G20-toplocatie in Pragati Maidan om morgen NITI Aayog te ontmoeten

0
49

Het herontwikkelde congrescentrum Pragati Maidan, dat de locatie is voor de top van de G20-leiders in september, zal op zaterdag het eerste spraakmakende evenement organiseren sinds de herbouw van de site.

Donderdag vond NITI plaats Aayog heeft aangekondigd dat haar 8e vergadering van de raad van bestuur, met als thema 'Viksit Bharat @ 2047: Role of Team India', zal worden gehouden in het “nieuwe congrescentrum in Pragati Maidan”.

Premier Narendra Modi zal de vergadering voorzitten, die zal worden bijgewoond door staatshoofdministers en luitenant-gouverneurs van de territoria van de Unie, aldus de Aayog in een verklaring.< /p>

De locatie, eigendom van de India Trade Promotion Organization (ITPO), wordt sinds 2017 herontwikkeld door het staatsbouwbedrijf NBCC (India) Ltd.

De aanvankelijke deadline voor het project was 2019, maar de werkzaamheden zijn vervolgd op de site tot nu toe.

De werkzaamheden begonnen in 2017 met de sloop van bestaande gebouwen, waaronder de iconische Hall of Nations, ontworpen door architect Raj Rewal en geopend in 1972 ter gelegenheid van 25 jaar onafhankelijkheid.

Het herontwikkelingsproject omvat de conventie. – annex expositiecentrum, zes tentoonstellingszalen, een administratief blok en een amfitheater met een capaciteit voor 3.000 mensen.

Advertentie

Twee functionarissen met kennis van het project zeiden donderdag dat het elliptisch gevormde congrescentrum, waar de G20-top op 9 en 10 september zal plaatsvinden, is gereed en wordt de locatie voor de NITI Aayog-bijeenkomst.

Een functionaris zei dat er in de andere gebouwen nog enkele kleine werkzaamheden zijn, die in juli voltooid zouden zijn. Een functionaris zei dat Ajay Bhalla, minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, een ontmoeting had met de politiecommissaris van Delhi, de MCD-commissaris, de NDMC-voorzitter en de hoofdsecretaris van Delhi om de voorbereiding op de G20 en de NITI Aayog-bijeenkomst te bespreken. “De bijeenkomst vond plaats op donderdagmiddag en duurde bijna twee uur – Bhalla zag alle presentaties van de politie van Delhi en andere afdelingen”, zei de functionaris.

“Tijdens de vergadering bespraken ze ook de NITI Aayog-vergadering en de Inter-State Council-vergadering op zondag, uren na de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw.”

Lees ook

Maffia pakt vrouw aan, man van verschillende religies verlaat hotel Indore na afloop …

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiel te vinden die hij liet vallen tijdens…

Acht CM's om NITI Aayog-bijeenkomst over te slaan

NITI Aayog-vergadering voorgezeten door premier Modi begint, 10 CM's geven het een misserAdvertentie

Een politieagent van Delhi zei dat de NITI Aayog en de vergaderingen van de Inter-State Council in Pragati Maidan een repetitie zullen zijn van de G20-top en dat alle passende veiligheidsregelingen zijn getroffen. Tijdens de NITI Aayog-raadsvergadering zullen acht thema's worden besproken: Viksit Bharat @ 2047; stuwkracht op mkmo's; infrastructuur en investeringen; naleving minimaliseren; empowerment van vrouwen; gezondheid en voeding; ontwikkeling van vaardigheden; en Gati Shakti voor gebiedsontwikkeling en sociale infrastructuur, aldus de verklaring.

© The Indian Express (P) Ltd