Ashok Gehlot slaat terug op Sachin Pilot: compensatie eisen voor papierlekken een teken van 'mentaal bankroet'

0
79

In zijn eerste opmerkingen over het ultimatum van zijn voormalige plaatsvervangend Sachin Pilot, zei Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot donderdag dat het eisen van schadevergoeding voor studenten die last hebben gehad van papierlekken een teken is van “mentaal bankroet”. Eerder deze maand had Piloot gewaarschuwd dat als zijn drie eisen, waaronder compensatie voor studenten, aan het einde van de maand niet worden ingewilligd, hij een staatsbrede agitatie zou lanceren.

Tijdens een publiek evenement in Jaipur viel de CM zijn tegenstanders aan omdat ze probeerden papierlekken tot een probleem te maken en zei: “Er moeten 15 papierlekken zijn geweest in Gujarat en 22 in Uttar Pradesh; waar worden geen papieren gelekt? Maar we hebben een wet gemaakt en 200 mensen naar de gevangenis gestuurd. Welke staat heeft (zoveel mensen naar de gevangenis gestuurd wegens papierlekken)?”

“De oppositie heeft geen probleem, daarom praten ze over papierlekken en zeggen ze dat er compensatie wordt gegeven aan 26 lakh-personen. Aesi maang ki jaati hai ki paper out ho gaye isliye inko muavaza milna chahiye, btaiye aap. Isko kya kahenge, buddhi ka diwaliyapan nahi kahenge isko? (Er wordt geëist dat, aangezien er papier is gelekt, er compensatie moet worden gegeven. Zal dit geen mentaal bankroet worden genoemd?)', zei de CM bij de inhuldiging van een nieuwe terminal van het Sindhi Camp-busstation in Jaipur.

“Heeft iemand in de geschiedenis van de wereld zo'n eis gesteld, dat als een paper is gelekt, de studenten die aan het studeren waren en geen examen konden afleggen, een vergoeding zouden krijgen. Kan de regering geven?” hij vroeg. De CM noemde Pilot echter niet, maar richtte zich alleen op de “oppositie” in zijn verklaring.

Tijdens een bijeenkomst eerder deze maand, aan het einde van zijn vijfdaagse Jan Sangharsh Yatra, had Pilot geëist dat de “door corruptie geteisterde” Rajasthan Public Service Commission (RPSC) zou worden ontbonden, opnieuw samengesteld en gesteund door een nieuwe wet. Hij had ook geëist dat er compensatie zou worden verleend aan “duizenden studenten” die economisch te lijden hadden onder papierlekken en dat er een onderzoek op hoog niveau zou worden uitgevoerd naar corruptiezaken die plaatsvonden tijdens de door Vasundhara Raje geleide BJP-regering.

Lees

Uitbreiding Karnataka-kast voltooid: 24 ministers worden vandaag beëdigd

Rumble of a dangal: Worstelaars maken zich op voor de inauguratiedag van het Parlement pro…

SP krijgt organisatorische make-over om BJP-uitdaging frontaal aan te gaan

28 mei De inhuldiging van het Parlement is een uniek moment in de geschiedenis, waarom Cong…

Hij had gewaarschuwd dat als aan het einde van de maand niet aan deze drie eisen zou worden voldaan, hij een staatsbrede agitatie zou lanceren.

© The Indian Express (P) Ltd