye parlamentsbygningen Liveoppdateringer: SC avslår PIL-utfordrende i…

Svindel med skolejobber i Bengal: SC nekter å forbli Calcutta HC-ordre som tillater CB…

Abhujmad er et 3702 kvadratkilometer stort land som ikke er kartlagt og består av områder fra tre distrikter – Narayanpur, Bijapur og Dantewada. Maoistiske aktiviteter gjennom årene samt det vanskelige terrenget, som gjør det tøft for sikkerhetsstyrkene, har ført til langsom utvikling i Abhujmad. Det regnes som et av de mest tilbakestående områdene i Chhattisgarh.

© The Indian Express (P) Ltd