Ska du lägga till tvål eller vatten först när du tvättar händerna?

0
71
Marina Andrejchenko/Shutterstock.com

Inom handhygienen kvarstår frågan: ska tvål eller vatten vara först när vi påbörjar vår handtvättsritual? Om du är nyfiken på hur du tvättar händerna på rätt sätt, finns det faktiskt en idealisk metod.

Låt oss reda ut detta skummysterium för att upptäcka den optimala sekvensen för piprena händer. Tips: det går med vatten, tvål, vatten.

Enligt experter vid Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ligger nyckeln till effektiv handtvätt i föreningen av tvål och vatten. Du bör börja med att blöta händerna med rent, rinnande vatten innan du löddrar upp med en generös mängd tvål.

Mrs. Meyers handtvålpåfyllning

Gör handtvätt njutbart med en tvåldoft som är naturlig och oemotståndlig.

Amazon

8,99 USD
9,98 USD Spara 10 %

Mål

8,99 USD
 

Genom att först applicera lite vatten får du det är mycket lättare för tvålen att löddra och helt täcka dina händer. Det kan spridas lättare, vilket säkerställer att du har tvättat händerna helt. Dessutom kan våt hud absorbera tvålen bättre.

Tvålen gör sin magi genom att ta bort smuts, oljor och bakterier från din hud. När du fortsätter att skrubba i hela 20 sekunder låter du kombinationen av tvål och vatten eliminera alla irriterande bakterier.

När du är klar med att skrubba, skölj dina händer helt med rena, rinnande vatten och torka dem sedan.

Medan appliceringsordningen kan verka trivial— vatten, tvål och sedan vatten igen—nyckeln är att låta tvålen och vattnet flätas samman harmoniskt. Detta maximerar effektiviteten av din handtvättsrutin.