SIHOO Doro-C300 ergonomische bureaustoel review: flexibele mesh voor de overwinning

0
56

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • < li>5 – Aanvaardbaar imperfect

 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: 399,99 strong> Nu kopen

Sarah Chaney/Review Geek

De Doro-C300 SIHOO is een betaalbare en comfortabele bureaustoel. Het is uitgerust met 3D-armleuningen, een handig bewegend lendensteunstuk en overal ondersteunend, flexibel gaas. Als u elke dag lange uren in een stoel moet zitten, is de Doro-C300 een geweldige investering.

Na mijn eerste positieve ervaring met het testen van de M18-bureaustoel van SIHOO, was ik enthousiast om de nieuwste Doro-C300-stoel van het bedrijf uit te proberen. Ik hou nog meer van deze stoel dan van de M18 vanwege de flexibele zitting van gaas, het unieke ontwerp in wit en zilver en natuurlijk de aandacht voor ergonomie.

Er zijn een aantal dingen die ik niet leuk vind aan de Doro-C300, zoals de plastic gebogen stukken aan de zijkanten van de stoel. Maar de meeste van mijn ervaringen met deze stoel in de afgelopen maand waren positief. Mijn rug- en heupzenuwpijn schreeuwt niet naar me nadat ik een lange dag in deze stoel heb gezeten, en dat is de beste lof die een ergonomische bureaustoel kan krijgen!

De Doro-C300-stoel van SIHOO is naar verwachting beschikbaar op 20 juni, maar u kunt hem nu al met korting bestellen. De stoel wordt verkocht voor $ 399,99, maar als je hem nu pre-ordert, kun je hem kopen voor slechts $ 270.

Dit is wat we leuk vinden

 • Gestroomlijnd ontwerp (dat komt in zowel wit als zwart)
 • Ergonomische kenmerken bieden voldoende ondersteuning
 • Flexibel gaas is comfortabel en gemakkelijk schoon te houden

En wat we niet doen' t

 • Ik wou dat de armleuningen omhoog konden klappen en vergrendelen
 • Het ontwerp van de zitting is niet geschikt voor bredere bodems

Review Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Bouwkwaliteit & Installatie
Comfort & Ontwerp
Verstelbaarheid
Ergonomische kenmerken
Uitspraak: SIHOO voegt nog een geweldige stoel toe aan zijn catalogus

Bouwkwaliteit & Instellen

Het bouwen van de Doro-C300-stoel van SIHOO was een eenvoudig proces van 30 tot 45 minuten. Een paar maanden geleden heb ik de SIHOO M18-stoel beoordeeld en het bouwproces met deze stoel leek erg op elkaar. Er was echter een merkbaar verschil met de bevestiging van de armleuningen. Bij de Doro-C300-stoel zijn de armleuningen in het rugstuk bevestigd in plaats van onder de zitting, zoals bij de M18-stoel, wat zorgde voor een stevigere constructie.

Volledige weergave in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Zie in volledig scherm #1 van 3Vorige dia
Sarah Chaney/Review GeekVolgende dia Vorige dia
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide

Zoals bij de meeste stoelen bouw je van onder naar boven, te beginnen met het aluminium onderstel. Om de basis te bouwen, steek je vijf aluminium poten in het basisstuk en steek je vervolgens een wiel aan het uiteinde van elke poot. Vervolgens draai je het om zodat de wielen op de grond staan ​​en steek je het hydraulische stuk in het middelste gat.

Sarah Chaney/Review Geek

Nadat het mechanismestuk aan de stoel is bevestigd, wordt het neergelaten op het hydraulische stuk. Dan is het tijd om de armleuningen en het rugstuk te monteren en te bevestigen. De armleuningen bestaan ​​uit twee delen die met elkaar zijn verbonden door middel van schroeven en ringen. Zodra de twee armleuningen zijn geconstrueerd, schuift u het rugstuk op zijn plaats op de rugleuning van de stoel, schuift u elke armleuning op de juiste plek op het rugstuk en draait u alles vast met schroeven.

Sarah Chaney/Review Geek

Als laatste schuif je het nekstuk op zijn plaats bovenop het rugstuk en bevestig je het met twee schroeven. Die schroeven zijn bedekt met een decoratief SIHOO-kapstuk.

De Doro-C300-stoel is volledig gebouwd en heeft een maximale belasting van 300 pond. Aangezien de stoel zelf net iets meer dan 25 kilo weegt, zou het maximale gewicht voor een persoon ongeveer 234 kilo zijn.

Comfort & Ontwerp

Zelfs als je maar een paar uur achter elkaar in een stoel zit, moet hij comfortabel zitten. Het comfort van een stoel wordt voornamelijk bepaald door de gebruikte materialen, slimme ontwerpkeuzes en de verstelbare en ergonomische functies.

GERELATEERDWaarom het de moeite waard is om te investeren in een goede bureaustoel

SIHOO’s Doro-C300-stoel maakt gebruik van doorzichtig gaas over de hele stoel, waardoor maakt het ademend en gemakkelijk schoon te maken. Een van mijn grootste problemen met met gaas bedekte kussens is dat ze moeilijk schoon te maken zijn omdat er vuil onder het gaas vast komt te zitten en het onmogelijk is om het eruit te krijgen.

Gelukkig zijn bij de Doro-C300 al het vuil of de kruimels die op de stoel vallen ofwel klein genoeg om recht op de grond te vallen, ofwel groot genoeg om ze met je hand weg te vegen. Niets komt vast te zitten!

Sarah Chaney/Review Geek

Het gaas is ook ongelooflijk flexibel, wat een geweldige functie is op de stoel. Helaas is de stoel niet zo comfortabel als hij zou kunnen zijn vanwege de harde plastic stukken die aan de zijkanten van de stoel omhoog buigen. Als ik met beide voeten op de grond zit, zitten mijn heupen meer op die plastic stukken dan in de plastic stukken.

GERELATEERDDe 5 beste ergonomische bureaustoelen

SIHOO stelt dat de Doro-C300 een maximale heupbreedte van 20 inch heeft, dus als je meer dan dat van de ene heup naar de andere meet, kan het een beetje ongemakkelijk voor je zijn. Ik zit meestal niet met beide voeten op de grond, dus ik vind dit geen groot probleem. Ik wissel af tussen een been onder me stoppen en kriskras zitten, en meestal elimineert deze variatie elk ongemak van de harde plastic stukken.

< img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Sarah Chaney/Review Geek

De armleuningen zijn bedekt met een materiaal met polyurethaancoating, dat een soort zacht, synthetisch leergevoel heeft. Aan de achterkant van de armsteun zit een lichte holte waar je elleboog zich in kan nestelen, en dan hangt je arm gewoon comfortabel op een lichte helling over de rand. Ik geef de voorkeur aan de armleuningen van de M18-stoel die ik heb beoordeeld, maar daar is niets mis mee.

Dan ben ik dol op het witte en zilveren ontwerp van de Doro-C300-stoel die ik heb ontvangen. Maar als u een meer traditionele look voor uw bureaustoel wilt, is deze ook verkrijgbaar in het zwart, met zowel de plastic onderdelen als het gaas in het zwart.

Verstelbaarheid

Er zijn tal van beschikbare aanpassingen op de Doro-C300-stoel van SIHOO, waardoor het gemakkelijk is om de stoel aan te passen aan meerdere verschillende hoogtes. U kunt de totale hoogte van de stoel aanpassen en de rugleuning binnen 2,3 inch op en neer bewegen. Wanneer je het rugstuk beweegt, beweeg je ook het ergonomische stuk en het nekstuk mee.

Het halsstuk kan op drie verschillende manieren verder gepersonaliseerd worden. Het beweegt 2,6 inch heen en weer, draait 40 graden en beweegt 1,8 inch op en neer. Het ergonomische stuk zit echter vast aan het rugstuk. Wanneer u gaat zitten, gaat het ergonomische stuk vanzelf in de beste positie voor u zitten, maar het gaat terug naar de beginpositie zodra u opstaat.

Sarah Chaney/Review Geek

Er is geen manier om het ergonomische stuk op zijn plaats te vergrendelen. Dit ergonomische steunstuk heeft voor het grootste deel uitstekend werk geleverd door de ondersteuning te geven die ik nodig had. Het was fijn om niet te hoeven knoeien met een heleboel handmatige aanpassingen en de perfecte balans te vinden. En als je de stoel achterover leunt, beweegt het ergonomische stuk met je mee en biedt het op elk moment perfecte ondersteuning. U kunt de stoel vergrendelen in een zittende positie, een volledig achterover leunende positie of halverwege tussen beide.

Sarah Chaney/Review Geek

Vervolgens zijn de armleuningen 3D verstelbaar, wat betekent dat ze naar voren en naar achteren, naar binnen en naar buiten en op en neer kunnen bewegen. Als je de armleuningen naar beneden wilt verstellen, moet je ze helemaal naar boven trekken, helemaal laten zakken en ze vervolgens neerzetten waar je ze wilt hebben. Dit is een beetje frustrerend, want als je het fout hebt, moet je het langdurige proces helemaal opnieuw beginnen, maar dat was niet zo erg.

GERELATEERDOdinLake Ergo Plus 743 Review: mijn nek en rug houden van deze stoel

Ik wou dat de armleuningen omhoog en uit de weg konden klappen, want soms wil ik gewoon helemaal geen armleuningen. Ik ben zeker niet de enige met dat gevoel. Ik zou ook willen dat de armleuningen op hun plaats konden worden vergrendeld als je eenmaal hebt bepaald waar je ze wilt hebben. Ik heb per ongeluk de armleuningen vaker naar voren geschoven bij het zitten dan ik wil toegeven.

Ergonomische functies

Het is belangrijk op te merken dat de term ‘ergonomisch’ betekent niet dat een product specifieke tests heeft ondergaan of specifieke richtlijnen heeft gevolgd. Een ergonomisch product is gewoon een product dat is ontworpen met het oog op efficiëntie en comfort voor langdurig gebruik. Wanneer een product op de markt wordt gebracht als ergonomisch, zou u het lange tijd moeten kunnen gebruiken zonder enig groot ongemak te ervaren.

Het grootste ergonomische kenmerk van de Doro-C300-stoel van SIHOO is het schuifstuk aan de achterkant. Als je gaat zitten, beweegt dit stuk op een glijdende baan op het rugstuk en nestelt het zich automatisch in een positie die optimaal zou moeten zijn voor je lichaam. Er zijn hier geen steunstaven of solide structurele stukken. In plaats daarvan komt alle ondersteuning in dit stuk van stevig, flexibel gaas.

Het grootste voordeel van dit ontwerp is dat u de onderrugsteun niet handmatig hoeft af te stellen. Dat gezegd hebbende, er zijn voordelen aan het handmatig kiezen hoeveel ondersteuning je wilt, vooral als je veel ondersteuning nodig hebt. Over het algemeen is het niet slecht, maar ik vind de afstelling van de rugleuning op de M18-stoel van SIHOO beter dan op de Doro-C300.

Er is ook behoorlijk wat ergonomische ondersteuning op je heupen en dijen. De stoel lijkt zogenaamd op de ronding van een waterval en de stoelvering is gebouwd om uw gewicht effectief te verdelen om de druk op uw dijen en heupen te minimaliseren. Ik merkte zeker de drukverlichting op mijn dijen als ik normaal met mijn voeten op de grond zou zitten.

Uitspraak: SIHOO voegt nog een geweldige stoel toe aan zijn catalogus

Ik heb nu twee stoelen van SIHOO getest en ze waren allebei geweldig en budgetvriendelijk. De Doro-C300 is iets duurder dan de M18, maar ik denk dat het de sprong in prijs waard is, al was het niet alleen voor de armleuningen. De mogelijkheid om uw armleuningen meer dan alleen omhoog en omlaag te verstellen, is een onderschatte eigenschap van bureaustoelen.

De Doro-C300 voelt alsof hij doordacht is geconstrueerd, en het is een geweldige optie voor mensen die zich geen zorgen willen maken over het perfectioneren van ergonomische rugondersteuning. Het enige wat u hoeft te doen is het rugstuk aan te passen aan uw lengte, en de stoel doet de rest!

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Absoluut Hot Garbage
 • 2 – Sorta Lauwwarm Garbage
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar onvolmaakt
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en neem mijn geld aan
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: 399,99 Koop nu

Dit is wat we leuk vinden

 • Gestroomlijnd ontwerp (zowel in wit als in zwart verkrijgbaar)
 • Ergonomische kenmerken bieden voldoende ondersteuning
 • Flexibel gaas is comfortabel en gemakkelijk schoon te houden

En wat we niet doen

 • Ik wou dat de armleuningen omhoog konden klappen en vergrendelen
 • Het ontwerp van de zitting is niet geschikt voor bredere zitvlakken
 • < /ul>