Slik sjekker du PS5 DualSense-kontrollerens batterinivå

0
64

Se for deg det verste scenarioet: Du er midt i en full kamp, ​​og eliminerer fiender til venstre, høyre og i midten med lagkameratene dine, og så… PS5 DualSense-kontrollerbatteriet dør. Hvis du bare har én kontroller, må du spille i kablet modus eller vente til kontrolleren lades opp. I beste fall kan du koble til kontrolleren og bruke en ekstra, hvis du har to.

Uansett er batterinivået i kontrolleren langt fra ideelt, og det er derfor det er best å sjekke batterilevetiden for PS5-kontrolleren regelmessig. Vi viser deg hvordan du holder et øye med PS5-kontrollerens batterinivå, slik at du aldri kommer til kort midt i en spilløkt igjen.

Innholdsfortegnelse

  Slik sjekker du PS5 DualSense-kontrollerens batterilevetid på konsollen

  Hvis du allerede er midt i spilløkten eller skal i gang, er den enkleste måten å sjekke hvor mye batteri du har igjen på PS5 DualSense-kontrolleren å gjøre det på konsollen. I gjennomsnitt varierer kontrollerens batterilevetid på PS5 fra rundt 12-15 timer, avhengig av bruken din. så du bør ikke hele tiden trenge å lade kontrolleren. Slik sjekker du batterinivåene til PS5-kontrolleren.

  1. Start opp PS5-konsollen og klikk på brukerkontoen din for å logge på som vanlig.
  2. Trykk på PS-knappen i midten av kontrolleren for å trekke opp kontrollsenteret.
  3. Nederst på skjermen bruker du høyre pinne eller høyre knapp for å velge tilbehør fra kontrollsenterikonene (det ser ut som en kontroller).
   < li>En Tilbehør-popup vil vises som viser deg batterinivået til den trådløse DualSense-kontrolleren – tre streker for full, én for lavt batteri.

  Hvis du opplever problemer med å koble til kontrolleren, er det en god idé å oppdatere PS5-kontrolleren for å sikre at du kjører den nyeste programvaren. Det er også god praksis å koble kontrolleren til lading etter hver spilløkt, slik at du aldri kommer til kort med lavt batteri når du er midt i et spill. Selvfølgelig er det alltid muligheten til å spille i kablet modus, hvis du trenger det.

  Hvordan sjekke PS5 DualSense-kontrollerens batterinivå på PC-en

  Hvis konsollen ikke er slått på, eller du allerede er ved PC-en, er det ofte mer praktisk å sjekke Batterilevetid for PS5 DualSense-kontrolleren fra din PC. Du vil kanskje også gjøre dette hvis du bruker kontrolleren til å spille spill på Steam, enten kablet eller trådløst via Bluetooth.

  Heldigvis er det et par måter du kan gjøre dette raskt og enkelt på.

  Sjekke PS5 DualSense-kontrollerens batterilevetid på Steam

  Hvis du kobler PS5 DualSense-kontrolleren til PC-en din, bør det bety at Windows oppdager den automatisk. Hvis du spiller på Steam, kan du sjekke batterilevetiden for PS5 DualSense-kontrolleren din slik:

  1. Logg på Steam som vanlig med kontoinformasjonen din.
  2. Koble PS5-kontrolleren til PC-en din via USB eller Bluetooth.
  3. Gå til Big Picture Mode øverst til høyre.
  4. Velg batteriikonet øverst til høyre på startskjermen.
  5. Hvis du ikke kan se batteriikonet, velg Meny nederst til venstre.
   < li>Velg Innstillinger.
   < li>Under Generelt, sørg for at vis batteriprosent i topptekstbryteren er på.
  1. Du må kanskje starte Steam på nytt for at disse innstillingene skal tre i kraft.
  2. Hvis PC-en din ikke oppdager kontrolleren din, kan du prøve å tilbakestille PS5 DualSense-kontrolleren.

  Sjekke PS5 DualSense-kontrollerens batterinivå ved hjelp av DS4 Windows-appen

  Hvis du bruker en Windows-PC, kan du sjekke PS5 DualSense-kontrollerbatteriet ved hjelp av DS4 Windows-appen, som også hjelper kontrolleren å jobbe effektivt med Windows.

  1. Først må du laste ned og installere DS4 Windows-appen på PC-en.
  2. For å installere appen, pakk ut installasjonsmappen og dobbeltklikk på DS4 Windows-programfilen.
   < li>Under installasjonen vises et popup-vindu som ber deg installere ViGEm Bus Driver, som kreves for å bruke appen. Du kan også velge å installere en rekke valgfrie drivere.
  1. Når driverne er installert, kobler du kontrolleren til PC-en med en USB-kabel.
  2. Start appen, og etter noen sekunder bør du se PS5 DualSense-kontrolleren din oppført i kategorien Kontrollere.
  3. Under Batteri skal kontrollerens prosentvise batterilevetid vises.

  Som du kan se, sjekker du PS5 DualSense-kontrollerens batterilevetid er rask og enkel å gjøre, så det er ingen unnskyldninger for å la kontrolleren dø midt i en actionfylt økt. Det er en god ide å sjekke kontrollerens batteri med jevne mellomrom, spesielt hvis du spiller over lengre perioder, siden du alltid kan koble den til for å lade eller bytte den ut med en reservekontroller for å unngå at den dør i et avgjørende øyeblikk i spillet ditt.