Verlichting van de hitte zodra IMD regen- en onweerswaarschuwingen afgeeft in Delhi, Rajasthan, Punjab | Bekijk hier de details

0
47

Ter verlichting van de hittegolf die de afgelopen dagen heerste, voorspelde de Meteorologische Dienst van India (IMD) woensdag regen en onweer in afgelegen delen van het land, waaronder Delhi, Himachal Pradesh, Jammu-Kashmir, Ladakh, Gilgit Baltistan, Muzaffarabad, Uttarakhand, Punjab en Zuid-Haryana.

De IMD gaf tot 26 mei in verschillende staten een oranje waarschuwing af vanwege voorspellingen van hevige regenval. In zijn persbulletin zei de afdeling dat het te wijten was aan de invloed van een westelijke storing die actief is in de westelijke Himalaya-regio, die de komende twee tot drie dagen zal resulteren in onweersbuien en regens in Noordwest-India.

img src=”https://data.indianexpress.com/election2019/track_1x1.jpg” />

Staat u vandaag uw huis uit? Controleer de weersupdate in uw staat vóór:

👉 Delhi

Na een zinderende hittegolf overspoelde delen van Delhi, met maximale temperaturen die de 46 graden Celsius op maandag, het IMD heeft een bewolkte hemel, windvlagen en lichte regen voorspeld in de tweede helft van woensdag.

Het Safdarjung-observatorium, het belangrijkste weerstation van Delhi, registreerde een minimumtemperatuur van 25,4 graden Celsius, een tandje lager dan normaal. De maximumtemperatuur zakt waarschijnlijk rond de 39 graden Celsius, meldde persbureau PTI.

Onweer en lichte regen zijn waarschijnlijk in de NCR-regio, ook in Hodal (Haryana) Bijnaur, Khatauli, Sakoti Tanda, Hastinapur, Chandpur, Daurala, Amroha, Nandgaon, Barsana (UP) Tizara, Khairthal, Kotputli, Alwar, Viratnagar, Nagar, Laxmangarh, Rajgarh (Rajasthan) in de komende 2 uur, zei het.

👉 Mumbai

In Mumbai blijft de temperatuur waarschijnlijk rond de 34-36 graden met voorspellingen voor heldere lucht. De IMD zei dat er voorlopig geen kans op regen was in de stad of in de aangrenzende districten Thane, Palghar en Navi Mumbai. Er is vandaag echter regen voorspeld in de districten Buldhana, Sangli en Parbhani. Scholen in Maharashtra zijn gesloten vanwege hittegolven.

Advertentie Agra: Een boer neemt een bad om de hitte te verslaan op een hete zomerdag, op een veld achter de Taj Mahal, in Agra, maandag 22 mei 2023. (PTI-foto)

👉 Bengaluru

Bengaluru, dat de afgelopen vier dagen te maken heeft gehad met zware regenval en overstromingen, zal vandaag getuige zijn van een bewolkte lucht met lichte tot matige regen. In een bulletin dat woensdag om 8.00 uur werd vrijgegeven, zei het Meteorologisch Centrum in Bengaluru dat de maximum- en minimumtemperaturen in de stad waarschijnlijk respectievelijk rond de 33 en 21 graden Celsius zullen liggen.

👉 Chennai/Tamil Nadu

Lichte tot matige regen met onweer en bliksem zal waarschijnlijk voorkomen op een of twee plaatsen boven de gebieden Tamilnadu, Puducherry en Karaikal, voorspelde het Regionale Meteorologisch Centrum (RMC) Chennai. In de stad zal de lucht bewolkt zijn, met een maximumtemperatuur die waarschijnlijk rond de 38 graden Celsius ligt – 39 graden Celsius en een minimumtemperatuur rond de 28 graden Celsius – 29 graden Celsius.

👉 Kerala 

Advertentie

Het IMD heeft ook zware regenval of onweer voorspeld op veel plaatsen in Kerala en op een paar plaatsen in Lakshadweep.
.
👉 Noordwest-India

Het IMD heeft onweer en windvlagen voorspeld met een snelheid van 50-60 km per uur op geïsoleerde plaatsen boven Uttarakhand, Punjab, Haryana-Chandigarh vandaag en boven West Uttar Pradesh morgen (25 mei).

👉 Noordoost-India

Lees ook

Nog twee cheetawelpjes sterven in Kuno National Park, derde deze week

Spoorwegen worstelen om te voldoen aan Vande Bharat-getal, snelheidsdoelen

Nieuws in het parlementsgebouw Live updates: te midden van de oproep van de Oppn om inau te boycotten…

Botsingen in Manipur worden genoemd in VN-mensenrechtencommissaris Volker Turk'…

Het IMD heeft vandaag ook gewaarschuwd voor harde wind in Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura, West-Bengalen en Sikkim.