India står overfor dobbel trussel ved grensene, sier Rajnath, presser på for høyteknologisk militær

0
49

Et teknologisk avansert militær er avgjørende for å beskytte nasjonale interesser, mer for et land som India, som står overfor en dobbel trussel på grensene og har en av de største væpnede styrkene i verden, sa forsvarsminister Rajnath Singh torsdag.< /p>

Singh sa at det er viktig at Defense Research and Development Organization (DRDO), landets fremste forsvars-FoU-byrå og akademia samarbeider for å finne løsninger på utfordringene India står overfor .

“Dette partnerskapet vil være nyttig for å gjøre India til en ledende nasjon innen forsvarsteknologi,” sa han mens han innviet en to- dag DRDO-akademia konklavet her. Konklavet har som mål å skape et grensesnitt mellom DRDOs krav og akademias kapasitet ved en synergistisk dialog mellom DRDO-direktører, forskere og akademikere.

Han bemerket at veien for å anskaffe avanserte teknologier går gjennom FoU, som spiller en nøkkelrolle i ethvert lands utvikling.

I det siste regnskapsåret ble senteret for første gang, øremerket 25 % av Indias forsvars-FoU-budsjett til industrien, oppstartsbedrifter og akademia for å oppmuntre den private industrien til å investere i forsvars-FoU.

«Med mindre vi forsker, vil vi ikke være i stand til å ta i bruk ny teknologi – FoU kan omdanne vanlige stoffer til verdifulle ressurser. Det har vært en nøkkelfaktor i utviklingen av sivilisasjoner gjennom historien, sa Singh.

Forsvarsministeren sa at når partnerskapet mellom DRDO og akademia når nye høyder, vil det frigjøre potensialet til mange nye ressurser , som vil komme landet til gode. Han understreket også at DRDO vil få en dyktig menneskelig ressursbase fra eminente institusjoner som IISc, IITs, NITs og andre universiteter over hele landet med dette partnerskapet, ettersom disse institusjonene gir næring til en stor pool av talentfulle og dyktige ungdommer.

Annonse

“På den annen side vil akademia dra nytte av FoU-fondet til DRDO, som det bruker på å utvikle nye teknologier, og vil også få tilgang til den avanserte infrastrukturen og laboratoriefasilitetene til forsvarsforskningsorganisasjonen,” sa han.< /p>

Samir V Kamat, sekretær, FoU-departementet i forsvaret, og DRDO-formann og andre høytstående myndighetspersoner var til stede på arrangementet. Nesten 350 senior akademikere fra hele landet deltar også.

I et eget arrangement torsdag ba forsvarsministeren industriledere om å komme med innovative løsninger for å hjelpe India med å gå fra en “imitator” til en “leder” innen futuristiske teknologier og holde seg forberedt til å håndtere utfordringer som kommer fra dagens globale sikkerhet. scenario.

Annonse

Han sa dette mens han talte for den årlige sesjonen til Confederation of Indian Industry (CII), med temaet “Future Frontiers: Competitiveness, Technology, Sustainability and Internationalization”.

< p>Singh sa at sikkerhetsligningene endrer seg i et enestående tempo og at landene fokuserer mer enn noen gang på teknologiske fremskritt innen kunstig intelligens, kvantedatabehandling og genetikk. Han sa at det både er en utfordring å ikke henge etter i teknologikappløpet, så vel som en mulighet til å markere seg, med sikte på å hjelpe nasjonen med å hoppe på veien til fremskritt.

Han sa at forskning og utvikling innen banebrytende teknologi er den eneste måten å nå dette målet på, og påpekte at dette åpner nye dimensjoner som er avgjørende for utviklingen og sikkerheten til enhver nasjon i dagens tid.

Ny teknologiske veier kommer til forgrunnen uten noen etablert leder, oppfordret han industrien til å strebe etter å gjøre India til en teknologileder fra en imitator. Han oppfordret dem til å øke sin interne FoU-finansiering og gjøre inngrep i nye og uberørte sektorer/produkter/varer og tjenester gjennom nye teknologier.

Les også

Chhattisgarhs offisielle tømmer reservoaret for å finne mobiltelefon han droppet under…

Mob manhandles kvinne, mann fra forskjellige trosretninger som forlater Indore-hotellet etter…

Åtte CM-er for å hoppe over NITI Aayog-møte

NITI Aayog-møte ledet av statsminister Modi begynner, 10 CM gir det en glipp

Han sa nøkkelkravene for en nasjon for å bli en teknologileder, for eksempel en betydelig kapital, en robust FoU infrastruktur, demografi samt evnen til å ta i bruk, forstå & skape en base av tidligere teknologier.

© The Indian Express (P) Ltd