Ron DeSantis om bod op het Witte Huis te lanceren, Indiase tiener gearresteerd wegens bedreiging met Biden: Top 5 Amerikaanse verhalen vandaag

0
59

Het topverhaal van vandaag draait om Ron DeSantis’ aankondiging presidentiële kandidatuur. De gouverneur van Florida, die wordt gezien als de belangrijkste rivaal van Donald Trump voor de Republikeinse nominatie, is van plan om vandaag zijn presidentiële campagne voor 2024 te lanceren in een online gesprek met Twitter-CEO Elon Musk op Twitter Spaces.

Ander nieuws: een tiener van Indiase afkomst is gearresteerd wegens bedreiging met de Amerikaanse president Joe Biden. De Amerikaanse parkpolitie arresteerde de 19-jarige Sai Varshith Kandula nadat hij kort voor 22.00 uur lokale tijd met de vrachtwagen tegen de veiligheidsbarrières aan de noordkant van Lafayette Park, vlakbij het Witte Huis in Washington DC, was gereden op maandag.

Hier zijn 5 belangrijke krantenkoppen uit de Verenigde Staten van vandaag:

 1. 01

  Ron DeSantis kondigt bod voor 2024 aan op Twitter Spaces met Elon Musk

  De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, lang gezien als Donald Trumps grootste rivaal voor de Republikeinse nominatie, is van plan om vandaag zijn presidentiële campagne voor 2024 te lanceren in een online gesprek met Twitter-CEO Elon Musk, volgens twee mensen met kennis van het besluit.

  DeSantis, een uitgesproken cultureel conservatief, zal zijn plannen uiteenzetten tijdens een avondaudio-evenement dat wordt gestreamd op Twitter Spaces, aldus de twee mensen. De 44-jarige gouverneur voor twee termijnen zou meedoen aan een drukbezochte Republikeinse wedstrijd om te beslissen of de partij in 2024 van Trump afstapt.  (AP)

 2. 02

  South Carolina klaar om abortusverbod te verlengen rond 6 weken zwangerschap

  Abortus wordt binnenkort streng beperkt in een van de laatste bastions voor legale toegang in het zuiden van de VS.

  Anti-abortusactivisten vieren feest op 24 juni 2022 in Washington, nadat het Hooggerechtshof een einde maakte aan de grondwettelijke bescherming van abortus. (AP)

  De senaat van South Carolina keurde dinsdag een wetsvoorstel goed dat de meeste abortussen na ongeveer zes weken zwangerschap zou verbieden – voordat de meeste mensen weten dat ze zwanger zijn – en stuurde het naar de Republikeinse gouverneur, die beloofde het wetsvoorstel zo snel mogelijk in wet te ondertekenen. Het voorstel herstelt een verbod uit 2021 dat van kracht werd toen het Amerikaanse Hooggerechtshof vorig jaar Roe v. Wade vernietigde. Het verbod werd vernietigd door de hoogste rechtbank van de staat omdat het in strijd was met het recht op privacy van de staatsgrondwet. (AP)

 3. 03

  Tiener van Indiase afkomst botst opzettelijk met vrachtwagen tegen slagboom van Witte Huis

  Een 19-jarige tiener van Indiase afkomst die ervan wordt beschuldigd opzettelijk een gehuurde U-Haul-truck tegen een slagboom van het Witte Huis te hebben gereden, vertelde de autoriteiten dat hij het landhuis wilde binnengaan om “de macht te grijpen” en de Amerikaanse president Joe Biden te “vermoorden”. naar mediaberichten.

  19-jaar- De oude Sai Varshith Kandula is gearresteerd omdat hij opzettelijk een U-Haul-vrachtwagen tegen een veiligheidshek in een park tegenover het Witte Huis had gereden. (Twitter/@iJasOberoi, AP)

  De Amerikaanse parkpolitie arresteerde Sai Varshith Kandula nadat hij de vrachtwagen kort voor 22.00 uur op maandag tegen de veiligheidsbarrières aan de noordkant van Lafayette Park had gereden, waardoor meerdere voetgangers wegrenden, meldde The Washington Times.

  De crash vond plaats op een goede afstand van de poorten van het Witte Huis, maar het incident veroorzaakte afsluitingen van wegen en trottoirs en het nabijgelegen Hay-Adams-hotel moest worden geëvacueerd. Bij de crash raakte niemand gewond. (Lees meer)

 4. 04

  Sociale media kunnen de geestelijke gezondheid van jongeren schaden, waarschuwt US Surgeon General

  Sociale media kunnen de geestelijke gezondheid van jongeren ernstig schaden, met name adolescente meisjes, waarschuwde de US Surgeon General in een adviserend, en hij riep op tot waarborgen van technologiebedrijven voor kinderen die zich in kritieke stadia van hersenontwikkeling bevinden.

  De Amerikaanse chirurg-generaal Vivek Murthy zei dat hoewel sociale media enkele voordelen bieden, er “voldoende aanwijzingen zijn dat sociale media ook het welzijn van kinderen kunnen schaden”. “We zitten midden in een nationale jeugdgezondheidscrisis en ik maak me zorgen dat sociale media een belangrijke aanjager van die crisis zijn – een die we dringend moeten aanpakken”, zei Murthy. (Reuters)

 5. 05

  2000 kinderen uit Illinois seksueel misbruikt door geestelijken tussen 1950 en 2010

  Enkele Tussen 1950 en 2010 werden 2.000 kinderen uit Illinois seksueel misbruikt door rooms-katholieke geestelijken, zei de procureur-generaal in een dinsdag gepubliceerd rapport waarin ook werd beschreven hoe misbruik vaak werd getolereerd en verborgen door kerkleiders.

  Het 696 pagina's tellende rapport, vrijgegeven door procureur-generaal Kwame Raoul uit Illinois, onderbouwde beschuldigingen van misbruik tegen 451 katholieke geestelijken en religieuze broeders in de zes bisdommen van de staat. Volgens het rapport zijn in de afgelopen zeven decennia minstens 1.997 kinderen seksueel misbruikt.

  Lees ook

  Tiener van Indiase afkomst gearresteerd voor het dreigen de Amerikaanse president schade toe te brengen door een crash…

  Het slaapkamerzwaard van Tipu Sultan geveild voor 14 miljoen pond in Londen

  Imran Khan, vrouw mag het land niet verlaten: Pakistaanse media

  De regering van Rishi Sunak kondigt beperkingen aan voor buitenlandse studenten die familie naar het VK brengen

  Het rapport publiceerde voor het eerst de namen van 149 geestelijken en religieuze broeders die het zei was het onderwerp geweest van geloofwaardige beschuldigingen van seksueel misbruik. (Reuters)