Tripura bypoll dreigt, TIPRA Motha-chef maakt Oppn-eenheidspitch; beweert dat sommigen van de partij zich bij de BJP willen aansluiten

0
48

TIPRA Motha-chef Pradyot Debbarma heeft opgeroepen tot eenheid van de oppositie in Tripura, door te zeggen dat een een-op-een-strijd tegen de BJP moet worden verzekerd in een komende parlementaire peiling in het district Sepahijala. In een videoboodschap op dinsdag zei Debbarma ook dat sommige van zijn partijleiders lid wilden worden van de BJP, eraan toevoegend dat politiek een “vuiler spel” dan hij had aangenomen. De opmerkingen kwamen een dag na de vergadering van de uitvoerende macht van de BJP in Tripura.

Over de peiling van de Dhanpur-vergadering zei Pradyot, die de telg is van de voormalige koninklijke familie van Tripura: “We hebben ons gerealiseerd dat waar TIPRA Motha geen kans heeft om te winnen, geen kandidaten mag geven. We moeten geen kandidaten bij verkiezingen plaatsen waar we geen kans hebben om te winnen. Zo blijft het gevecht een-op-een. De Lok Sabha-verkiezing is de volgende en de oppositie die elkaar bevechten wint niets.”

De tussentijdse verkiezingen werd noodzakelijk nadat Pratima Bhoumik, minister van Buitenlandse Zaken van de Unie, aftrad om haar centrale post te behouden.

Een paar weken geleden beschuldigde Pradyot een deel van de BJP ervan zijn partij uit elkaar te willen halen. In zijn laatste videoboodschap zei hij: “Een leider belde me een paar dagen geleden en zei dat de ideologie van Tipraland mooi is, maar dat we ook ons ​​gezin moeten voeden. Ik moet naar de BJP, ik wil het in mijn hart niet doen, maar vanwege geld, om mijn gezin financieel te ondersteunen, moet ik. Ik zei: 'Ga maar, ik heb geen bezwaar, maar zeg later niet dat mijn zoon werkt als een peon en het buurkind dat Bengaals is, werkt als officier.'”

Lees | Pradyot over de 'gevangen' opmerking van Manik Sarkar: spelen met tribale sentimenten zal gevolgen hebben

De TIPRA-chef zei ook: “Ik heb de verkiezingen met mijn eigen geld gevochten nadat ik twee flats in Kolkata had verkocht. Ik was afhankelijk van de bijdragen van arme mensen uit de hele staat die kwamen opdagen om me te steunen met donaties en zelfs een persoonlijke lening aangingen. Nu moet ik horen dat ik geld van de BJP heb gepakt.”

In reactie op deze specifieke opmerking zei BJP-staatswoordvoerder Nabendu Bhattacharya: “Al onze transacties zijn online en worden verantwoord. Wij geven als partij geen geld aan zo'n andere partij. Als hij echter geld van een persoon heeft aangenomen, kan hij dit het beste verduidelijken.”

Pradyot beweerde dat de administratie van de Tripura Tribal Areas Autonomous District Council (TTAADC) onder leiding van TIPRA Motha geen middelen heeft gekregen die nodig zijn voor de ontwikkeling van gebieden die onder zijn jurisdictie vallen. “..noch de staat, noch de centrale overheid is bereid om de fondsen vrij te geven. We moeten de staat en het Centrum smeken om geld voor de legitieme rechten van de inheemse bevolking. We hebben niet geleerd hoe we moeten bedelen, dus we zouden liever strijden voor de rechten. Delhi en zei dat hij de gesprekspartner niet meer zou ontmoeten, zelfs niet als hij Tripura zou bezoeken. “Nu zal ik de gesprekspartner niet ontmoeten, maar mijn team zal elkaar ontmoeten wanneer de gesprekspartner komt.”

Hij verduidelijkte echter dat hij geen klachten had tegen de in New Delhi gevestigde leiders van het congres, de BJP of de CPI(M) en wees met de vinger naar 'leiders van Tripura die pas recentelijk uit Bangladesh waren geëmigreerd'. Pradyot zei: “Ik accepteer dat ik fouten heb gemaakt, maar de BJP, het Congres en de CPI(M) hebben ook fouten gemaakt en ik zal met iedereen spreken.”

Lees ook

Herinnerend aan de sudderende saga van Ashok Gehlot, Sachin Pilot vete in 5 Acts

Beginnend aan 3-city tour door de VS, Rahul Gandhi's overvolle reisroute: Stanford Un…

Oppn's gemeenschappelijke basis tegen de regering van Modi sinds 2014: land- en landbouwwetten om …

BJP stapt op voor 2024 in slagveld UP: Clusters van LS-stoelen, inzet…

De TIPRA-chef zei dat hij politiek een “vuiler spel” dan verwacht, maar voegde eraan toe dat hij geen politiek zou bedrijven met zijn aanhangers uit dorpen. Pradyot zei dat ongeacht wie hem steunde, hij zijn strijd voor een constitutionele oplossing voor tribale kwesties zou voortzetten.