Ontwerper Paramita Brahmachari's 'Pebble Monkey' wint Oxford Bookstore Book Cover

0
47

Het omslagontwerp voor “Pebble Monkey”, gemaakt door ontwerpster Paramita Brahmachari, heeft de felbegeerde 8e editie van de Oxford Bookstore Book Cover Prize gewonnen.

De winnaars, die maandag hier in het India Habitat Centre (IHC) werden aangekondigd, waren ook de bekende scenograaf Satyabrata Rout's “Scenography: An Indian Perspective”, die werd uitgeroepen tot winnaar van de debuuteditie van < strong>Oxford Bookstore Art Book Prize.

Beide winnaars — Brahmachari en Rout — werden gefeliciteerd met een trofee, certificaat en een geldprijs van één lakh door de juryvoorzitter Alka Pande en Martine Aamdal Bottheim, minister-adviseur en plaatsvervangend hoofd van de missie bij de Noorse ambassade, New Delhi.

Terwijl Brahmachari, die kon het evenement niet bijwonen, bedankte Oxford Bookstore voor het creëren en in stand houden van een platform dat de aandacht vestigt op het boek als een “tactiel en visueel object” in haar videoboodschap; Rout zei dat de prijs een “gevoel van vertrouwen” in hem.

Ik ben Oxford Bookstore enorm dankbaar voor het creëren en onderhouden van dit platform dat de aandacht vestigt op het boek als een tastbaar, visueel object en vooral voor de zichtbaarheid die het heeft gebracht voor een kleine pers zoals de Jadavpur University Press , die werkt met zeer beperkte middelen. Ik ben verheugd en zeer vereerd om deze prijs te ontvangen en te zijn overwogen door zo'n vooraanstaande jury, & #8221; zei de ontwerper uit Kolkata.

Het boekontwerp van Brahmachari won de prijs na het verslaan van vijf boeken op de shortlist — waaronder 'Memory Police', 'Birdwatching: A Novel', 'Invisible Empire', 'Shakti: An explore of the Divine Feminine' en “De moslim verdwijnt” — verspreid over verschillende genres en thema's.

De juryleden waren de bekende politicus-schrijver Shashi Tharoor, gevierd auteur-columnist Shobhaa De, eminente auteur Kunal Basu, kunsthistoricus Alka Pande en Priti Paul, directeur van Apeejay Surrendra Group.

Advertentie LEES OOK | 'Het plezier van het leven met geweldige kunstwerken is onvergelijkbaar met er alleen maar naar kijken in galerijen'

“Oxford Bookstore is een voorloper geweest bij het instellen van twee belangrijke prijzen. Een voor het ontwerp van de boekomslag en nu het kunstboekprijs. Het ontwerp van de boekomslag is volwassen geworden en moedigt nu het creatieve proces achter het maken van het boek aan en nu is de kunstboekprijs weer een primeur. aldus Pande, voorzitter van de jury.

Naast het winnende jasje zijn er nog drie ontwerpers — Leeza John voor “The Memory Police”, Bena Sareen voor “Birdwatching: A Novel” en Ahlawat Gunjan voor “Invisible Empire” — werden erkend door de juryleden als waardering voor hun opmerkelijke beheersing van grafische afbeeldingen en visuele verhalen.

Ishan Khosla’s cover voor de roman “Kintsugi” had de Oxford Bookstore Book Cover Prize 2022 gewonnen.

Lees ook

Time Shelter, een verhaal van een magische kliniek voor Alzheimerpatiënten, wint …

Herziene Engelse vertaling van Shrikant Verma's 'Magadh' uitgebracht op zijn …

Boek brengt de stad Shahjahanabad tot leven met prachtige kaart

Schrijver Vinod Kumar Shukla wint 2023 PEN/Nabokov Lifetime Achievement AwardAdvertentie

📣 Volg ons voor meer lifestyle-nieuws op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!