Europeiska kommissionens klimatpolitiska chef Frans Timmermans i Indien för två dagars besök för att träffa ministrar och tankesmedjor

0
50

Europeiska kommissionens klimatpolitiska chef Frans Timmermans inledde sitt två dagar långa besök i Indien på torsdagen med ett bilateralt möte med ministern för kol, gruvor och parlamentariska frågor Prahlad Joshi.

Timmermans, verkställande direktören. Vicepresident för den europeiska gröna affären kommer att ha bilaterala möten med minister för miljö, skog och klimatförändring Bhupender Yadav, minister för kraft och ny och förnybar energi R K Singh, och minister för olje- och naturgas Hardeep Puri under torsdag och fredag.

Enligt ett uttalande från EU:s delegation till Indien och Bhutan kommer Timmermans att “diskutera med regeringsrepresentanter, intressenter och civilsamhället vägen mot den kommande COP28 FN:s klimatförändringskonferens och den senaste utvecklingen på nationell nivå om utsläppsminskningar, ren energiomställning och miljöskydd.”

Läs också | Indiens krav på avveckling av alla fossila bränslen får EU-stöd

Den före detta nederländska utrikesministern kommer också att delta i ett rundabordssamtal på hög nivå med nationella tankesmedjor, civilsamhället och företrädare för näringslivet som organiseras av Council on Energy, Environment and Water och kommer också att hålla ett huvudtal vid den årliga sessionen för Confederation of Indian Industri senare idag, fokuserad på “Framtidsgränser: konkurrenskraft, teknologi, hållbarhet och internationalisering”.

På fredag ​​kommer han att diskutera samarbetet mellan EU och Indien om klimatåtgärder och omställningen av ren energi med studenter vid Indian Institute of Technology (IIT) Delhi.

Läs även

Chhattisgarhs officiella tömning av reservoaren för att hitta mobiltelefon han tappade under…

Bengalisk skoljobbsbedrägeri: SC vägrar att stanna Calcutta HC-ordern som tillåter CB…

Kongressen hävdar inga dokumenterade bevis på 'Sengol' vara symbol för överföring…

Kongressen ställer 9 frågor till PM Modi när hans regering fyller nio år; BJP…

På lördag reser Timmermans till Maldiverna, där han träffar president Ibrahim Mohamed Solih för att diskutera det förberedande arbetet mot COP28 och klimatförändringarnas växande inverkan på öarna.