Livet i en IIT: Rishika Saria fra IIT Guwahati deler hvordan hun valgte grenen sin

0
75

Jeg likte alltid gåteløsning, logisk resonnement og matematikk. Siden alle fortalte meg at jeg skulle ta et kurs som du liker best å studere, bestemte jeg meg for å studere matematikk for høyere utdanning. Jeg knakk JEE i 2o21, jeg sikret AIR 1773 i JEE Main og AIR 2035 i JEE Advanced. Jeg valgte BTech i matematikk og databehandling ved Indian Institute of Technology, Guwahati etter å ha gått gjennom læreplanen som ble gitt ved både IIT-Delhi og Guwahati.

Da jeg kommer fra Siliguri, var det å få opptak i et nærliggende IIT som kirsebær. på kaken.

Det er tre komponenter til i grenen min – matematikk, informatikk og finansteknikk. Jeg liker å studere, spesielt diskret matematikk, tallteori, algoritme, sannsynlighet og mer.

Les også | IIT Madras inviterer til søknad om 6 måneders lederutdanningskurs

Min daglige timeplan

Klassene holdes vanligvis fra 9.00 til 13.00, deretter er det laboratorier fra 14.00 til 17.00. Laboratorieøvelser holdes vanligvis tre dager i uken. Etter timene henger jeg stort sett med vennene mine eller jobber med prosjekter, studerer eller jobber for festen hvis det er rundt hjørnet.

De fleste på college, inkludert meg og vennene mine, henger på Khokha, et sted utenfor campus med matmuligheter. Som en chai-elsker selv, liker jeg ingefærteen deres mye. De andre tilholdsstedene inkluderer Lohit-kantinen, som er ganske stor, og derfor henger mange studenter der. Studentaktivitetssenteret er også et populært hengested med mange spisesteder. Klubbrommene er en stor attraksjon for SAC. Vi henger også på terrassen til vandrerhjemmet vårt, Dhansiri.

Vandrerhjem på IIT Guwahati

Bortsett fra spisesteder og hengesteder, er det også mye sport å spille både på gamle SAC og separate. Den gamle SAC har bordtennis, svømmebasseng og friidrettsbane. Det er en egen hockeybane, cricketbane, plentennisbane og badmintonbane.

Annonse

Campus er ganske stor, den er nesten 700 hektar stor og har ulike vandrerhjem, spillerom, treningssentre, biblioteker og mer. Vi har også sentralbibliotek og sentraltreningsrom. Det er et treningsstudio som kun er for jenter. Alle fasiliteter er godt vedlikeholdt og oppdatert.

Vi går sjelden utenfor campus siden den ikke bare er enorm, men har alt vi trenger. Det er veldig vakkert. Men hvis vi føler behov for å gå ut noen ganger, tar vi en ferge og krysser elven Brahmaputra. Det er en annen måte også, men fergeruten er rimeligere og vakrere.

Det er mange klubber på IIT. Jeg er en del av forankrings-, entreprenørskaps-, rådgivnings- og analyseklubbene. Jeg var i arrangørteamet til Udgam, vårt årlige entreprenørskapstoppmøte til IIT Guwahati. Jeg var også vert for et nettintervju under Techniche, teknologifesten vår. Jeg intervjuet den anerkjente fysikeren og forfatteren Lawrence Krauss.

Vandrehjem og hjem

Annonse

Jeg har bodd her de siste to årene, og jeg har tilpasset meg livet på campus. Jeg savner ikke hjemme så mye som jeg pleide for et år siden. Jeg har venner og ulike aktiviteter for å holde meg opptatt. Faktisk føler jeg at vi er heldige som kan delta på undervisning uten nett.

Les også | Er NCERT-lærebøker nok for JEE Advanced-forberedelse? Professor i IIT Delhi forklarer

For det meste er vandrerhjemmets mat bra, men jeg liker dosaen søndag morgen eller maten vi får på spesielle dager.

På dager kan du føle deg overveldet< /strong>

Les også

Kerala +2-resultat 2023 Live: Pluss To-resultatlinken er aktiv, her ser du hvordan du kan…

Maharashtra HSC-resultater 2023 (lenke): Dip in pass-prosent, over 12,92 l…

Kerala +2 Resultat 2023 Link: Offisielle nettsteder for å krysse avMaharashtra HSC-resultater 2023 Link: Liste over nettsteder til klasse 12-karakterer

Det er dager da folk kan bli overveldet, og for det har høyskolen vår arrangert rådgivere på campus som er tilgjengelige alle dager i uken. Det er også SAATHI-cellen for studenter som har å gjøre med noen form for stress eller problemer.

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd.