Manipur-sammenstøt finner omtale i FNs menneskerettighetskommissær Volker Turks uttalelse

0
70

De voldelige sammenstøtene som grep Manipur tidligere denne måneden, og fortsetter å gi gjenlyd i staten, ble referert til i en uttalelse utstedt av FNs menneskerettighetskommissær Volker Turk da han markerte 75 år av Verdenserklæringen om menneskerettigheter og FN-initiativet 'Human Rights 75', som han lanserte i desember i fjor.

«I en rekke situasjoner ser vi konsekvensene når ulike grupper oppildner og brenner til hat og splittelse mellom lokalsamfunn. Den nylige volden i Manipur, Nordøst-India, avslørte de underliggende spenningene mellom ulike etniske og urbefolkningsgrupper. Jeg oppfordrer myndighetene til å reagere raskt på situasjonen, inkludert ved å undersøke og adressere de grunnleggende årsakene til volden i tråd med deres internasjonale menneskerettighetsforpliktelser,» sa Turk i sin uttalelse 24. mai.

Manipur fant omtale i Turks tale ved siden av brudd på menneskerettighetene til rohingyaene i Myanmar, Sudan, drapet på George Floyd, brudd på LHBTQ-rettigheter, rasemishandling mot Real Madrid fotballspiller Vinícius Júnior i Spania, dommer mot menneskerettighetsforkjempere i Kina og kvinnehat fra Taliban i Afghanistan.

«Hatytringer og skadelige fortellinger mot migranter og flyktninger fortsetter også å spre seg; de ledsages, bekymrende nok, av lover og politikk som er anti-migrant, og de risikerer å undergrave det grunnleggende grunnlaget for internasjonal menneskerettighetslov og flyktninglovgivning,» har Turk sagt. «Utviklingen som utspiller seg i ulike land, inkludert Storbritannia, USA, Italia, Hellas og Libanon er spesielt bekymringsfull, ettersom noen av dem ser ut til å hindre folks mulighet til å søke asyl og andre former for beskyttelse, for å straffe de som søker å hjelpe dem – eller å returnere dem på ulovlige, uverdige, uholdbare måter. Artikkel 14 i Verdenserklæringen er klar på alles rett til å søke og nyte asyl mot forfølgelse. Vi trenger solidaritet – for å sikre at alle mennesker i sårbare situasjoner blir behandlet med medmenneskelighet og respekt for deres rettigheter,” la han til.

Uttrykke mening | Fordrevne studenter, håpefulle jobbsøkere stirrer på en usikker fremtid

FN feirer at det er 30 år siden verdenskonferansen om menneskerettigheter i Wien opprettet kontoret til FNs høykommissær for menneskerettigheter.

“Og jeg vil gjerne se dette utvidet ytterligere – det burde være et FNs menneskerettighetskontor overalt. For alle stater kan og bør gjøre det bedre når det gjelder menneskerettigheter. Jeg har tatt til orde for dette i mine møter med alle FNs medlemsland og i mine oppdrag…Vi ringer ut brudd og slår alarmklokker når angrep på, neglisjering av eller forakt for menneskerettigheter kan sette i gang kriser, sa Turk.< /p>Les også

Chhattisgarh offisielle tapper reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

Monsunen vil sannsynligvis være “normal” i år, Nordvest-India kan få 92 % regn…

Svindel med skolejobber i Bengal: SC nekter å beholde Calcutta HC-ordren som tillater CB…

Nytt parlament i morgen; Kongressen, BJP sparrer om seremonielt septer

Etniske sammenstøt brøt ut mellom Kuki-Zomi-stammene og det dominerende Meitei-samfunnet i Manipur etter at stammesamfunnet tok ut et møte som protesterte mot Meitei-kravet om en planlagt stammestatus. Sammenstøtene, som etterlot over 70 døde i de kommende ukene, startet i Churachandpur-distriktet og spredte seg til byen Imphal. Mens en foreløpig ro har blitt gjenopprettet i Manipur, har mindre sporadiske voldshendelser brutt ut i staten siden. Portforbud er innført i staten og internetttjenester er suspendert.

© The Indian Express (P) Ltd