Home Dutch Dagelijkse briefing: huiveringwekkende statistieken van politie-ontmoetingen in UP; nieuwe openingsrij voor het parlement; een succesverhaal in Mumbai; en meer

Dagelijkse briefing: huiveringwekkende statistieken van politie-ontmoetingen in UP; nieuwe openingsrij voor het parlement; een succesverhaal in Mumbai; en meer

0

🔎 Snel onderzoek

Een hardhandig optreden tegen misdaad is altijd centraal in het bestuur van Yogi Adityanath in Uttar Pradesh. Maar overweeg dit: sinds hij in 2017 de leiding nam als eerste minister, heeft de staat 186 ontmoetingen meegemaakt, onthulde een onderzoek van politiegegevens door The Indian Express. Dit komt erop neer dat er elke 15 dagen meer dan één vermeende crimineel wordt gedood door de politie.

Ondertussen, volgens UP Special DG, Crime and Law & Orde, Prashant Kumar, ontmoetingen zijn een “zeer klein” onderdeel van de “algemene strategie” van de deelstaatregering. Lees zijn interview om een ​​idee te krijgen van de strategie van de staat.

🚨 Groot verhaal

👉🏽 Nu de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw slechts enkele dagen verwijderd is, hebben 19 oppositiepartijen de handen ineen geslagen om aan te kondigen dat ze het evenement zullen boycotten. Waarom, vraag je je misschien af? Welnu, ze hebben premier Modi ervan beschuldigd president Draupadi Murmu “volledig buitenspel te zetten” door te besluiten het nieuwe gebouw zelf in te huldigen. Hier is hoe de controverse zich ontvouwde.

👉🏽 Maar niet alle oppositiepartijen lijken op dezelfde golflengte te zitten. Een deel van die lijm van de oppositie lijkt te zijn losgeraakt, met verschillende regionale niet-BJP-partijen – waaronder de Akali Dal, BJP en YSRCP – die aankondigen dat ze het inaugurele evenement zullen bijwonen.

📰 Vanaf de voorpagina

🔴Een rechtbank in Rampur heeft senior leider van de Samajwadi-partij, Azam Khan, vrijgesproken in een haatzaaizaak uit 2019, de veroordeling die vorig jaar had geleid tot zijn diskwalificatie van de Assemblee en resulteerde in een bypoll die werd gewonnen door de BJP.

🔴 Tijdens het laatste deel van zijn bezoek aan Australië markeerde premier Narendra Modi de recente aanval op tempels en het referendum dat wordt gehouden door pro-Khalistan-groepen in het land.

👩🏽‍ 💻 Must read

Advertentie

👉🏽 Tot voor kort moesten mensen in het Abhujmad-gebied van Chhattisgarh, dat wordt beschouwd als een maoïstische broeinest, minstens 65 km afleggen voor een kleine medische ingreep. Nu is er een gevoel van opluchting onder de bewoners nadat de districtsautoriteiten een operatiekamer hebben geopend, de eerste dergelijke permanente faciliteit. Lees hier het volledige verhaal.

👉🏽 In onze opiniesectie van vandaag schrijft IPS-functionaris Shraddha Pandey over hoe ondanks dat er dit jaar meer vrouwen de overheidsdiensten hebben bereikt, gelijkheid thuis en op de werkplek een uitdaging blijft. “Thuis is er nauwelijks sprake van een gelijkwaardig ecosysteem,” schrijft ze.

👉🏽 Bij Jantar Mantar zeiden protesterende worstelaars, waaronder Bajrang Punia, Vinesh Phogat en Sakshi Malik, dat ze bereid waren een nacro-analysetest te ondergaan, op voorwaarde dat het werd gecontroleerd door het Hooggerechtshof. Wat is de uitspraak van de apex-rechtbank over de wettigheid en toelaatbaarheid van narcotests, en wat was daarvoor de juridische situatie? We leggen het uit.

⏱️ En tot slot…

Advertentie

“Geef je dromen nooit op…omdat je dromen ertoe doen”.

Dit waren de woorden van de 15-jarige Maleesha Kharwa, die onlangs het internet stormenderhand veroverde nadat ze de gezicht van een campagne van Forest Essentials, een huidverzorgingsmerk. Van een Bandra-sloppenwijk tot een ‘heldin met blauwe vinkjes’, lees hier haar verhaal.

🤫Delhi vertrouwelijk: terwijl de opperrechter van India, DY Chandrachud, zijn toespraken gewoonlijk in het Engels houdt, koos hij ervoor om in het Hindi te spreken tijdens de inhuldiging van de nieuwe High Court-campus in Ranchi. De toespraak was ook een manier om een ​​boodschap over te brengen — dat de apex-rechtbank geen Engelstalige rechtbank is, maar diep verbonden is met de mensen

Lees ook

Dagelijkse briefing: laatste nieuws over botsingen in Manipur; Kerala, Tamil Nadu best presteren…

Dagelijkse briefing: ruzie over inhuldiging van nieuw parlementsgebouw; hoe UPSC h…

Dagelijkse briefing: wie wordt K'taka's volgende CM? De excuses van een IPS-officier aan…

Dagelijkse briefing: Wat ging er mis in Manipur; Brij Bhushan raakte de borst aan, …

🎧 In de podcast 3 dingen van vandaag bespreken we hoe Delhi CM Arvind Kejriwal steun krijgt van oppositieleiders tegen de verordening van het Centrum inzake controle van diensten in de nationale hoofdstad, redenen voor de vertraging in de volkstelling van 2021 en de implicaties daarvan, en het verhaal van een vrouw uit Punjab die in Oman belandde onder het voorwendsel van een vals baanaanbod.

Tot morgen,
Rahel Philipose en Varsha Sriram