Energiezekerheid grootste zorg bij duurzame groei, zegt CEA Anantha Nageswaran

0
61

De “allerbelangrijkste zorg” bij het volhouden van de groei van de afgelopen 2-3 jaar is energiezekerheid, zei economisch hoofdadviseur V Anantha Nageswaran donderdag. Hij zei ook dat er tekenen zijn van aantrekkende particuliere investeringen, waarbij sectoren als staal en cement een stadium bereiken waar greenfield-investeringen zullen plaatsvinden.

“Energie is een belangrijke motor van economische groei. Het is de energiezekerheid die onder grote druk komt te staan ​​dankzij geopolitieke ontwikkelingen en klimaatverandering, enz. (Voor) India, als er een allerbelangrijkste zorg is in mijn gedachten, voor het vasthouden van het groeipercentage dat we hebben kunnen bereiken te bereiken in de afgelopen 2-3 jaar, het is energiezekerheid,” zei hij terwijl hij sprak op CII Annual Session 2023.

Nageswaran zei dat hoewel India fossiele brandstoffen niet volledig kan afzweren, het wel een doel heeft om het aandeel van niet-fossiele brandstoffen en fossiele brandstoffen in de energiemix in termen van geïnstalleerd vermogen tegen 2030 in evenwicht te brengen. dat er een belangrijke rol is weggelegd voor fossiele brandstoffen – zo niet voor steenkool, dan wel voor gas, enz. En daarom, als de financiële sector de financiering van op fossiele brandstoffen gebaseerde energieopwekkingsprojecten volledig vermijdt, zullen we de economische groei in gevaar brengen. En als we de economische groei in gevaar brengen, dan zal ook het genereren van middelen uit de fiscale en particuliere sector in gevaar komen en daarom zal ons vermogen om de juiste financiering te bieden voor het omgaan met klimaatverandering ook twijfelachtig zijn,” zei hij.< /p>

Nageswaran toonde optimisme over kapitaalvorming door de particuliere sector in het land. “We zien tekenen dat het bedrijfsleven begint te investeren. Er zijn enkele nieuwe investeringsaankondigingen”, zei hij.

Volgens beschikbare gegevens voor de eerste zes maanden van de afgelopen drie jaar, zei hij, was het Rs 2,1 lakh crore in 2020-21, het was Rs 2,7 lakh crore in 2021-22 en Rs 3,3 lakh crore in 2022-23. “Dus, het is gestegen en zodra we de volledige jaargegevens hebben, zal het beeld duidelijk zijn. We weten dat de interne resourcegeneratie van de bedrijven op een zeer hoog niveau ligt. Daarom hoeven ze niet noodzakelijkerwijs ofwel de kapitaalmarkt ofwel het bankkanaal aan te boren,” voegde hij eraan toe.

Hoewel hij weigerde commentaar te geven op de monetaire beleidskoers van de Reserve Bank of India voor de komende monetaire beleidsvergadering van 6 en 8 juni, verwacht hij dat de Amerikaanse Fed in juni zal pauzeren. “Ik denk dat ze (de Amerikaanse Fed) de indicatie hebben gegeven dat ze in juni op pauze zouden staan ​​en ik geloof ook niet dat in het geval van de VS renteverlagingen op handen zijn”, zei hij. zei hij.

Nageswaran zei ook dat de VS naar verwachting een akkoord zullen bereiken over hun schuldplafond, gezien de ernst van de situatie.

Lees ook

RBI haalt biljetten van Rs 2.000 uit de circulatie, vraagt ​​iedereen om te ruilen of te de… resize=450,250″ />

FCNR-obligaties waren 'minst slechte' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

Het aandeel Reliance Industries stijgt met 3% nadat het rapport zegt dat RIL het best gepositioneerd is…

Sebi-schikkingsorder: Finfluencer Sundar moet één jaar wegblijven van markt…Advertentie

In een brief op 1 mei had de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen gewaarschuwd dat de VS waarschijnlijk al op 1 juni geen geld meer hebben als het land zijn schuldenplafond niet voor de deadline heeft verhoogd. Sindsdien hebben er verschillende gespreksrondes plaatsgevonden over het verhogen van de leenlimiet, maar er is nog geen overeenstemming bereikt.