Oppn bojkottar Parl-byggnadsinvigningen uppenbar kränkning av demokratiska, konstitutionella värderingar: NDA

0
47

Den BJP-ledda nationella demokratiska alliansen inledde en skarp motattack mot oppositionspartierna för deras beslut att bojkotta invigningen av den nya parlamentsbyggnaden, och kallade deras ståndpunkt en “uppenbar förolämpning mot demokratisk etos och konstitutionella värderingar i vår stora nation”.

I ett uttalande vädjade också ledare för 14 partier i den styrande alliansen till oppositionspartierna att ompröva sitt beslut och sa att Indiens folk inte kommer att glömma sin “grova förolämpning mot vår demokrati och deras folkvalda representanter” om de går vidare med sitt ställningstagande.

Med kongressen och flera andra partier som hävdar att invigningen den 28 maj av byggnaden av premiärminister Narendra Modi och inte president Droupadi Murmu är en förolämpning mot det högsta konstitutionella ämbetet, slog NDA tillbaka.

Den påminde om deras motstånd mot hennes presidentbud som NDA-kandidat och sa deras “respektlöshet” visat mot henne är en ny låg nivå i politisk diskurs.

“Det hårda motståndet mot hennes kandidatur är inte bara en förolämpning mot henne utan en direkt förolämpning mot vår nations schemalagda kaster och schemalagda stammar, ” sa de i uttalandet.

De som undertecknade brevet var BJP:s president J P Nadda, Shiv Sena-ledaren och Maharashtras chefsminister Eknath Shinde, NPP-ledaren och Meghalayas chefsminister Conrad Sangma och Nagalands chefsminister och NDPP&#8217 ;s Nefu Rio.

Sikkims chefsminister och SKM-ledare Prem Singh Tamang, Haryanas vice chefsminister och Jananayak Janata-partiets ledare Dushyant Chautala, RLJP-ledaren och fackliga ministern Pashupati Kumar Paras, republikanska partiets ledare och fackliga minister Ramdas Athawale och Apna Dal (Sonelal) ledare och fackliga minister Anupriya Patel är också bland undertecknarna till brevet.

Annons Missa inte | Så här skiljer sig den nya parlamentsbyggnaden från den befintliga

Så många som 19 oppositionspartier, inklusive kongressen, TMC, SP och AAP, samlades på onsdagen och tillkännagav sitt beslut att bojkotta invigningen av den nya parlamentsbyggnaden och sa att de inte finner något värde i en ny byggnad när “själen demokratin har sugits ut”.

Läs även

Centrum för att lansera nytt mynt på 75 Rs för att markera ny parlamentsinvigning: Här…

Kerala, Tamil Nadu, Telanganas toppstater i Covid-året, Delhi värsta UT : H…

Manipur sammandrabbningar på grund av HC-order… kommer alla att få rättvisa: Amit Shah i Assam

Två till gepardungar dör i Kuno National Park, tredje denna vecka Läs också | Mer än dubbelt så stor och arbetskraft som över 23 000: den nya parlamentsbyggnaden i antal

De sa att premiärminister Modis beslut att inviga den nya parlamentsbyggnaden på egen hand, “fullständigt åsidosätter president Droupadi Murmu, är inte bara en allvarlig förolämpning utan ett direkt angrepp på vår demokrati som kräver ett rimligt svar”.