India wordt geconfronteerd met dubbele dreiging aan de grenzen, zegt Rajnath, dringt aan op hi-tech leger

0
53

Een technologisch geavanceerd leger is cruciaal om nationale belangen te beschermen, zeker voor een land als India, dat wordt geconfronteerd met een dubbele dreiging aan de grenzen en een van de grootste strijdkrachten ter wereld heeft, zei minister van Defensie Rajnath Singh donderdag.< /p>

Singh zei dat het belangrijk is dat de Defense Research and Development Organization (DRDO), het belangrijkste O&D-bureau op het gebied van defensie, en de academische wereld samenwerken om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee India wordt geconfronteerd .

“Deze samenwerking zal nuttig blijken om van India een leidende natie op het gebied van defensietechnologieën te maken”, zei hij tijdens de opening van een twee- dag DRDO-academisch conclaaf hier. Het conclaaf heeft tot doel een interface te creëren tussen de vereisten van DRDO en de capaciteit van de academische wereld door een synergetische dialoog tussen DRDO-directeuren, wetenschappers en academici.

Hij merkte op dat de weg naar het verwerven van geavanceerde technologieën via R&D loopt, wat een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van elk land.

In het afgelopen boekjaar heeft het Centrum voor het eerst heeft 25% van India's O&D-budget voor defensie bestemd voor de industrie, start-ups en de academische wereld om de particuliere sector aan te moedigen te investeren in O&D op defensiegebied.

“Tenzij we onderzoek doen, zullen we geen nieuwe technologieën kunnen toepassen — R&D kan gewone stoffen omzetten in waardevolle bronnen. Het is door de geschiedenis heen een sleutelfactor geweest in de ontwikkeling van beschavingen', zei Singh.

De minister van Defensie zei dat naarmate het partnerschap tussen DRDO en de academische wereld nieuwe hoogten bereikt, het potentieel van veel nieuwe bronnen zal worden ontsloten. , wat het land ten goede zal komen. Hij benadrukte ook dat DRDO met dit partnerschap een bekwame human resource-basis zal krijgen van vooraanstaande instellingen zoals de IISc, IIT's, NIT's en andere universiteiten in het hele land, aangezien deze instellingen een grote pool van getalenteerde en bekwame jongeren koesteren.

Advertentie

“Aan de andere kant zal de academische wereld profiteren van het R&D-fonds van DRDO, dat wordt besteed aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën, en krijgt het ook toegang tot de geavanceerde infrastructuur en laboratoriumfaciliteiten van de defensieonderzoeksorganisatie,” zei hij.< /p>

Samir V Kamat, secretaris, R&D-ministerie van Defensie, en DRDO-voorzitter en andere hoge regeringsfunctionarissen waren aanwezig bij het evenement. Bijna 350 senior academici uit het hele land nemen er ook deel aan.

In een apart evenement op donderdag riep de minister van Defensie leiders uit de industrie op om met innovatieve oplossingen te komen om India te helpen veranderen van een 'imitator' in een 'leider' in futuristische technologieën en om voorbereid te blijven op de uitdagingen die voortvloeien uit de huidige wereldwijde veiligheidssituatie. scenario.

Advertentie

Dit zei hij tijdens de toespraak van de jaarlijkse sessie van de Confederation of Indian Industry (CII), met als thema 'Future Frontiers: Competitiveness, Technology, Sustainability and Internationalisation'.

< p>Singh zei dat beveiligingsvergelijkingen in een ongekend tempo veranderen en dat landen zich meer dan ooit richten op technologische vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, kwantumcomputing en genetica. Hij zei dat het zowel een uitdaging is om niet achter te blijven in de wedloop van technologie als een kans om een ​​stempel te drukken, met als doel de natie te helpen een sprong voorwaarts te maken op het pad van vooruitgang.

Hij zei dat R&D op het gebied van geavanceerde technologie de enige manier is om dit doel te bereiken, en wees erop dat dit nieuwe dimensies opent die cruciaal zijn voor de ontwikkeling en veiligheid van elk land in de huidige tijd.

Dat nieuwe verklarend technologische wegen naar voren komen zonder enige gevestigde leider, riep hij de industrie op om ernaar te streven van India een technologieleider te maken van een imitator. Hij drong er bij hen op aan om hun interne R&D-financiering te verhogen en door te dringen in nieuwe en onaangeroerde sectoren/producten/goederen en diensten door middel van nieuwe technologieën.

Lees ook

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij tijdens… Mob behandelt vrouw, man van verschillende religies die hotel Indore verlaten na… ” />

Acht CM's om NITI Aayog-bijeenkomst over te slaan

NITI Aayog-bijeenkomst voorgezeten door premier Modi begint, 10 CM's missen het

Hij zei dat de belangrijkste vereisten voor een land om een ​​technologieleider te worden, zoals een aanzienlijk kapitaal, een robuuste R&D infrastructuur, demografie en het vermogen om & creëer een basis van eerdere technologieën.

© The Indian Express (P) Ltd