Hummer EV Teardown avslöjar löjligt stort batteri

0
54
Josh Hendrickson/Review Geek

GMC Hummer är en stor och tuff men ineffektiv maskin. Naturligtvis tog GM en liknande väg med den massiva nya Hummer EV. Och även om jag har pratat mycket om dess storlek och vikt, ger en nyligen rivningsvideo på YouTube oss en bra titt på dess enorma batteri.

För de omedvetna är GMC Hummer EV en av de största och snabbaste lastbilarna på vägen, speciellt för elfordon. Den väger över 9 000 lbs, och bara batteripaketet väger lika mycket som en liten bil som en Honda Civic. Även den ursprungliga gasslukande modellen vägde bara cirka 4 900 lb. Det är en stor skillnad.

Tack vare Munro Live på YouTube, som slet ner lastbilen på 115 000 $ i bitar, får vi en närmare titt på vad som tillför en del av den extra vikten. Uppenbarligen är det ett stort, nytt, modernt fordon med alla klockor och visselpipor. Den dåliga och ineffektiva utformningen av Ultium-batteripaketet är dock en stor del av problemet.

Spela upp video

Hela videon på 29 minuter är en fantastisk visning. Det bekräftar många detaljer som vi redan känner till, som Hummer EV:s batteripaket på 246 kWh, som ger den elektriska lastbilen cirka 212 kWh användbar kraft. Det klassledande batteriet toppar enkelt F-150 Lightning, som använder en 131 kWh-cell, eller Rivian R1T som kommer in på 135 kWh.

RELATERATProblemet med elektriska lastbilar som ingen talar om

Batteriet är redan enormt i sin egen rätt, men rivningen av Munro Live grävde lite djupare, och resultaten är inte så bra. För det första var det en allvarlig utmaning att ta bort det tunga batteriet, vilket gjorde reparationer till en komplex och dyr uppgift.

GMC använder massor av stansat stål för batterihöljet, och stål är tungt. Detta är viktigt eftersom nästan alla andra biltillverkare väljer aluminium för att minska vikt och storlek. För att göra saken värre, inuti Hummer EV Ultium-batteriet hittade ingenjörerna över 130 stålstycken som klumpats ihop av över 3 600 svetspunkter, tillsammans med en ineffektiv och invecklad cellmontering och separatordesign.

Munro uttryckte oro. om design, material, tillverkning, vikt, installationsprocess, reparationsbarhet med mera. Trots allt stål och tusentals svetsar, återkallade GM fortfarande Hummer EV-batteriet på grund av otillräckliga tätningar, vilket gjorde att vatten läckte in i förpackningar.

Kom ihåg att detta är det första fordonet i sitt slag, och GM har sannolikt förbättrade mycket av processen för sin kommande Chevy Equinox EV, Blazer eller GMC Sierra elektriska lastbil. Hur som helst, nu har vi en bättre uppfattning om varför GMC Hummer EV är ett så stort, dåligt och tungt odjur.

via RoadandTrack