WBCHSE West Bengal HS-resultat 2023 (deklarerat): Kontrollera Uccha Madhyamik-resultatet på wbresults.nic.in?

0
60

WB Board HS 12:e resultat 2023: West Bengal Council for Higher Secondary Education (WBCHSE) deklarerade idag klass 12 eller WB HS styrelseresultat. Eleverna kan kontrollera sitt West Bengal HS-resultat på de officiella webbplatserna – wbresults.nic.in eller indiaresult.com klockan 12:30. HS-resultatet kan kontrolleras på WBCHSE Results 2023-appen.

Läs |

West Bengal HS 12:e resultat 2023 live

Över 8 lakh studenter registrerade sig för HS-provet. Här är den fullständiga listan över webbplatser som kommer att vara värd för WBCHSE HS-resultaten 2023. Godningsprocenten är 89,25 i år.

Subhrangsu Sardar från Narendrapur Ramakrishna Mission Vidyalaya i distriktet South 24 Parganas toppade provet efter att ha fått 496 poäng av totalt 500 poäng (99,2 procent).

WBCHSE:s president Chiranjib Bhattacharya tillkännagav under en presskonferens resultatet av klass 12-statsstyrelsen. “De som dök upp i årets högre sekundära examen dök inte upp i Madhyamik-examen (klass 10 statliga styrelsen) examen 2021 eftersom det inte hölls det året på grund av covid-19-pandemisituationen. I år har HS-resultaten deklarerats inom 57 dagar efter avslutad tentamen. År 2024 kommer HS-examen att hållas 16-29 februari,” sa Bhattacharya.

WBCHSE West Bengal HS 12:e resultat 2023: När och var ska man kontrollera

När resultaten för gymnasiet eller interprovet har deklarerats kan eleverna kontrollera sina poäng genom att besöka de officiella webbplatserna – wbresults.nic.in genom att knappa in de nödvändiga referenserna. När kandidaten väl har loggat in kommer han/hon att kunna se sitt resultatkort på skärmen, som bör laddas ner och sparas för framtida referens.

Läs även | West Bengal HS-resultat 2023: Hur man kontrollerar poängen på wbchse.wb.gov.in

I år hölls klass 12 HS-prov från 14 mars till 27 mars och examensplanen var inte rationaliserad. Tentorna genomfördes mellan 10.00 och 13.15 och styrelsen gav eleverna 15 minuters läsningstid. Före teoriproven höll WBCHSE praktiska prov från 5 december till 21 december 2022. 

Previous articleNIA-teamet åker till London för att undersöka “våldsamma” pro-Khalistan protester utanför High Commission
Next articleIndiens saknade folkräkning och dess konsekvenser