Suella Braverman, de thuisbezorger van het VK, zal niet worden onderzocht wegens inmenging in verband met snelheidsovertredingen

0
51

De Britse minister van Binnenlandse Zaken zal geen onderzoek ondergaan vanwege beschuldigingen dat ze aan de touwtjes probeerde te trekken nadat ze een bekeuring voor te hard rijden had gekregen. regering.

Sunak zei dat hij zijn normenadviseur had geraadpleegd over de beweringen over minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman en besloot dat haar acties niet in strijd waren met de gedragscode voor ministers.

Maar Sunak bestrafte Braverman zachtjes en zei: “Er had een betere actie kunnen worden ondernomen om te voorkomen dat de perceptie van ongepastheid zou ontstaan.” De zaak draait om een ​​snelheidsovertreding die Braverman vorig jaar kreeg, toen ze de Britse procureur-generaal was. The Sunday Times meldde dat Braverman ambtenaren had gevraagd een privé-sessie over snelheidsbewustzijn voor haar te organiseren, in plaats van de gebruikelijke groepscursus voor automobilisten die kleine overtredingen begaan. De krant zei dat ambtenaren weigerden mee te doen.

In een brief aan Sunak zei Braverman dat ze navraag had gedaan over het volgen van de rijopleiding op een manier die haar “veiligheid en privacy” als hoge regering handhaafde. minister met politiebescherming.

“Ik erken hoe sommige mensen dit hebben geïnterpreteerd alsof ik sancties probeerde te vermijden – dat was op geen enkel moment de bedoeling of uitkomst”, zei Braverman.

Ze zei dat ze er uiteindelijk voor koos om een ​​boete te betalen en strafpunten te krijgen. op haar licentie in plaats van de cursus te volgen.

“Ik betreur het dat mijn poging om een ​​manier te vinden om deel te nemen aan de cursus op een manier die aan deze (beveiligings- en privacy) zorgen zou hebben voldaan, sommigen in staat heeft gesteld een mogelijk belangenconflict,' zei Braverman.

Advertentie

Braverman is een favoriet van de rechtervleugel van de regerende Conservatieve Partij, die voorstander is van het controversiële Britse plan om asielzoekers die het Kanaal oversteken op een enkele reis naar Rwanda te sturen.

Sunak beloofde een regering van “integriteit, professionaliteit en verantwoordelijkheid” toen hij in oktober aantrad na drie jaar van tumult onder voorgangers Boris Johnson en Liz Truss. Maar hij heeft verschillende ministers verloren om overtredingen te beslechten.

Kabinetsminister Gavin Williamson stapte in november op wegens beschuldigingen van pesten, voorzitter van de Conservatieve Partij, Nadhim Zahawi, werd in januari ontslagen omdat hij een belastinggeschil niet duidelijk had gemaakt, en Dominic Raab nam vorige maand ontslag als vice-premier nadat uit een onderzoek was gebleken dat hij ambtenaren had gepest.

Advertentie

Ook Sunak zelf wordt onderzocht. Een parlementaire waakhond onderzoekt of hij de interesse van zijn vrouw in een bedrijf dat gebaat is bij een flinke impuls aan de door de overheid gefinancierde kinderopvang, naar behoren heeft bekendgemaakt.

Ook Johnson, die in juli aftrad, staat weer volop in de schijnwerpers. De voormalige premier, die vorig jaar een boete kreeg voor het overtreden van de pandemische lockdown-regels van zijn eigen regering in het zogenaamde partygate-schandaal, is opnieuw bij de politie gemeld wegens meer mogelijke schendingen van COVID-19-beperkingen.

Johnson werd door ambtenaren gerapporteerd wegens vermeende bezoeken aan Chequers, het officiële buitenverblijf van de premier, evenals mogelijke inbraken in de residentie van de leider in Downing Street.

Lees ook

Tipu Sultan's slaapkamerzwaard geveild voor 14 miljoen pond in Londen

Tiener van Indiase afkomst gearresteerd voor dreigt de Amerikaanse president schade toe te brengen door een crash…

< /figuur>Singaporese premier beveelt onderzoek naar ministers" huizen te midden van publieke woede

Imran Khan, vrouw mag het land niet verlaten: Pakistaanse media

De Metropolitan Police en de Thames Valley Police zeiden dat ze details over incidenten tussen juni 2020 en mei 2021 aan het beoordelen waren.  Johnson ontkent wangedrag.