Tiener van Indiase afkomst gearresteerd omdat hij de Amerikaanse president had gedreigd door een vrachtwagen in de buurt van het Witte Huis te laten crashen

0
43

De politie heeft een man uit Missouri gearresteerd waarvan zij denken dat hij opzettelijk een U-Haul-vrachtwagen heeft gecrasht tegen een veiligheidshek in een park tegenover het Witte Huis.

De bakwagen&#8217 De chauffeur van ;s reed maandag rond 22.00 uur tegen de slagboom nabij de noordkant van Lafayette Square, aldus de geheime dienst in een verklaring. Hij werd geïdentificeerd als de 19-jarige Sai Varshith Kandula, uit Chesterfield, Missouri, een buitenwijk van St. Louis.

Niemand raakte gewond bij de crash.

Na de crash stapte Kandula uit de vrachtwagen met een nazi-vlag en begon te schreeuwen toen agenten van de parkpolitie en de geheime dienst hem naderden, vertelden twee mensen die bekend waren met de zaak aan The Associated Press. Toen hij door onderzoekers werd ondervraagd, zei Kandula dat hij daar was om de regering over te nemen en president Joe Biden wilde vermoorden, zeiden de mensen. De mensen waren niet bevoegd om in het openbaar specifieke details van het onderzoek te bespreken en spraken met de AP op voorwaarde van anonimiteit.

Kandula huurde de U-Haul-truck in Herndon, Virginia, en had een geldig contract in zijn eigen naam, zei het bedrijf.

Mensen moeten 18 zijn om huur een vrachtwagen van U-Haul, en volgens U-Haul waren er geen rode vlaggen op zijn huurrecord die het contract zouden hebben verhinderd.

Een getuige, Chris Zaboji, zei dat de bestuurder minstens twee keer tegen de slagboom botste. Zaboji, een 25-jarige piloot die in Washington woont, was net bezig met het afronden van een run in de buurt van Lafayette Square toen hij de luide klap hoorde van de U-Haul-vrachtwagen die de slagboom raakte. Hij zei dat hij zijn telefoon pakte en het moment vastlegde dat de vrachtwagen de slagboom opnieuw raakte voordat hij sirenes hoorde naderen.

“Toen het busje achteruit reed en weer ramde, besloot ik dat ik daar weg wilde. ”, zei hij.

Agenten van de geheime dienst en de Metropolitan Police Department doorzochten de vrachtwagen na de crash. Video geplaatst door WUSA-TV toont een politieagent ter plaatse die verschillende bewijsstukken uit de vrachtwagen oppakt en inventariseert, waaronder een nazi-vlag.

Advertentie

Op basis van een voorlopig onderzoek denken de onderzoekers dat de bestuurder “misschien opzettelijk de veiligheidsbarrières op Lafayette Square heeft geraakt'', aldus de geheime dienst. De autoriteiten gaven geen aanvullende details over een mogelijk motief.

De Amerikaanse parkpolitie zei dat Kandula was gearresteerd op grond van meerdere aanklachten, waaronder het dreigen met moord, ontvoering of het toebrengen van schade aan een president, vice-president of een lid van hun familie; aanval met een gevaarlijk wapen; roekeloos rijden; vernietiging van federaal eigendom; en huisvredebreuk.

Biden werd dinsdagochtend ingelicht over de crash door de geheime dienst en parkpolitie, zei perssecretaris Karine Jean-Pierre van het Witte Huis.
“Hij is opgelucht dat er vannacht niemand gewond is geraakt”, zei ze.

Advertentie

De Amerikaanse geheime dienst houdt honderden mensen in de gaten die contact hebben opgenomen met de president, maar dat is niet het geval. duidelijk of Kandula überhaupt op hun radar was of dat hij de president eerder had bedreigd, wat de betrokkenheid van de geheime dienst zou triggeren.

Er werd geen advocaat voor Kandula vermeld in de rechtbankverslagen, meerdere telefoonnummers die onder zijn achternaam in openbare registers werden vermeld, waren buiten gebruik en pogingen van The Associated Press om familieleden te bereiken die dinsdag namens hem konden spreken, waren niet onmiddellijk succesvol.

>

Mensen in een huis in Missouri dat wordt vermeld als zijnde geassocieerd met Kandula, zouden niet met een AP-verslaggever spreken.

Lafayette Square, dat misschien wel het beste zicht op het Witte Huis biedt dat beschikbaar is voor het publiek, bestaat al lang was een van de meest prominente locaties voor demonstraties van het land.

Lees ook

Tipu Sultans slaapkamerzwaard geveild voor 14 miljoen pond in Londen

Imran Khan, vrouw mag niet vertrekken het land: Pakistaanse media

Rishi Sunak regering kondigt beteugeling aan voor buitenlandse studenten die familie naar VK brengen /figuur>Singaporese premier beveelt onderzoek naar ministers" huizen te midden van publieke woede

Het park was bijna een jaar gesloten nadat de federale autoriteiten het gebied hadden afgezet op het hoogtepunt van landelijke protesten over politieoptreden na de moord op George Floyd in Minneapolis, maar het heropende in mei 2021. U-Haul is een verhuurbedrijf voor verhuiswagens, opleggers en opslagruimtes, gevestigd in Phoenix.