U moet uw smart-tv elke week loskoppelen: hier is waarom

0
54
Jordan Gloor/Review Geek

Smart TV's zijn geweldig. Naast telefoons zijn ze een van de meest gebruikte apparaten in huis. Hoewel smart-tv's eindeloos entertainment bieden, ervaren veel gebruikers vaak haperende streaming-apps, trage internetsnelheden of prestatieproblemen.

Er is niets erger dan proberen te ontspannen en je favoriete programma te binge-watchen na een lange dag op het werk, alleen om te gaan met laggy apps, stotteren en andere problemen vanaf de bank. We zijn er allemaal geweest, en deze simpele truc zou veel van je ellende kunnen oplossen.

Heb je geprobeerd het opnieuw op te starten?

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Cory Gunther/Review Geek

Telkens wanneer mijn vrienden of familie een probleem hebben met hun telefoon, computer, tv, smartwatch, auto, wifi of iets anders met een aan/uit-knop, vraag ik ze: “Heb je al geprobeerd het opnieuw op te starten? ”

Ik weet het. Dat heb je waarschijnlijk al geprobeerd. Het is een van de meest voorkomende reacties op elk probleem met een gadget, en dat komt omdat het meestal werkt. Maar het werkt mogelijk niet altijd op uw tv.

GERELATEERDVergeet een Smart TV, je zou een Stick PC moeten kopen

Kijk, smart-tv's lijken tegenwoordig veel op een computer. Ze hebben een processor, opslag, RAM en dezelfde hardware in een kleiner pakket. Door een smart-tv opnieuw op te starten, wordt een deel van het systeemgeheugen gewist, worden apps die op de achtergrond worden uitgevoerd uitgeschakeld en wordt resterende software uit app-updates gewist.

De meeste moderne tv's hebben echter een “snelle opstart-functie. of energiebesparende ecomodi die de tv nooit uitschakelen, zelfs niet als u op de aan/uit-knop drukt. Dus als je door het instellingenmenu bladert en op “herstarten” het zal waarschijnlijk veel sneller operationeel zijn dan u had verwacht.

Ze staan ​​altijd in de “standby-modus” klaar om sneller aan te zetten, te luisteren naar spraakopdrachten of video te casten vanaf een telefoon of laptop. En hoewel je op sommige tv's de snelstartmodus kunt uitschakelen, zoals mijn TCL, betekent dat niet altijd dat hij volledig wordt uitgeschakeld.

Koppel in plaats daarvan je tv los

Naypong Studio/Shutterstock.com

In plaats van op de aan/uit-knop op de afstandsbediening te drukken of opnieuw opstarten te selecteren vanuit de instellingen, probeer je je smart-tv 10-20 seconden volledig los te koppelen. Het zal helpen.

GERELATEERDWelke Smart TV moet u kopen: Vizio, Samsung of LG WebOS

Net zoals het opnieuw opstarten van een computer de prestaties verbetert en u een nieuwe start geeft, zal het volledig uitschakelen van uw tv hetzelfde doen. Het spoelt het systeem volledig door, het duurt veel langer om op te starten dan bij een normale herstart, en als dat het geval is, plukt u daar de vruchten van.

Denk eens aan de uren achtereen die u besteed aan het streamen van Netflix, Max, Hulu, YouTube TV en al die andere apps op je smart-tv. Het werkt hard, krijgt nooit een pauze en zal naar verwachting in sommige huishoudens bijna 24/7 HD-video streamen. Dat is een hele opgave.

Prestatieverbeteringen

Hannah Stryker/Review Geek

Mijn 65-inch TCL Roku TV werkt uitstekend—tot dat doet het niet. Na een week of twee merk ik een vertraagde reactie op het wijzigen van het volume, het bladeren door apps of het proberen Netflix te starten. Soms is het laggy software, terwijl andere keren het internet worstelt en dingen niet laden.

Het internet werkt echter prima op mijn telefoon en laptop, wat betekent dat de tv waarschijnlijk de schuld krijgt. Hoe dan ook, de prestaties zijn niet zoals verwacht.

GERELATEERDWanneer moet je je tv upgraden?

Het uit- en weer inschakelen lost het niet op, en ik ben niet de enige met dit probleem. De eenvoudigste en snelste oplossing die elke keer werkt, is mijn smart-tv loskoppelen. Natuurlijk, het is frustrerend om op te staan, het entertainmentcentrum te verplaatsen en de kabel uit de muur te trekken. Maar als ik dat doe, werkt alles op magische wijze zoals verwacht.

Houd er rekening mee dat als u een oude of verouderde tv gebruikt, dit niet al uw problemen zal oplossen. Net als die oude smartphone die langzaam begint te worden en zijn leeftijd begint te vertonen, zul je uiteindelijk je tv moeten upgraden of vervangen.

Het kan app- en software-updates veroorzaken

Jordan Gloor/Review Geek

Aangezien onze tv's gigantische computers zijn, krijgen ze vaak een hoop software- en app-updates. Apps zoals Sling TV en YouTube TV worden voortdurend bijgewerkt, vol bugfixes en prestatieverbeteringen. Vergeet niet af en toe te controleren op updates voor uw tv in de instellingen of de app store.

Hoewel de meeste tv's automatisch controleren op upgrades (en deze toepassen), zal het opnieuw opstarten van het systeem het systeem vaak dwingen om opnieuw te controleren op de nieuwste software. Ik heb dit ervaren op Samsung- en TCL-tv's, om er maar een paar te noemen. Tijdens het opnieuw opstarten merkt u mogelijk ook dat apps tegelijkertijd updates ontvangen, of dat Netflix opnieuw moet laden en het wat langer duurt om te starten.

Dat komt omdat het net de nieuwste versie van de app heeft ontvangen of software, waardoor het waarschijnlijk beter zal werken en uw streamingervaring zal verbeteren. Nogmaals, het indrukken van de aan/uit-knop zal dit niet doen, maar het trekken aan het netsnoer wel.

Wekelijkse automatische herstart instellen

Hannah Stryker/Review Geek

Advies zoals het eenmaal per week opnieuw opstarten van uw computer is niet voor niets een vuistregel, en hetzelfde geldt naar je smart-tv. Als je niet constant wilt proberen te onthouden, kun je eenvoudig wekelijkse automatische powerflips instellen met een slimme stekker.

GERELATEERDVeelvoorkomende problemen met de soundbar oplossen

De KASA smart Wi-Fi-stekker werkt met vrijwel alles, kan op afstand worden bediend, of download de app en stel wekelijkse acties in om uw smart-tv uit en weer in te schakelen.

Dit verwijdert al het gedoe en zorgt ervoor dat uw De tv is altijd opgefrist en klaar voor het nieuwste seizoen van Succession, Ted Lasso, een populaire show als Criminal Minds of wat je ook maar op Netflix vindt.

Een andere optie is om uw tv aan te sluiten op een gemakkelijk toegankelijke stekkerdoos. Loop er dan een keer per week naartoe en zet de schakelaar 10-20 seconden om. Ik doe dat telkens wanneer mijn smart-tv begint te haperen, of mijn smart-speaker de internetverbinding verliest.

Kortom, na verloop van tijd zal uw smart-tv een beetje traag en traag worden, moeite hebben om een ​​solide internet vast te houden verbinding en apps kunnen verouderd raken. Als je een superoude tv hebt, is het waarschijnlijk tijd om te overwegen een upgrade uit te voeren of een smartstick toe te voegen. Voor alle anderen: haal gewoon af en toe de stekker uit het stopcontact.

Kasa Smart Plug ( 2-pack) Smart Home Wi-Fi Outlet Werkt met Alexa, Echo, Google Home & IFTTT

Gebruik deze slimme stekkers om alles te bedienen, van lampen, lampen, ventilatoren, smart-tv's en meer.

Amazon

$15.99
$19.99 Bespaar 20%< /p>