De Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, bezoekt volgende week India om Rajnath Singh te ontmoeten

0
52

De Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd J Austin III, zal volgende week New Delhi bezoeken als onderdeel van een vierlandenreis en zijn Indiase tegenhanger Rajnath Singh ontmoeten, zei het Pentagon donderdag.

Het bezoek komt een maand later voorafgaand aan het officiële staatsbezoek van premier Narendra Modi aan het Witte Huis.

In een verklaring zei het Pentagon dat Austin naast Singh ook andere leiders zal ontmoeten, aangezien beide landen doorgaan met het moderniseren van het belangrijke defensiepartnerschap tussen de VS en India.

“Dit bezoek biedt een kans om nieuwe defensie-innovatie te versnellen. en industriële samenwerkingsinitiatieven en stimuleert voortdurende inspanningen om de operationele samenwerking tussen de Amerikaanse en Indiase legers uit te breiden”, aldus de verklaring.

Afgezien van India zal Austin tijdens zijn reis ook Japan, Singapore en Frankrijk bezoeken.

Austin zal tijdens zijn reis ook Japan, Singapore en Frankrijk bezoeken.

p>Lees ook

Maffia pakt vrouw aan, man van verschillende religies verlaat hotel Indore na…

Acht CM's om NITI Aayog-bijeenkomst over te slaan

Chhattisgarh ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij liet vallen tijdens…

NITI Aayog-vergadering voorgezeten door premier Modi begint, 10 CM's missen het

De VS beschouwen India als een belangrijke defensiepartner en een topmarkt voor de export van zijn militaire hardware. Dit bleek duidelijk uit de sterke aanwezigheid op Aero India in Bengaluru in februari van dit jaar. Toonaangevende Amerikaanse defensiebedrijven woonden de bijeenkomst bij, waar ook luchtdemonstraties en statische vertoningen van de nieuwste vliegtuigen uit de VS te zien waren.