Home Dutch Govt vaardigt nieuwe regels uit voor SPG; ADG leidt speciale eenheid die PM bewaakt

Govt vaardigt nieuwe regels uit voor SPG; ADG leidt speciale eenheid die PM bewaakt

0

De Special Protection Group (SPG), de strijdmacht die de veiligheid van de premier behartigt, zal nu worden geleid door een officier die niet minder is dan de rang van een extra directeur-generaal van de Indiase politie, terwijl junior officieren wordt ter vervanging benoemd voor een initiële periode van zes jaar. Deze parameters zijn vastgesteld door middel van een nieuwe reeks regels die donderdag zijn uitgevaardigd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken onder de Special Protection Group Act, 1988 (34 van 1988).

De SPG is een elitemacht die speciaal is opgericht voor de bescherming van de premier van het land, voormalige premiers en hun naaste familie. De strijdmacht is momenteel 3.000 man sterk en begon in 1985 na de moord op premier Indira Gandhi in 1984.

Volgens de kennisgeving zullen de officieren van All India Services ter vervanging door de centrale overheid worden benoemd tot lid van de SPG onder dezelfde voorwaarden als die welke van toepassing zijn op de functionarissen van de overeenkomstige rangen in de centrale overheid. “De SPG zal zijn hoofdkantoor hebben in New Delhi en de directeur zal worden aangesteld door de centrale overheid op een niveau dat niet lager is dan de ADG van de politie van de IPS”, aldus de kennisgeving.

“Overig leden van de SPG, met uitzondering van de All India Services Officers, worden ter vervanging benoemd voor een aanvankelijke periode van zes jaar. De benoeming voor de tweede ambtstermijn kan worden gedaan met de voorafgaande goedkeuring van de centrale overheid om vast te leggen redenen”, aldus de kennisgeving.

“Het algemeen toezicht, de leiding, het commando en de controle, het toezicht, de training, de discipline en het bestuur van de SPG zullen berusten bij de directeur. De directeur van de SPG is het functionele hoofd en verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken die in de wet zijn opgedragen, naast alle andere taken, bevelen en instructies die namens de centrale overheid zijn opgedragen”, aldus de kennisgeving.

< p>“De manier waarop assistentie wordt verleend aan de directeur of het lid van SPG in termen van bepalingen in de wet, zal door de centrale overheid worden gespecificeerd door middel van standaardwerkwijzen,” verklaarde het.

Lees ook

SC verwerpt verzoek om richting dat de president een nieuwe paus moet inwijden…

Chhattisgarh official laat 'nieuwe' telefoon in reservoir, verbruikt bijna 21 la…

Bengaalse schoolbanenzwendel: SC weigert Calcutta HC te blijven om toestemming te geven CB…

Nieuw parlementsgebouw news Live updates: het nieuwe parlement zal elke…

De SPG is hoog opgeleid in fysieke efficiëntie, schietvaardigheid, gevechten en tactieken voor directe bescherming en wordt bijgestaan ​​door alle centrale en overheidsinstanties om een ​​onfeilbare beveiliging te garanderen. Speciale SPG-agenten die zijn toegewezen aan het PM-beveiligingsdetail dragen zwarte formele zakenpakken in westerse stijl, met zonnebrillen, een in twee richtingen gecodeerde communicatie-oortelefoon en verborgen pistolen. Ze dragen soms safaripakken. De SPG heeft ook commando's voor speciale operaties die ultramoderne aanvalsgeweren dragen en donkere vizierzonnebrillen met ingebouwde communicatie-oortjes, kogelvrije vesten, handschoenen en elleboog-/kniebeschermers dragen.

© The Indian Express (P) Ltd