Wildlife board gir grønt signal til andre fase av Bangalore-Chennai Expressway, med ryttere

0
70

Den stående komiteen til National Board for Wildlife har gitt grønne signaler for byggingen av den andre fasen av den grønne firefelts Bangalore-Chennai Expressway, senterets ambisiøse 262 km lange vei som koster over Rs 16 000 crore.

Expressveien vil gå gjennom Karnataka, Andhra Pradesh og Tamil Madu, og redusere reisetiden mellom de to metropolene med nesten tre timer. Den faller i Palamaner- og Tekumanda-reservatskogene, inkludert Chittoor-divisjonen, som er en del av ESZ av Koundinya Wildlife Sanctuary og Rayala Elephant Reserve under Bharatmala. NHAI har foreslått bruk av 61,73 hektar skogland for bygging av motorveien.

NBWL holdt i sitt møte 25. april visse betingelser som NHAI, prosjektlederen, må opprettholde. Det foreslåtte arealet kan kun benyttes til motorveien og ikke til kommersielle formål, omleggingsarbeidet vil bli utført under tilsyn av skogavdelingen, omleggingsområdene må avgrenses av etaten før arbeidet igangsettes, og etat kan ikke utføre gravearbeid i omkringliggende skogsmark for oppsamling av jord.

En naturvernplan for Rs 1698 lakh vil måtte deponeres av byrået og 2 prosent av prosjektkostnaden for å bevare elefanthabitatet for å takle menneske-elefantkonflikter.

Etter at et tidligere NBWL-møte i desember 2022 førte til at det ble nedsatt en komité for å undersøke forslaget, anbefalte komiteen en dyrepassasjeplan for den 4-felts motorveien langs den 7,1 km lange strekningen som går gjennom skogene til Chittoor Forest Division og Rayala Elephant Reserve bør “betraktelig styrkes i henhold til retningslinjene utstedt av Wildlife Institute of India”, og bygging av underganger for å sikre fri bevegelse for elefanter.

NHAI reviderte deretter lengden på fri passasje for dyr til 3 090 meter i foreslått vei.

“Hele strekningen på 7,1 km av den foreslåtte motorveien bør ikke tillate kryssing av dyr over bakken. Langs de ikke-opphøyde delene av motorveien kan dette sikres for elefanten ved å ta i bruk den mekaniske jernbanebarrieredesignen som brukes av Karnataka Forest Department på steder i Bandipur og Nagarhole nasjonalparker, men bør modifiseres ytterligere ved å legge til en ekstra horisontal jernbanelinje til de rådende to jernbanelinjene i Karnataka PAs og øker den totale høyden på den øverste linjen med omtrent 0,5 til 1,0 meter. Kjettinggjerde kan også legges langs den nedre delen av barrieren for å hindre pattedyr som leoparder, dovendyr og andre fra å krysse motorveien,'' sa NBWL.

Annonse

NBWL fastslo videre at et forskningsprosjekt for å studere bevegelsen av elefanter og annen fauna i dette landskapet, inkludert GPS-halsbånd, med finansiering fra NHAI, som involverer regionale institusjoner, forskere, Wild Life Warden/DFO og feltansatte bør gjennomføres “for å sikre effektiviteten til dyrepassasjene, samt overvåke mulige konsekvenser som konflikter mellom dyreliv og mennesker.

Les også

Senter for å lansere ny mynt på 75 Rs for å markere ny innsettelse av parlamentet: Her…

Kerala, Tamil Nadu, Telangana toppstater i Covid-året, Delhi verste UT: H…

Manipur-sammenstøt på grunn av HC-ordre… alle vil få rettferdighet: Amit Shah i Assam

>< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/'Jwala-a-Namibian-cheetah-had-gitt-fødsel-til-fire-unger-i-mars.-@KunoNationalPrk.jpg?endre størrelse =450 250" />

Ytterligere to gepardunger dør i Kuno nasjonalpark, tredje denne uken

En plan for bevaring av biologisk mangfold, inkludert å sette opp et hurtigreaksjonsteam og andre tiltak for å redusere konflikter mellom dyreliv og mennesker, for hele den 48 km lange strekningen av NHAI-veien innenfor 10 km fra ESZ skal også forberedes og implementeres av Forest Department of Andhra Pradesh med finansiering fra NHAI.