Oppn boikotter innvielsen av Parl-bygningen åpenbar krenkelse av demokratiske, konstitusjonelle verdier: NDA

0
56

Den BJP-ledede nasjonale demokratiske alliansen satte i gang et skarpt motangrep på opposisjonspartiene for deres beslutning om å boikotte den nye parlamentsbygningens innvielse, og kalte deres standpunkt en “åpenbar fornærmelse mot demokratisk etos og konstitusjonelle verdier i vår store nasjon”.

I en uttalelse ba ledere av 14 partier i den regjerende alliansen også opposisjonspartiene om å revurdere sin beslutning og sa at folket i India ikke vil glemme sin “grove fornærmelse mot vårt demokrati og deres folkevalgte” hvis de går videre med standpunktet sitt.

Med kongressen og flere andre partier som hevder at innvielsen 28. mai av bygningen av statsminister Narendra Modi og ikke president Droupadi Murmu er en fornærmelse mot det høyeste konstitusjonelle embetet, slo NDA tilbake.

Den husket deres motstand mot hennes presidentvalg som NDA-kandidat og sa deres “respektløs” vist mot henne er et nytt lavpunkt i politisk diskurs.

“Den sterke motstanden mot hennes kandidatur er ikke bare en fornærmelse mot henne, men en direkte krenkelse av de planlagte kastene og de planlagte stammene i vår nasjon, ” sa de i uttalelsen.

Underskriverne til brevet inkluderer BJP-president JP Nadda, Shiv Sena-leder og Maharashtra-sjefsminister Eknath Shinde, NPP-leder og Meghalaya-sjefminister Conrad Sangma og Nagaland-sjefsminister og NDPP&#8217 ;s Nefu Rio.

Sikkims sjefsminister og SKM-leder Prem Singh Tamang, Haryana-nestleder og Jananayak Janata-partileder Dushyant Chautala, RLJP-leder og unionsminister Pashupati Kumar Paras, republikanske partileder og unionsminister Ramdas Athawale og Apna Dal (Sonelal) leder og unionsminister Anupriya Patel er også blant underskriverne til brevet.

Annonse Ikke gå glipp av | Her er hvordan den nye parlamentsbygningen skiller seg fra den eksisterende

Så mange som 19 opposisjonspartier, inkludert Kongressen, TMC, SP og AAP, kom sammen onsdag og kunngjorde sin beslutning om å boikotte innvielsen av det nye parlamentsbygningen, og sa at de ikke finner noen verdi i et nytt bygg når “sjelen demokratiet har blitt sugd ut”.

Les også

Senter for å lansere ny mynt på 75 Rs for å markere ny åpning av parlamentet: Her…

Kerala, Tamil Nadu, Telangana toppstater i Covid-året, Delhi verste UT : H…

Manipur-sammenstøt på grunn av HC-ordre… vil alle få rettferdighet: Amit Shah i Assam

To gepardunger til dør i Kuno nasjonalpark, tredje denne uken Les også | Mer enn det dobbelte av størrelsen og arbeidskraften til over 23 000: den nye parlamentsbygningen i antall

De sa at statsminister Modis beslutning om å innvie den nye parlamentsbygningen på egen hånd, “fullstendig ved å sette president Droupadi Murmu på sidelinjen, er ikke bare en alvorlig fornærmelse, men et direkte angrep på demokratiet vårt som krever en tilsvarende respons”.