Kongressen kritiserer Modi-regjeringen for «hast» å rulle ut befestet ris

0
73

Kongressen torsdag målrettet Narendra Modi-regjeringen for å rulle ut befestet ris under PDS og anklaget den for å gå videre med avgjørelsen uten å finne ut resultatet av uavhengig forskning og de dårlige effektene av slik ris på helsen til 80 millioner fattige mennesker.

Talsmann for kongressen Pawan Khera spurte hva som var den rivende hasten med å implementere ordningen med å tilby beriket ris som inneholder foreskrevne mikronæringsstoffer, og “hvilket forhold har regjeringen til det utenlandske konglomeratet Royal DSM” som har inngått en stor kontrakt for å distribuere risen i landet. Han søkte også å vite om det var snakk om noen quid pro quo.

For et par dager siden sa regjeringen at befestet ris ble distribuert gjennom rasjoneringsbutikker i 439 distrikter og andre velferdsordninger så langt, mens de hevdet at det er nok globale bevis på helsefordelene.

Statsminister Narendra Modi sa i sin tale om uavhengighetsdagen i 2021 at regjeringen tar sikte på å distribuere beriket ris via offentlige ordninger innen 2024.< br /> Deretter en ordning for distribusjon av beriket ris, som inneholder foreskrevne mikronæringsstoffer — jern, folsyre, vitamin B12 — ble lansert i oktober 2021 i en faset måte for å løse problemet med anemi blant kvinner og barn.

Kongressens talsperson Khera påsto at Modi-regjeringen rullet ut befestet ris under Food Security Act til tross for “mislykket” pilotprosjekter og flere advarsler fra eksperter, myndighetspersoner, FSSAI og Niti Aayog-rådgivere.

Han sa at statsminister Narendra Modi på uavhengighetsdagen i 2021 hadde gjort det ganske “uvanlige og ukonvensjonelle” kunngjøring om implementering av ordningen med forsterket ris til tross for advarsler.

Tre dager senere begynte NITI Aayog-tjenestemenn å utarbeide en plan for å universalisere risbefestningen. Men den 29. november samme år, reiste Niti Aayogs medlem på Agriculture Ramesh Chand bekymringene uttrykt av noen medisinske eksperter om den negative effekten av jernberiket ris på helsen til barn, hevdet Khera.

Dette ble også nevnt av generaldirektøren for det indiske råd for medisinsk forskning (ICMR) som etterlyste behovet for konsultasjon med et bredt spekter av eksperter om effekten av forsterkning av ris på menneskers helse før han presset det videre, sa han.< /p>Annonse

“Dette betydde at selv ICMR — Indias fremste medisinske forskningsorgan — hadde alvorlige tvil om effektiviteten til forsterket ris. Medlem av NITI Aayog’s National Technical Board on Nutrition Anura Kurpad fant en økning i serumnivåer knyttet til diabetes hos barn som fikk jernberiket ris,” sa han.

Han hevdet at forsterket ris, som regjeringen presset inn i det landsomfattende offentlige distribusjonssystemet under Food Security Act, har 20 mg jern.

“Vil 80 crore mennesker betale prisen for de syke – unnfanget innføring av statsminister Modis befestede ris? Ble Modi-regjeringen forelsket av et utenlandsk konglomerat eller var det egeninteresser involvert,” spurte kongressens talsperson.

Annonse

“Hvorfor forsikret ikke statsminister Modi utfallet av uavhengige forskningsstudier eller globalt anerkjente studier om befestning og lanserte en landsomfattende ordning rettet mot 80 crore av Indias fattige? Hva var den rivende hasten for å risikere helsen og livet til 80 millioner fattige indianere? Viser det ikke den anti-fattige tankegangen til Modi-regjeringen,” sa han.

“Hvorfor lyttet ikke Modi-regjeringens avdeling for mat og offentlig distribusjon, departementet for kvinner og barneutvikling og regulatoren FSSAI til deres interne advarsler som ble understreket gjentatte ganger av eksperter og rådgivere? “Hvorfor hørte de ikke på NITI Aayog-medlemmer? Hvorfor lyttet de ikke til Utgiftsdepartementet under deres eget finansdepartement? Hva hindret dem i å først fastslå fakta med en vitenskapelig mekanisme og deretter ta en så stor beslutning,” spurte Khera.

Han spurte også hva som er “forholdet mellom Royal DSM og Modi Govt”.

“Hvorfor uttrykte dens regionale visepresident François Scheffler sin oppriktige takknemlighet til statsminister Modi? Var hele konseptualiseringen av FSSAIs befestningsressurssenter og flere annonsekampanjer som brukte millioner kroner, en avtale eller en motpart mellom Modi-regjeringen og et MNC-konglomerat,” spurte Khera.

Han sa at for å teste om beriket ris virkelig kurerer anemi og andre mangler på mikronæringsstoffer som fører til stunting og sløsing, lanserte regjeringen tester under en pilotordning i februar 2019 som skulle pågå til mars 2022.

Annonse

Men i stedet for å vente på resultatene av alle testene, kunngjorde statsminister Modi en fullverdig ordning i 2021, som berører over halvparten av landets befolkning, hevdet han.

Ta et sveip på statsminister, sa kongresslederen “masterstroke” er ordet assosiert med statsministerens beslutninger og brukes spesielt av en del av media.

Annonse

“Vi vet hva som skjedde når slike mesterstreker ble annonsert. Vi vet hva som skjedde da demonetisering plutselig skjedde i 2016 og hvilken katastrofe det betydde for de fattige.

“Vi vet hva som skjedde da en Covid-nedstenging plutselig ble annonsert og hvordan de fattige migrantene led. Vi vet hva som skjer med Rs 2000-seddelen under DeMO 2.0 som ble annonsert for noen dager siden. India lider,” påsto han.

Annonse

På spørsmål om kongressen ville ta opp saken i parlamentet, sa han at partiet ville ta opp saken på alle plattformer og hjelpe til med å nå ut til folket.

“Modi-regjeringen løy frekt på gulvet i parlamentet. Departementet for kvinner og barns utvikling, på spørsmål om ‘suksessen’ av de såkalte ‘pilotene’ 5. august 2022 sa ‘Piloten var vellykket med å sikre økosystemet for beriket ris i hele landet’, og holdt villedende taus om virkningen av beriket ris i næringsmangel til tross for at det var et av hovedmålene av piloten,” sa Khera.

Les også

Chhattisgarhs offisielle tømmer reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

Mob manhandles kvinne, mann fra forskjellige trosretninger som forlater Indore-hotellet etter…

Åtte CM-er for å hoppe over NITI Aayog-møte

NITI Aayog-møte ledet av statsminister Modi begynner, 10 CM gir det en glipp

Kongressens talsperson hevdet også at ingen av pilotprosjektene som Niti Aayog gjennomgikk hadde utført de grunnleggende undersøkelsene for å kartlegge eksisterende nivåer av mikronæringsstoffmangel i distriktsbefolkningen før de tvinges til å konsumere beriket ris i et år.