SIHOO Doro-C300 Ergonomic Office Chair Review: Flexibelt nät för vinsten

0
69

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • < li>5 – Acceptabelt imperfekt

 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 399,99 strong> Köp nu

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Doro-C300 SIHOO är en prisvärd och bekväm kontorsstol. Den är utrustad med 3D-armstöd, ett hjälpsamt rörligt svankstöd och stödjande, flexibelt nät överallt. Om du måste sitta i en stol långa timmar varje dag är Doro-C300 en fantastisk investering.

Efter min första positiva erfarenhet av att testa M18-kontorsstolen från SIHOO, var jag glad att testa företagets nyaste Doro-C300-stol. Jag älskar den här stolen ännu mer än M18 på grund av dess flexibla nätsits, den unika designen i vitt och silver, och naturligtvis dess uppmärksamhet på ergonomi.

Det finns vissa saker jag ogillar med Doro-C300, som de böjda plastbitarna på sidorna av sätet. Men de flesta av mina erfarenheter av den här stolen under den senaste månaden har varit positiva. Smärtan i ryggen och ischiasnerven skriker inte åt mig efter att ha suttit i den här stolen under en lång arbetsdag, och det är det bästa beröm en ergonomisk kontorsstol kan få!

SIHOO’s Doro-C300 stol beräknas vara tillgänglig den 20 juni, men du kan förbeställa den redan nu för rabatt. Stolen kommer att säljas för 399,99 USD, men om du förbeställer den nu kan du köpa den för endast 270 USD.

Här är vad vi gillar

 • Snygg design (som kommer i både vitt och svart)
 • Ergonomiska funktioner ger gott om stöd
 • Flexibelt mesh är bekvämt och lätt att hålla rent

Och vad vi gör' t

 • Önskar att armstöden kunde fällas upp och låsas
 • Stolsdesignen rymmer inte bredare botten

Review Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Byggkvalitet & Konfiguration
Komfort & Design
Justerbarhet
Ergonomiska egenskaper
Bedömning: SIHOO lägger till ytterligare en fantastisk stol till sin katalog

Byggkvalitet & Konfiguration

Att bygga SIHOO’s Doro-C300-stol var en enkel process på 30 till 45 minuter. För några månader sedan recenserade jag stolen SIHOO M18, och byggprocessen med denna stol var väldigt lika. Det var dock en märkbar skillnad med hur armstöden satts fast. Med Doro-C300-stolen fästes armstöden i ryggstycket snarare än under sätet som på M18-stolen, vilket gjorde det till en robustare konstruktion.

Växla Full-Size ViewExit Full ScreenSe i helskärm #1 av 3Föregående bild
Sarah Chaney/Recensera GeekNästa bild Föregående bild
Sarah Chaney/Recensera GeekNext Slide Föregående bild
Sarah Chaney/Recension GeekNext Slide

Som med de flesta stolar bygger du nerifrån och upp, med början på aluminiumbasen. För att bygga basen sätter du in fem aluminiumben i huvudbasstycket och sätter sedan in ett hjul i slutet av varje ben. Sedan vänder du den så att hjulen är på marken och sätter in den hydrauliska delen i mitthålet.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Efter att ha fäst mekanismdelen på sätet sänks den ner på den hydrauliska delen. Sedan är det dags att montera och fästa armstöden och ryggstycket. Armstöden består av två delar förbundna med skruvar och brickor. När de två armstöden är konstruerade, skjuter du ryggstycket på plats på baksidan av sätet, skjuter in varje armstöd på sin rätta plats på ryggstycket och drar åt allt med skruvar.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Slutligen skjuter du ner halsstycket på plats ovanpå bakstycket och fäster det med två skruvar. Dessa skruvar är täckta med en dekorativ SIHOO-kåpa.

Fullbyggd, Doro-C300-stolen har en maxbelastning på 300 pund. Eftersom själva stolen väger drygt 66 pund, skulle maxvikten för en person vara cirka 234 pund.

Comfort & Design

Även om du bara sitter i en stol några timmar åt gången, måste det vara bekvämt. En stols komfort bestäms i första hand av materialen som används, smarta designval och dess justerbara och ergonomiska funktioner.

RELATEDVarför det är värt att investera i en bra kontorsstol

SIHOO’s Doro-C300-stol använder genomskinligt nät över hela stolen, vilket gör den andningsbar och lätt att rengöra. Ett av mina största problem med nättäckta kuddar är att de är svåra att rengöra eftersom skräp fastnar under nätet och det är omöjligt att få ut det.

Lyckligtvis, med Doro-C300 är alla skräp eller smulor som faller ovanpå sätet antingen tillräckligt små för att falla rakt ner på golvet eller tillräckligt stora för att du kan svepa bort dem med handen. Ingenting fastnar!

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Nätet är också otroligt flexibelt, vilket är en fantastisk funktion på sitsen. Tyvärr är sätet inte så bekvämt som det skulle kunna vara på grund av de hårda plastbitarna som böjer sig upp på sidorna av sätet. Om jag sitter med båda fötterna på golvet sitter mina höfter mer ovanpå de där plastbitarna än de gör inuti.

RELATERATDe 5 bästa ergonomiska kontorsstolarna

SIHOO uppger att Doro-C300 har en max höftbredd på 20 tum, så om du mäter mer än så från den ena höften till den andra kan det vara lite obehagligt för dig. Jag brukar inte sitta med båda fötterna på golvet, så jag tycker inte att detta är något större problem. Jag växlar mellan att stoppa ena benet under mig och sitta på kors och tvärs, och vanligtvis eliminerar denna variant allt obehag från de hårda plastbitarna.

< img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Sarah Chaney/Recensionsnörd

Armstöden är täckta av ett polyuretanbelagt material, som har en känsla av squishy, ​​syntetiskt läder. Det finns en lätt konkav baktill på armstödet som din armbåge kan snäppa in i, och sedan hänger din arm bara bekvämt från kanten i en liten lutning. Jag föredrar armstöden på M18-stolen jag recenserade, men det är inget fel på dessa.

Sedan älskar jag den vita och silverfärgade designen på Doro-C300-stolen jag fick. Men om du vill ha ett mer traditionellt utseende på din kontorsstol så kommer den även i svart, med både plastbitarna och nät i svart.

Justerbarhet

Det finns gott om tillgängliga justeringar på SIHOO’s Doro-C300 stol, som gör det enkelt att anpassa stolen till flera olika höjder. Du kan justera stolens totala höjd och flytta ryggstödet upp och ner inom 2,3 tum. När du flyttar ryggstycket flyttar du även det ergonomiska stycket och nackstycket med.

Halsstycket kan personifieras ytterligare på tre olika sätt. Den rör sig 2,6 tum fram och tillbaka, roterar 40 grader och rör sig 1,8 tum upp och ner. Den ergonomiska biten är dock fastsatt på bakstycket. När du sätter dig ner, sätter sig den ergonomiska delen naturligtvis i den bästa positionen för dig, men den kommer att flytta tillbaka till sin startposition så fort du reser dig upp.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Det finns inget sätt att låsa den ergonomiska delen på plats. För det mesta gjorde denna ergonomiska stöddel ett bra jobb med att ge det stöd jag behövde. Det var skönt att slippa bråka med en massa manuella justeringar och hitta den perfekta balansen. Dessutom, när du lutar stolen, rör sig den ergonomiska delen med dig, vilket ger perfekt stöd i varje ögonblick. Du kan låsa stolen i sittande läge, helt tillbakalutat eller halvvägs mellan de två.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Sedan är armstöden 3D-justerbara, vilket innebär att de kan röra sig framåt och bakåt, inåt och utåt, och upp och ner. När du vill justera ner armstöden måste du dra dem hela vägen upp, sänka dem hela vägen och sedan ställa dem där du vill ha dem. Det här är lite frustrerande för om du missför det måste du börja om på den långa processen igen, men det var inte så stor sak.

RELATERATOdinLake Ergo Plus 743 recension: Min nacke och rygg älskar den här stolen

Jag önskar att armstöden kunde fällas upp och ur vägen för ibland vill jag bara inte ha armstöd alls. Jag är verkligen inte ensam om den känslan. Jag önskar också att armstöden kunde låsas på plats när du väl har bestämt var du vill ha dem. Jag har av misstag skjutit fram armstöden när jag satt ner fler gånger än jag vill erkänna.

Ergonomiska egenskaper

Det är viktigt att notera att termen ‘ergonomisk’ betyder inte att en produkt har gått igenom några specifika tester eller följt specifika riktlinjer. En ergonomisk produkt är helt enkelt en produkt som är designad med effektivitet och komfort i åtanke för långvarig användning. När en produkt marknadsförs som ergonomisk bör du kunna använda den under lång tid utan att uppleva några större obehag.

Den största ergonomiska egenskapen hos SIHOO’s Doro-C300 stol är den glidande delen på ryggen. När du sätter dig ner rör sig denna pjäs på ett glidande spår på bakstycket och sätter sig automatiskt i en position som är tänkt att vara optimal för din kropp. Det finns inga stödstavar eller solida konstruktionsdelar här. Istället kommer allt stöd i det här stycket från ett robust, flexibelt mesh.

Den största fördelen med den här designen är att du inte behöver justera det nedre ryggstödet manuellt. Som sagt, det finns fördelar med att manuellt välja hur mycket support du vill ha, speciellt om du behöver mycket support. Sammantaget är det inte dåligt, men jag gillar ryggstödsjusteringen på M18-stolen från SIHOO bättre än på Doro-C300.

Det finns också en hel del ergonomiskt stöd på dina höfter och lår. Sätet liknar förmodligen kurvan för ett vattenfall, och sätesupphängningen är byggd för att effektivt fördela din vikt för att minimera trycket på dina lår och höfter. Jag märkte definitivt tryckavlastningen på mina lår när jag satt normalt med fötterna på marken.

Bedömning: SIHOO lägger till ännu en fantastisk stol till sin katalog

Jag har testat två stolar nu från SIHOO och de har båda varit fantastiska och budgetvänliga. Doro-C300 är något dyrare än M18, men jag tycker att det är värt att hoppa i pris, om inte bara för armstöden. Att kunna justera armstöden mer än bara upp och ner är en underskattad funktion i kontorsstolar.

Doro-C300 känns som om den är genomtänkt konstruerad, och det är ett bra alternativ för människor som inte vill oroa sig för att perfekta ergonomiskt ryggstöd. Allt du behöver göra är att anpassa ryggstycket till din längd, så sköter stolen resten!

Betyg: 8/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Fantastiskt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolute Design Nirvana

Pris: 399,99 Köp nu

Här är vad vi gillar

 • Elegant design (som finns i både vit och svart)
 • Ergonomiska funktioner ger gott om stöd
 • Flexibelt nät är bekvämt och lätt att hålla rent

Och vad vi inte gör

 • Önskar att armstöden kunde fällas upp och låsas
 • Sätesdesignen rymmer inte bredare botten
 • < /ul>