20 pausen van Tamil Nadu wonen de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw bij, zegt Nirmala Sitharaman

0
47

Minister van Financiën Nirmala Sitharaman zei donderdag dat 20 “aadeenams” uit Tamil Nadu zijn uitgenodigd voor de inhuldiging van het nieuwe parlementsgebouw op 28 mei, waar de ‘Sengol’ zal worden geïnstalleerd, net als in 1947 om de machtstransformatie van de Britten te symboliseren.

Toesprekend aan verslaggevers hier samen met de gouverneurs van Tamil Nadu, Telangana en Nagaland, zei ze dat TN een &# 8220;groot trots deel” naar de aflevering van de overhandiging van de Sengol (scepter)aan de eerste premier Jawaharlal Nehru, als symbool van de machtsoverdracht van de Britten naar het volk van India in 1947.

Dit gebeurde op advies van de Tiruvavduthurai adheenam nadat wijlen CR Rajagopalachary het met de Shaivite-paus had besproken na Nehru’s overleg met hem.

Lees ook | 'Sengol' wordt geïnstalleerd in het nieuwe parlement: Betekenis van de scepter, voor het eerst gegeven aan Nehru

Met de installatie van de Sengol in het nieuwe parlementsgebouw op 28 mei tijdens de inauguratie door premier Narendra Modi, 20 ‘aadeenams’ uit Tamil Nadu, waaronder Tiruvavaduthurai, Perur en Madurai zijn uitgenodigd voor het evenement, zei ze.

In het Tamil betekent het woord ‘Aadeenam’ verwijst naar zowel een Shaivite-klooster als het hoofd van zo'n wiskunde.

Lees ook | Oppn boycot inhuldiging Parl-gebouw flagrante belediging van democratische, constitutionele waarden: NDA

“De pausen zullen het evenement bijwonen, er zullen Oduvars (geleerden in Shaivite geschriften en hymnen) zijn die de Thevaram zullen reciteren. In 1947 werd ook de Sengol overgedragen aan Nehru toen othuvargal Kolaru Pathigam reciteerde, ” zei ze.

Dezelfde Sengol zal met veel eerbied worden geïnstalleerd in Lok Sabha in de buurt van de stoel van de Lok Sabha-spreker en het zal symbool staan ​​voor “regering met rechtvaardigheid en zonder enige vooringenomenheid” voegde ze eraan toe.

Lees ook

Chhattisgarh-ambtenaar leegt reservoir om mobiele telefoon te vinden die hij tijdens…

Moesson waarschijnlijk wees dit jaar 'normaal', in het noordwesten van India kan 92% regen vallen…

Bengaalse schoolbanen zwendel: SC weigert Calcutta HC te blijven om CB toe te laten…

Het congres claimt geen gedocumenteerd bewijs van 'Sengol' symbol of transf…Advertentie

De gouverneur van TN, RN Ravi, zijn tegenhangers in Telangana en Nagaland, respectievelijk Tamilsai Soundararajan en La Ganesan, de minister van de Unie L Murugan en de minister van TN, PK Sekar Babu, waren aanwezig.