6 beste virtuele machineprogramma's voor Windows, macOS en Linux

0
81
Hannah Stryker/How-To Geek

U kunt virtuele machines gebruiken om verschillende besturingssystemen uit te voeren binnen Windows, macOS of Linux. Het is niet nodig om opnieuw op te starten om van besturingssysteem te wisselen, en sommige oplossingen ondersteunen zelfs 3D-versnelling, waardoor het ook mogelijk is om games te spelen. Hier zijn enkele van onze favorieten.

Parallels Desktop

Beste voor: Mac-gebruikers die willen werken Windows.

Voordelen

 • ✓ Draait (onder andere) Windows 11 op elke Mac
 • ✓ Moeiteloze installatie maar nog steeds aanpasbaar
 • ✓ Integreert nauw met macOS

Nadelen

 • ✗ Alleen voor Mac
 • ✗ Niet goedkoop (begin met de gratis proefversie)
 • ✗ Wordt niet geleverd met een Windows-licentie

Er is geen gemakkelijkere manier voor Mac-gebruikers om Windows te gebruiken dan met Parallels Desktop. De app is ontworpen om het gemakkelijk te maken om Windows op zowel Intel- als Apple Silicon Mac-modellen uit te voeren, met ondersteuning voor standaard x86 Windows op Intel-modellen of Windows op ARM op de M1 of hoger.

Parallels Desktop is er een van. van de gemakkelijkste virtuele machine-apps die u zou kunnen hopen te gebruiken. Setup omvat de mogelijkheid om automatisch ondersteunde besturingssystemen te downloaden, te installeren en in te stellen, waaronder Windows 11, Ubuntu, Fedora, Debian of zelfs een afzonderlijke macOS-installatie. U kunt wijzigingen aanbrengen in uw virtuele machine nadat u deze hebt gemaakt, met profielen met één klik die de VM optimaliseren voor vereisten zoals gaming of energie-efficiëntie.

< p>Bovendien kunt u Windows in coherentiemodus uitvoeren, waardoor het bureaublad volledig wordt verborgen, zodat uw Windows-apps naast uw macOS-apps verschijnen alsof ze native worden uitgevoerd. Deel automatisch bestanden tussen de twee platforms, schaal schijfruimte op intelligente wijze en onderbreek uw Windows VM zodat u er later naar terug kunt keren.

Parallels Desktop is een premium-app die $ 99,99 kost voor de stand-alone Standard Edition. Dit zorgt voor maximaal 8 GB RAM en 4 virtuele CPU's voor elke virtuele machine. Voor de meer capabele Pro-editie moet u $ 119,99 per jaar betalen. Studenten en degenen die upgraden van oudere edities komen in aanmerking voor korting, en er is een gratis proefversie beschikbaar, zodat u de app zelf kunt uitproberen voordat u deze aanschaft.

Voer Windows uit op uw Mac

Parallels Desktop 18

Voer Windows-, Linux- en gastmacOS-installaties uit op uw Intel- of Apple Silicon Mac met Parallels Desktop.

Winkel

Parallels

VMware Workstation Player

Beste voor: Windows en Linux-gebruikers die waarde hechten aan 3D-versnelling.

Pro's

 • ✓ Waarschijnlijk de beste allround VM voor Windows- en Linux-gebruikers
 • ✓ Voer een breed scala aan besturingssystemen uit
 • ✓ Configureer krachtige virtuele machines

Nadelen

 • ✗ Workstation 16 mist ondersteuning voor 32-bits gastbesturingssystemen
 • ✗ Kan wat knutselen vereisen om dingen werkend te krijgen

VMware Workstation Player is de gratis versie van VMware's premium tool voor Windows- en Linux-gebruikers. Er is geen Mac-versie van Workstation beschikbaar aangezien VMware daar een apart product voor heeft. Ondanks dat het een gratis tool is, is Player verrassend rijk aan functies en deelt het veel functies met de betaalde versie. Dit betekent dat u krachtige VM's (tot 32 virtuele CPU-kernen, 128 GB RAM) kunt configureren met de gratis versie.

VMware

VMware werkt op Windows 8 of hoger plus Linux-besturingssystemen zoals Ubuntu, CentOS, openSUSE en andere. Er is geen ondersteuning meer voor 32-bits hosts, wat betekent dat u VMware Workstation Player of Pro 16 niet kunt uitvoeren op Windows 7. U kunt de app gebruiken om VM's te maken om Windows XP tot en met 11 uit te voeren en Linux-distributies, Solaris en FreeBSD.

Het ondersteunt vTPM dat de Trusted Platform Module emuleert die vereist is voor Windows 11, plus UEFI-opstart (maar niet Secure Boot, dat is opgenomen in de Pro-versie).

>

VMware Workstation draait als een hypervisor, waarbij native prestaties worden doorgegeven aan de VM, ervan uitgaande dat u voldoet aan de basisvereisten (zichtbaar op de productpagina). Dit omvat ondersteuning voor DirectX 11 en OpenGL 4.1 3D-versnelde graphics, plus Linux Vulkan-ondersteuning waardoor Workstation een goede keuze is voor gaming.

VMware Fusion Player< /h2>

Beste voor: Mac-gebruikers die niet willen betalen voor Parallels Desktop.

Pro's

 • & #10003; Voer Windows 11 gratis uit op een Mac
 • ✓ Werkt ook met andere besturingssystemen
 • ✓ Creëer krachtige virtuele machines

Nadelen

 • ✗ Installatie van Windows 11 is gecompliceerd op Apple Silicon
 • ✗ Houdt uw hand niet vast zoals sommige alternatieven
 • ✗ Geen grafische versnelling

VMware Fusion is het antwoord voor VMware Workstation voor Mac-gebruikers, waarbij Player een gratis versie is van de krachtigere Pro-release. De app biedt ondersteuning voor zowel Intel- als Apple Silicon Mac-hosts, zodat u x86- en ARM-gebaseerde besturingssystemen kunt uitvoeren met vrijwel de oorspronkelijke snelheid.

VMware

Net als Workstation heeft VMware Fusion Player een genereus gratis aanbod, inclusief de mogelijkheid om grote VM's te maken met 32 ​​virtuele CPU-kernen en 128 GB RAM. Het bevat veel van de functies die je zou zien in betaalde apps zoals Parallels Desktop, zoals het delen van bestanden tussen de twee besturingssystemen, verschillende weergavemodi, plus ondersteuning voor DirectX 11 en OpenGL 4.3 (tenminste op Intel-modellen).

Apple Silicon-ondersteuning is er, maar nog rudimentair. Er is geen ondersteuning voor hardwareversnelling op Apple Silicon-hosts, wat betekent dat je niet veel 3D-versnelde gaming zult doen in Windows. Naast Windows kan Fusion Player worden gebruikt om Linux, FreeBSD, Solaris en andere besturingssystemen uit te voeren, plus macOS-gastinstallaties (maar alleen op Intel-modellen).

Als je een nieuwe Apple Silicon Mac hebt, ben je misschien een beetje teleurgesteld door de beperkingen, maar dingen zullen in de loop van de tijd zeker verbeteren. Voor een gratis app is VMware Fusion Player het ontdekken waard als je een Mac-gebruiker bent die voor het eerst zijn tenen in virtualisatie dompelt.

VirtualBox

Beste voor: Mac- en Linux-gebruikers die waarde hechten aan een gratis open-source VM met ondersteuning voor oudere besturingssystemen.

Pro's

 • ✓ Een volledig gratis en open-source virtuele machine-app
 • ✓ Goed ingeburgerd met tal van handleidingen en documentatie om u te helpen
 • ✓ Brede compatibiliteit in termen van host- en gastbesturingssystemen

Nadelen

 • ✗ Apple Silicon-ondersteuning in de experimentele fase
 • ✗ Bevat slechts beperkte ondersteuning voor oudere besturingssystemen

VirtualBox is een volledig gratis virtuele machine-app die op een groot aantal hostplatforms werkt. Dit omvat Windows-, macOS-, Linux- en Solaris-machines. Hoewel het in de eerste plaats gericht is op x86-hosts (waar het platform in uitblinkt), is VirtualBox begonnen met het opnemen van experimentele ondersteuning voor ARM-gebaseerde Apple Silicon Mac-modellen in de preview-editie voor ontwikkelaars.

< p>De VM-app biedt volledige ondersteuning voor Windows 8 tot en met 11, Solaris 10 en 11, en Linux-distributies zoals Ubuntu, Oracle en SUSE Linux Enterprise. Bovendien is er beperkte ondersteuning voor oudere versies van Windows, waaronder 7, Vista en XP, plus oudere Ubuntu-releases en OS/2 Warp 4.5. Met VirtualBox kunt u uw VM's instellen zoals u dat wilt, met enkele eenvoudige vooraf ingestelde keuzes om u op weg te helpen.

VirtualBox is goed ingeburgerd en erg populair, dus er is veel documentatie beschikbaar, waaronder handleidingen, prikborden en een grote online aanhang. Hoewel de ondersteuning beperkt is, is het ook een solide keuze als u oudere besturingssystemen wilt gebruiken.

We raden Apple Silicon-gebruikers aan om te wachten tot de ondersteuning is verbeterd en aan de hoofdcomputer is toegevoegd. macOS-release voor nu. Voor alle anderen is VirtualBox de go-to VM-app.

QEMU

Beste voor:  Ervaren gebruikers en diegenen die obscure hardware willen emuleren.

Pro's

 • ✓ Krachtig en eindeloos aanpasbaar
 • ✓ Emuleer een breed scala aan hardware
 • ✓ Gratis en open-source

Nadelen

 • ✗ Complexe aard kan veel gebruikers afschrikken
 • ✗ Vereist opdrachtregelinstallatie of bouwen vanaf de bron

QEMU is een volledige systeememulator waarmee u hardware kunt emuleren of bestaande hardware kunt virtualiseren. Bij het emuleren van hardware kunt u besturingssystemen die zijn ontworpen voor één type processor (bijvoorbeeld ARM) uitvoeren op niet-native hardware (zoals een x86-processor). Bij het virtualiseren van bestaande hardware biedt QEMU near-native prestaties.

< p>De app is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en macOS. De broncode is ook beschikbaar om QEMU zelf te bouwen. Om QEMU te installeren, moet u dit doen via de opdrachtregel met MSYS2 op Windows, MacPorts of Homebrew op macOS, of uw pakketbeheerder naar keuze op Linux.

QEMU is krachtig maar complex, waardoor het het meest geschikt is voor ervaren gebruikers die bereid zijn om te leren en onderweg problemen op te lossen. Mogelijk vindt u de broodnodige ondersteuning op de QEMU-wiki.

UTM

Beste voor:  Mac-gebruikers die een eenvoudigere versie van QEMU willen.

Pro's

 • ✓ QEMU maar vereenvoudigd
 • ✓ Met Galerij kunt u kant-en-klare virtuele machines downloaden
 • ✓ iPhone-versie ook beschikbaar

Nadelen

 • ✗ Momenteel alleen voor Mac en iOS
 • ✗ Geen ondersteuning voor 3D-versnelling in Windows betekent geen gamen
 • ✗ De gratis versie moet handmatig worden bijgewerkt

UTM is een vereenvoudigde versie van QEMU voor Apple-apparaten. UTM heeft een Mac-versie die je kunt downloaden zoals elke andere app en een iOS-versie die je zelf moet compileren en installeren. Met de iOS-versie kunt u andere besturingssystemen op uw iPhone uitvoeren, als u dat wilt. De Mac-versie is misschien wel de handigste van de twee, en daarom is deze hier opgenomen.

Net als QEMU kunt u met UTM elke processor emuleren u krijgt de beste prestaties door native besturingssystemen uit te voeren. Het draaien van Windows voor ARM op een ARM-gebaseerde Apple Silicon-processor zal bijvoorbeeld veel beter werken dan het draaien van een x86-versie van Windows 10.

Een van de beste dingen van UTM is de galerij, waarmee u kant-en-klare virtuele machines kunt downloaden. Helaas ondersteunt UTM geen GPU-virtualisatie in Windows, dus gamen werkt niet buiten oudere games die in software worden weergegeven.

Gebruik native besturingssystemen voor de beste resultaten

Hoewel veel van de bovenstaande oplossingen near-native prestaties bieden, gaat er niets boven het draaien van een native besturingssysteem als snelheid en stabiliteit uw topprioriteit zijn. Dit kan betekenen dat je beter je eigen gaming-pc kunt bouwen met een beperkt budget om wat geld te besparen, of dat je beter kunt investeren in een mini-pc voor je volgende Linux-project.

The Best Mini PCs of 2023 Beste mini-pc in het algemeen MINISFORUM EliteMini UM690 Koop bij Amazon Beste Mini Apple-pc (Mac) Apple Mac Mini M2 (2023) Koop bij Amazon Beelink U59 Pro Intel Celeron N5105 Koop bij Amazon Beste Gaming Mini PC Intel NUC 13 Extreme Barebones Kit (i9-13900K) Winkel Best Mini Linux PC Raspberry Pi 4 Model B Shop LEES VOLGENDE

 • › De PS3 emuleren op een Steam Deck met RPCS3
 • › De leesmodus van Google Chrome is stilletjes verwijderd
 • › De Vivaldi-browser komt naar iPhone
 • › De Acer Predator Triton 16 gaming-laptop heeft een RTX 4070
 • › De nieuwe Swift Edge 16-laptop van Acer is dun en heeft Wi-Fi 7
 • › Wat is ChatGPT Plus?