6 bästa virtuella maskinprogram för Windows, macOS och Linux

0
60
Hannah Stryker/How-To Geek

Du kan använda virtuella maskiner för att köra olika operativsystem inom Windows, macOS eller Linux. Det finns inget behov av att starta om för att byta OS, och vissa lösningar stöder till och med 3D-acceleration, vilket gör det möjligt att spela spel också. Här är några av våra favoriter.

Parallels Desktop

Bäst för: Mac-användare som vill köra Windows.

Proffs

 • ✓ Kör Windows 11 (bland annat) på valfri Mac
 • ✓ Enkel installation men ändå anpassningsbar
 • ✓ Integreras tätt med macOS

Nackdelar

 • ✗ Endast för Mac
 • ✗ Inte billig (börja med den kostnadsfria provperioden)
 • ✗ Kommer inte med en Windows-licens

Det finns inget enklare sätt för Mac-användare att köra Windows än att använda Parallels Desktop. Appen är utformad för att göra det enkelt att köra Windows på både Intel och Apple Silicon Mac-modeller, med stöd för standard x86 Windows på Intel-modeller eller Windows på ARM på M1 eller senare.

Parallels Desktop är en av de enklaste virtuella maskinapparna du kan hoppas att använda. Installationen inkluderar möjligheten att automatiskt ladda ner, installera och ställa in operativsystem som stöds inklusive Windows 11, Ubuntu, Fedora, Debian eller till och med en separat macOS-installation. Du kan göra ändringar i din virtuella maskin efter att du har skapat den, med enklicksprofiler som optimerar den virtuella datorn för krav som spel eller energieffektivitet.

< p>Utöver detta kan du köra Windows i koherensläge som döljer skrivbordet helt, så att dina Windows-appar visas bredvid dina macOS-appar som om de kördes inbyggt. Dela filer automatiskt mellan de två plattformarna, skala diskutrymme på ett intelligent sätt och ställ in din Windows VM så att du kan återvända till den senare.

Parallels Desktop är en premiumapp som kostar $99,99 för den fristående Standard Edition. Detta tillåter upp till 8 GB RAM och 4 virtuella processorer för varje virtuell maskin. För den mer kapabla Pro Edition måste du betala $119,99 per år. Studenter och de som uppgraderar från äldre utgåvor är berättigade till rabatt, och det finns en gratis provperiod så att du kan prova appen själv innan du köper.

Kör Windows på din Mac

Parallels Desktop 18

Kör Windows, Linux och gäst-macOS-installationer på din Intel eller Apple Silicon Mac med Parallels Desktop.

Handla

Parallels

VMware Workstation Player

Bäst för: Windows och Linux-användare som värdesätter 3D-acceleration.

Proffs

 • ✓ Förmodligen den bästa allround-VM för Windows- och Linux-användare
 • ✓ Kör ett brett utbud av operativsystem
 • ✓ Konfigurera kraftfulla virtuella maskiner

Nackdelar

 • ✗ Workstation 16 saknar stöd för 32-bitars gästoperativsystem
 • ✗ Kan kräva lite mixtrande för att få saker att fungera

VMware Workstation Player är den kostnadsfria versionen av VMwares premiumverktyg för Windows- och Linux-användare. Det finns ingen Mac-version av Workstation tillgänglig eftersom VMware har en separat produkt för det. Trots att det är ett gratisverktyg är Player förvånansvärt funktionsrik och delar många funktioner med den betalda versionen. Det betyder att du kan konfigurera kraftfulla virtuella datorer (upp till 32 virtuella CPU-kärnor, 128 GB RAM) med gratisversionen.

VMware

VMware fungerar på Windows 8 eller senare plus Linux-operativsystem som Ubuntu, CentOS, openSUSE och andra. Det finns inte längre något stöd för 32-bitars värdar, vilket innebär att du inte kan köra VMware Workstation Player eller Pro 16 på Windows 7. Du kan använda appen för att skapa virtuella datorer för att köra Windows XP upp till 11 och Linux-distros, Solaris och FreeBSD.

Den stöder vTPM som emulerar Trusted Platform Module som krävs av Windows 11, plus UEFI-start (men inte Secure Boot, som ingår i Pro-versionen).

VMware Workstation körs som en hypervisor, där inbyggd prestanda överförs till den virtuella datorn, förutsatt att du uppfyller de grundläggande kraven (visas på produktsidan). Detta inkluderar stöd för DirectX 11 och OpenGL 4.1 3D-accelererad grafik, plus Linux Vulkan-stöd som gör Workstation till ett hållbart val för spel.

VMware Fusion Player< /h2>

Bäst för: Mac-användare som inte vill betala för Parallels Desktop.

Proffs

 • & #10003; Kör Windows 11 på en Mac gratis
 • ✓ Fungerar även med andra operativsystem
 • ✓ Skapa kraftfulla virtuella maskiner

Nackdelar

 • ✗ Windows 11-installationen är komplicerad på Apple Silicon
 • ✗ Håller inte din hand som vissa av alternativen
 • ✗ Ingen grafikacceleration

VMware Fusion är svaret på VMware Workstation för Mac-användare, där Player är en gratisversion av den kraftfullare Pro-versionen. Appen innehåller stöd för både Intel- och Apple Silicon Mac-värdar, så att du kan köra x86- och ARM-baserade operativsystem med nästan normal hastighet.

VMware

Liksom Workstation har VMware Fusion Player ett generöst gratiserbjudande inklusive möjligheten att skapa stora virtuella datorer med 32 virtuella CPU-kärnor och 128 GB RAM. Den innehåller många av funktionerna du skulle se i betalappar som Parallels Desktop, som fildelning mellan de två operativsystemen, olika visningslägen, plus DirectX 11 och OpenGL 4.3-stöd (åtminstone på Intel-modeller).

Apple Silicon-stöd finns men fortfarande rudimentärt. Det finns inget stöd för hårdvaruacceleration på Apple Silicon-värdar, vilket betyder att du inte kommer att göra mycket 3D-accelererat spel i Windows. Förutom Windows kan Fusion Player användas för att köra Linux, FreeBSD, Solaris och andra operativsystem plus macOS gästinstallationer (men bara på Intel-modeller).

Om du har en ny Apple Silicon Mac kanske du blir lite besviken över begränsningarna, men saker och ting kommer säkert att förbättras med tiden. För en gratis app är VMware Fusion Player värt att utforska om du är en Mac-användare som för första gången lägger ner tårna i virtualisering.

VirtualBox

Bäst för: Mac- och Linux-användare som värdesätter en gratis virtuell dator med öppen källkod med stöd för äldre operativsystem.

Proffs

 • ✓ En helt gratis virtuell maskinapp med öppen källkod
 • ✓ Väl etablerad med massor av guider och dokumentation som hjälper dig
 • ✓ Bred kompatibilitet när det gäller värd- och gästoperativsystem

Nackdelar

 • ✗ Apple Silicon-stöd i experimentfasen
 • ✗ Inkluderar endast begränsat stöd för äldre operativsystem

VirtualBox är en helt gratis virtuell maskinapp som fungerar på ett stort antal värdplattformar. Detta inkluderar Windows-, macOS-, Linux- och Solaris-maskiner. Även om det främst är inriktat på x86-värdar (vilket är där plattformen utmärker sig), har VirtualBox börjat inkludera experimentellt stöd för ARM-baserade Apple Silicon Mac-modeller i utvecklarförhandsversionen också.

< p>VM-appen innehåller fullt stöd för Windows 8 till 11, Solaris 10 och 11, och Linux-distributioner som Ubuntu, Oracle och SUSE Linux Enterprise. Utöver detta finns det begränsat stöd för äldre versioner av Windows inklusive 7, Vista och XP, plus äldre Ubuntu-versioner och OS/2 Warp 4.5. VirtualBox låter dig ställa in dina virtuella datorer som du vill ha dem, med några enkla förinställda val som hjälper dig.

VirtualBox är väletablerat och mycket populärt, så det finns mycket dokumentation tillgänglig, inklusive guider, anslagstavlor och ett stort antal följare online. Även om stödet är begränsat, är det också ett bra val om du vill köra äldre operativsystem.

Vi rekommenderar Apple Silicon-användare att undvika tills stödet har förbättrats och lagts till i huvudet macOS-släpp för nu. För alla andra är VirtualBox den populära VM-appen.

QEMU

Bäst för:  Erfarna användare och de som vill emulera obskyr hårdvara.

Proffs

 • ✓ Kraftfull och oändligt anpassningsbar
 • ✓ Emulera ett brett utbud av hårdvara
 • ✓ Gratis och öppen källkod

Nackdelar

 • ✗ Komplex natur kan avskräcka många användare
 • ✗ Kräver kommandoradsinstallation eller byggande från källkod

QEMU är en komplett systememulator som låter dig emulera hårdvara eller virtualisera befintlig hårdvara. När du emulerar hårdvara kan du köra operativsystem utformade för en typ av processor (till exempel ARM) på icke-inbyggd hårdvara (som en x86-processor). När befintlig hårdvara virtualiseras ger QEMU nästan inbyggd prestanda.

< p>Appen är tillgänglig för alla större operativsystem inklusive Windows, Linux och macOS. Källkoden är också tillgänglig för att själv bygga QEMU. För att installera QEMU måste du göra det med hjälp av kommandoraden med MSYS2 på Windows, MacPorts eller Homebrew på macOS, eller din pakethanterare på Linux.

QEMU är kraftfull men komplex, vilket gör den bäst lämpad för erfarna användare som är beredda att lära sig och felsöka på vägen. Du kan hitta välbehövlig support på QEMU-wikin.

UTM

Bäst för:  Mac-användare som vill ha en enklare version av QEMU.

Fördelar

 • ✓ QEMU men förenklat
 • ✓ Galleri låter dig ladda ner färdiga virtuella maskiner
 • ✓ iPhone-version tillgänglig också

Nackdelar

 • ✗ Endast Mac och iOS för närvarande
 • ✗ Inget stöd för 3D-acceleration i Windows innebär inget spel
 • ✗ Gratisversionen måste uppdateras manuellt

UTM är en förenklad version av QEMU för Apple-enheter. UTM har en Mac-version som du kan ladda ner som alla andra appar och en iOS-version som du måste kompilera och installera själv. iOS-versionen låter dig köra andra operativsystem på din iPhone, om det är vad du vill göra. Mac-versionen är utan tvekan den mer användbara av de två, och det är därför den ingår här.

Precis som QEMU låter UTM dig dock emulera vilken processor som helst du får bästa prestanda genom att köra inbyggda operativsystem. Till exempel, att köra Windows för ARM på en ARM-baserad Apple Silicon-processor kommer att fungera mycket bättre än att försöka köra en x86-version av Windows 10.

En av de bästa sakerna med UTM är Galleriet, som låter dig ladda ner färdiga virtuella maskiner. Tyvärr stöder inte UTM GPU-virtualisering i Windows så spel fungerar inte utanför äldre spel som renderas i programvara.

Kör operativsystem inbyggt för bästa resultat

Även om många av lösningarna ovan erbjuder nästan inbyggd prestanda, kan du inte slå att köra ett inbyggt operativsystem om hastighet och stabilitet är din högsta prioritet. Det kan innebära att du är bättre av att bygga din egen speldator på en budget för att spara lite pengar, eller att investera i en mini-dator för ditt nästa Linux-drivna projekt.

The Best Mini PCs of 2023 Bästa mini-dator totalt sett MINISFORUM EliteMini UM690 Köp på Amazon Bästa mini-apple-dator (Mac) Apple Mac Mini M2 (2023) Köp på Amazon Beelink U59 Pro Intel Celeron N5105 Köp på Amazon Bästa Gaming Mini PC Intel NUC 13 Extreme Barebones Kit (i9-13900K) Shoppa Bästa Mini Linux PC Raspberry Pi 4 Model B Shop LÄS NÄSTA

 • › Hur man emulerar PS3 på ett Steam-däck med RPCS3
 • › Google Chrome’s läsarläge har tyst tagits bort
 • › Vivaldi-webbläsaren kommer till iPhone
 • › Acer Predator Triton 16 Gaming Laptop har en RTX 4070
 • › Acers nya Swift Edge 16-dator är tunn och har Wi-Fi 7
 • › Vad är ChatGPT Plus?