Home Norsk Rishi Sunak-regjeringen kunngjør fortauskanter for utenlandske studenter som tar med familie til Storbritannia

Rishi Sunak-regjeringen kunngjør fortauskanter for utenlandske studenter som tar med familie til Storbritannia

0

Storbritannia sa tirsdag at de ville fjerne retten til noen internasjonale studenter til å bringe familiemedlemmer inn i landet, en del av tiltak for å få ned den årlige nettomigrasjonen som nådde rekord i fjor.

Statsminister Rishi Sunak har lovet å få ned lovlig migrasjon og sa i forrige uke at han vurderte en rekke alternativer for å redusere de høye antallet ankomster, en del av løftene hans før et valg som forventes neste år.

Innenriksdepartementet sa at de nye tiltakene, som er rettet mot studenter på videregående nivå unntatt de som er på forskningsprogrammer, vil bidra til å redusere migrasjonen “betraktelig” og stoppe folk fra å bruke studentvisum som en bakdørsrute for å finne arbeid i Storbritannia.

“Vi har sett en enestående økning i antall studentavhengige som blir brakt inn i landet med visum,” Det sa innenriksminister Suella Braverman i en uttalelse. “Dette er den rettferdige tingen å gjøre for å la oss beskytte våre offentlige tjenester bedre, samtidig som vi støtter økonomien ved å la studentene som bidrar mest fortsette å komme hit.”

Nåværende Regler tillater at studenter som studerer kurs som varer ni måneder eller lenger, kan bringe partnere og barn til Storbritannia, men myndighetene sa at antallet pårørende hadde åttedoblet seg siden 2019, til 1 36 000 personer i fjor.

Tiltakene, som vil være effektive fra januar, kommer før torsdagens utgivelse av årlige netto migrasjonsanslag for 2022. For året som slutter juni 2022, nådde netto migrasjon et rekordhøyt nivå på 5 04 000.

Tall bør falle til pre-pandeminivåer på mellomlang sikt, la Braverman til, uten å tilby et fast mål.

Annonse

Høye nivåer av lovlig migrasjon, og det ekstra presset på offentlige tjenester som sliter, har lenge dominerte Storbritannias politiske diskurs og var en av de viktigste driverne for Brexit-avstemningen i 2016.

Les også

Tipu Sultans sengekammersverd auksjonert for 14 millioner pund i London

Imran Khan, kone utestengt fra å forlate landet: Pakistan media

Indisk- tenåring av opprinnelse arrestert for å ha truet med å skade USAs president ved krasj…

Bil krasjer inn i inngangsportene til Downing Street i London

Storbritannia vil også fjerne muligheten for internasjonale studenter til å bytte ut av studentruten til arbeidsruter før studiene er fullført, sa innenriksdepartementet . Studentvisum sto for den største andelen av migrasjonen til Storbritannia med 4 86 000 utstedt i fjor, la den til.