En lam mann kan gå naturlig igjen med hjerne- og ryggimplantater

0
63

Gert-Jan Oskam bodde i Kina i 2011 da han var i en motorsykkelulykke som gjorde at han ble lam fra hoftene og ned. Nå, med en kombinasjon av enheter, har forskere gitt ham kontroll over underkroppen igjen.

“I 12 år har jeg prøvd å komme meg tilbake,” sa Oskam i en pressebriefing tirsdag. «Nå har jeg lært å gå normalt, naturlig.»

I en studie publisert onsdag i tidsskriftet Nature, beskrev forskere i Sveits implantater som ga en “digital bro” mellom Oskams hjerne og ryggmargen hans, og omgå skadde seksjoner. Oppdagelsen tillot Oskam (40) å stå, gå og stige opp en bratt rampe med bare hjelp fra en rullator. Mer enn et år etter at implantatet ble satt inn, har han beholdt disse evnene og har faktisk vist tegn på nevrologisk bedring, og han har gått med krykker selv når implantatet ble slått av.

“Vi har fanget opp tankene om Gert-Jan og oversatte disse tankene til en stimulering av ryggmargen for å gjenopprette frivillig bevegelse, sa Grégoire Courtine, en ryggmargsspesialist ved Swiss Federal Institute of Technology, Lausanne, som var med på å lede forskningen, på pressekonferansen.< /p>

I 2018 utviklet en annen gruppe forskere, også ledet av Courtine, en måte å stimulere hjernen med elektriske pulsgeneratorer, slik at delvis lammede mennesker kan gå og sykle igjen. I fjor tillot mer avanserte hjernestimuleringsprosedyrer lammede forsøkspersoner å svømme, gå og sykle i løpet av en enkelt dag etter behandling.

Oskam hadde gjennomgått stimuleringsprosedyrer tidligere år og hadde til og med gjenvunnet en viss evne til å gå, men etter hvert platået forbedringen hans. På pressekonferansen sa Oskam at disse stimuleringsteknologiene hadde fått ham til å føle at det var noe fremmed ved bevegelsen, en fremmed avstand mellom sinnet og kroppen hans.

Det nye grensesnittet endret dette, sa han: ” Stimuleringen før styrte meg, og nå styrer jeg stimuleringen.»

Les også

Serbia setter tropper i høy beredskap ved grensen til Kosovo etter sammenstøt

India-født amerikansk dommer Amit Mehta gir en dressing down til grunnlegger av far-ri…

Lovgivning innført for å gjøre Diwali til en føderal høytid i USA

Kina forventes å være vitne til en ny Covid-bølge med 65 millioner tilfeller per uke…Annonse

I den nye studien er grensesnittet mellom hjerne og ryggrad, som forskere kalte det, utnyttet en tankedekoder for kunstig intelligens for å lese Oskams intensjoner – detekterbare som elektriske signaler i hjernen hans – og matche dem med muskelbevegelser. Etiologien til naturlig bevegelse, fra tanke til intensjon til handling, ble bevart. Det eneste tillegget, som Courtine beskrev det, var den digitale broen som spenner over de skadde delene av ryggraden.