Senteret bør først forklare hvorfor 2000-lappen ble introdusert: Digvijaya

0
63

Dager etter Reserve Banks kunngjøring om tilbaketrekking av 2000 Rs-valutasedler, har kongressens Rajya Sabha-parlamentsmedlem Digvijaya Singh rettet senteret og sa at regjeringen først bør forklare hvorfor 2000-Rs-seddelen ble innført.

< p>Reserve Bank of India (RBI) forrige fredag ​​kom med en overraskende kunngjøring om tilbaketrekking av 2000 Rs. valutasedler, men ga offentligheten tid til 30. september til enten å sette inn sedlene på kontoer eller veksle dem i banker.

RBI sa at det hadde bedt bankene om å slutte å utstede Rs 2000-sedler med umiddelbar virkning.

På spørsmål om RBI’s avgjørelse sa Singh tirsdag til journalister i Indore, “Først bør de (sentralregjeringen) forklare hvorfor disse notatene ble introdusert.” I en viktig avgjørelse i forkant av valgene til forsamlingen kunngjorde regjeringen i Bharatiya Janata Party (BJP) i Madhya Pradesh tirsdag at alle uautoriserte kolonier som har kommet frem til 31. desember 2022 vil bli regulert.

Tidligere MP-sjef minister Singh kalte delstatsregjeringens kunngjøring som “meningsløs”.
“De har kommet med slike kunngjøringer tusen ganger. Hvor er meldingen om å regulere uautoriserte kolonier?” spurte han.

Les også | «Vil ikke bli overrasket om regjeringen også gjeninnfører 1000-lappen»: Oppn river seg inn i myndighetene for tilbaketrekking av 2000-lapper

Om unionsminister Jyotiraditya Scindia som nylig sa i Shivpuri at hjertet hans banker for lokalbefolkningen og søker en unnskyldning for feilene han kan ha begått, sa Singh: “Det er bra at han har søkt en unnskyldning etter å ha innsett sine feil.& #8221; En video av Scindia som er sett søke unnskyldning med foldede hender og komme med kommentarene på et arrangement i Shivpuri, har blitt viralt på sosiale medieplattformer.

Scindia forlot kongressen i 2020, hvoretter 22 partimedlemmer i Madhya Pradesh også trakk seg, noe som førte til kollaps av Kamal Nath-regjeringen i delstaten 20. mars 2020.

Les også

Jernbaner sliter med å nå Vande Bharat-nummer, fartsmål

'I dag vil verden vite hva India tenker': Statsminister Modi lander i Del…

To gepardunger til dør i Kuno nasjonalpark, tredje denne uken

Nyheter om nytt parlamentsbygning Liveoppdateringer: Midt i Oppn-oppfordringen om å boikotte inau…Annonse

BJP kom tilbake til makten i staten 23. mars , 2020, under ledelse av sjefsminister Shivraj Singh Chouhan.