Moet je eerst zeep of water toevoegen als je je handen wast?

0
53
Marina Andrejchenko/Shutterstock.com

Op het gebied van handhygiëne blijft de vraag hangen: moeten zeep of water eerst zijn als we aan ons handenwasritueel beginnen? Als je nieuwsgierig bent naar hoe je je handen op de juiste manier kunt wassen, is er eigenlijk een ideale methode.

Laten we dit schuimende mysterie ontrafelen om de optimale volgorde voor brandschone handen te ontdekken. Tip: het gaat om water, zeep, water.

Volgens experts van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ligt de sleutel tot effectief handen wassen in de combinatie van zeep en water. Je moet beginnen met het natmaken van je handen met schoon, stromend water voordat je ze inzeept met een ruime hoeveelheid zeep.

Mevr. Meyer's Handzeep Navulling

Maak handen wassen leuk met een zeepgeur die natuurlijk en onweerstaanbaar is.

Amazon

$ 8,99
$9.98 Bespaar 10%

Doel

$8.99
 

Door eerst wat water aan te brengen, maak je het is veel gemakkelijker voor de zeep om te schuimen en je handen volledig te bedekken. Het kan zich gemakkelijker verspreiden, zodat u zeker weet dat u uw handen volledig hebt gewassen. Bovendien kan een natte huid de zeep beter opnemen.

De zeep werkt op magische wijze door vuil, olie en ziektekiemen van je huid te verwijderen. Terwijl je 20 seconden lang doorgaat met schrobben, laat je de combinatie van zeep en water elke vervelende ziektekiem verwijderen.

Als je klaar bent met schrobben, spoel je je handen volledig af met schone, stromend water en droog ze vervolgens af.

Hoewel de volgorde van aanbrengen triviaal lijkt— water, zeep, dan weer water – de sleutel is om zeep en water harmonieus met elkaar te laten verstrengelen. Dit maximaliseert de effectiviteit van uw handenwasroutine.